עבור לתוכן

שאלה לגבי סויץ וראוטר

Featured Replies

פורסם

ראיתי שרשמו פה ת'הבדלים אז אני רוצה לדעת משהו

בHUB שאני שולח איזה שהוא נתון כול המחשבים יקבלו אותו ?

וסויץ יודע לשלוח את הנתון למחשב המיועד לו?

ואפשר דוגמא לHUB שכול המחשבים יקבלו מזתומרת?

פורסם

כן, כששולחים נתון בהאב אז כל המחשבים שמחוברים אליו מקבלים את הנתון, אבל כל המחשבים שאליהם לא כוונה השליחה פשוט יתעלמו ממנו (כי כתוב בהודעה שנשלחת לאיזה מחשב הוא מיועד).

(טכנית, אם יש לך שלושה מחשבים מחוברים להאב, ומחשב א' מדבר עם מחשב ב', אז מחשב ג' יכול "לצותת" לשיחה ביניהם. כרטיס הרשת שלו פשוט בוחר להתעלם מההודעות האלה.)

בסוויץ' באמת ההודעה תנותב אך ורק למחשב שאליה היא מיועדת.

פורסם
  • מחבר

מזתומרת

טכנית, אם יש לך שלושה מחשבים מחוברים להאב, ומחשב א' מדבר עם מחשב ב', אז מחשב ג' יכול "לצותת

לצותת?

פורסם

הוא התכוון שמחשב ג' גם יכול לקרוא את המידע..אם זה בתוך הביית, ולא בחברה או משהו, שאבטחה בין המחשבים לא משמעותית, זה לא אמור להיות גורם מכריע...

פורסם

משום שהמידע מגיע לכל המחשבים, מחשב ג' יכול לקלוט אותו גם.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להביא לי דוגמא לזה שהוא יכול לקחת מידע כי לא הבנתי את זה כול כך

פורסם

קשה ממש לומר שיש דוגמה....

מה שקורה הוא ככה:

כשמחשב א' רוצה להעביר הודעה למחשב ב', הוא שולח להאב הודעה:

"תאמר ל-ב' בלה בלה בלה"

ההאב מעביר את ההודעה לכל המחשבים שמחוברים אליו, כלומר גם ב' וגם ג' (ואולי גם לא', אני לא בטוח).

בהודעה כתוב שהיא מיועדת לב', ולכן כרטיסי הרשת של א' וג' מתעלמים ממנה.

תיאורטית, אם כרטיס הרשת היה מאפשר את זה, אז מחשב ג' היה יכול שלא להתעלם מההודעה, אלא לקרוא את התוכן שלה. אני מניח שיש כרטיסי רשת שמאפשרים לעשות דברים כאלה.

פורסם

מה שאמרו פה נכון מאוד[עד כמה שאני יודע] וזה אחד החסרונות של שימוש בהאב...את ההחלטה אם זה משמעותי ברשת שלך אתה צריך לעשות...

פורסם
  • מחבר

קשה ממש לומר שיש דוגמה....

מה שקורה הוא ככה:

כשמחשב א' רוצה להעביר הודעה למחשב ב', הוא שולח להאב הודעה:

"תאמר ל-ב' בלה בלה בלה"

ההאב מעביר את ההודעה לכל המחשבים שמחוברים אליו, כלומר גם ב' וגם ג' (ואולי גם לא', אני לא בטוח).

בהודעה כתוב שהיא מיועדת לב', ולכן כרטיסי הרשת של א' וג' מתעלמים ממנה.

תיאורטית, אם כרטיס הרשת היה מאפשר את זה, אז מחשב ג' היה יכול שלא להתעלם מההודעה, אלא לקרוא את התוכן שלה. אני מניח שיש כרטיסי רשת שמאפשרים לעשות דברים כאלה.

שרשמת את זה

שמחשב א' שולח הודעה למשחב ב' אז כול המחשבים ברשת רואים דגומא יש לי 5 מחשבים א' ב' ג' ד' ה' אז כול המחשבים רואים את ההודעה שהוא שלח אבל רשום בהודעה שההודעה מיועדת למחשב ב'

זה נכון?

עכשיו לגבי הדוגמא הוא שולח הודעה אני אומר למחשב ב' נגיד "מה שלומך" אז כול המחשבים רואים הודעה שרשום בה "מה שלומך" ורשום ליד זה מיועדת למחשב ב'?

פורסם

זה בדיוק מה שאמרתי...

שים לב שלמרות שההודעה מגיעה לכל המחשבים, כרטיסי הרשת שלהם מתעלמים ממנה, ורק מחשב ב' מתייחס אליה.

פורסם
  • מחבר

כדי שאני יבין טוב

ברכזת שאני שולח הודעה ממחשב א' ולמחשב ב' ויש לי 5 מחשבים אז ההודעה תישלח לכול המחשבים ברשת אבל הכרטיס רשת בכול מחשב יבדוק אם ההודעה מיועדת לו אם כן הוא יאשר את ההודעה ויקבל אם לא הוא פשוט יתעלם ממנה ?

זה נכון?

המתשמש לא רואה את ההודעה עד שהכרטיס רשת מאשר שההודעה נשליחה אליו ?

פורסם

משהו כזה..הוא פשוט יתעלם, ואתה לא תדע על זה כלום..

פורסם
  • מחבר

וכשהוא שולח את ההודעה לכול המחשבים ברשת זה מאט את הרשת?

פורסם

לא בצורה מורגשת...

פורסם

אחי...וא אני יסביר לך לפי מה שלמדתי בקורס של סיסקו...שהיא החברה הגדולה בעולם..שבלעדיה לא היה אינטרנט-היא אחראית ל95 אחוז מהערבת המידע באינטרנט בכל העולם.

לא שאני רוצה להשוויץ,אבל אני רק רוצה שתסמוך עליי במה שאני אומר עכשיו...אני לומד ccna שזה בניית רשתות אינטרנט,ואני לומד שם על כל רכיבי הרשת...

טוב אז אני יסביר לך:

האב-אם אתה עושה רשת ביתית ורוצה אבטחה...אני לא ממליץ כי בסה"כ האב זו "קופסא מטומטת" ככה מכנים אותה..היא מקבלת מידע ממחשב ומעבירה אותה לכל המחשבים(דבר אשר מנצל את כל רוחב הפס בכבל...וזה חסרון...) עכשיו שאמרו פה שכל המחשבים מקבלים את ההודעה וזה נכון...בל בתכלס מי קובע אם המחשב יקבל את ההודעה זה הכרטיס רשת..על ההודעה מצורפת ip ו-mac address שלפיו קובע הכרטיס רשת אם הודעה צריכה להגיע אליו...אבל בסה"כ ההודעה מגיע למחשב אחד... ואתה צודק שהסתבכת עם זה זה האב כמו שאמרתי זו קופסא מטוטמת..מקבלת מידע ומעבירה אותו לכולם.

לכן אני לא ממליץ לך לקנות האב.

סוויצ'- זה מכשיר יותר מתוחכם מהאב, העבודה שלו היא כזו...

הוא מחלקאת הרשת לשתי רשתות- A ו-B. עכשיו הוא חוסף בעבדוה...כשהוא מקבל הודעה מרשת מסוייתמ הוא בודק אם היא שייכת לרשת השנייה..ואם היא שייכת לרשת השנייה הוא מעביר...אם לא..אז חצי מהרשת שלך  לא תקבל את ההודעה כי הוא לא שייך לרשת השנייה...אתה מבין אחי? פשוט הוא חוסף בחצי מהמשאבים לעומת ההאב...

עכשיו ראוטר...זה פשוט ה-דבר!!

לרשת אני ממליץ אך ורק ראוטר!!,מומלץ של חברת סיסקו...אבל זה למקצוענים..אם אתה רוצה משהו פשוט ונח וטוב, קנה של EDIMAX...

עכשיו ראוטר עושה שתי פעולות:

1.

פעולת הראוטרינג - שזה אומר ככה: הוא מנתב את המידע לפורט שהמחשב נמצא עליו..כלומר יש לך 4 מחשבים וכל מחשב יש כבל המחובר לאטור, אז מה שהוא עושה הוא פשוט מנתב את המידע למחשב הנכון שצריך לקבל,לא כמו ההאב שמעביר לכל המחשבים,אלא רק לרשת שהמחשב נמצא בו.

2. פעולת הסוויצ'ינג-הכוונה שהמידע שהראוטר קיבל ז זו החלטה שהוא דואג להעביר אותו לפורט המתאים,אחרי ההחלטה להוציא אותו לפורט מסויים צריך לבנות פריים ולהעביר למחשב שהמידע מיועד אליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים