עבור לתוכן

שאלה לגבי שרת DHCP

Featured Replies

פורסם

כשאני רוצה שיהיה שרת DHCP חייב ראוטר שיעשה את זה ?

כשעושים רשת דרך כבל מוצלב ממחשב למחשב יש אפשרות לעשות שרת DHCP?

איך עושים DHCP זה תוכנה שאפשר להוריד ולהתקין? או שזה רכיב חומרה שעושה את זה?

פורסם

אממ אם אתה מחבר מספר קטן של מחשבים, זה לא אמור לשנות כל כך..dhcp,כמו שנראה לי שאתה יודע, מחלק כתובות איי פי. אם אתה מחבר שני מחשבים בכבל מוצלב, פשוט תגדיר לכל אחד כתובת איי פי וסבנט מסק, אין מה להסתבך..בכלל, השירות DHCP שיש בראוטרים ביתיים פשוט חוסך עוד שתי דקות עוודה..זה לא מאוד משמעותי..

אני די בטוח שיש שרתי DHCP שכל התפקיד שלהם זה להיות שרתיDHCP, אבל בבית זה לא מאוד שימושי..אולי ברשתות גדולות במיוחד..

פורסם
  • מחבר

אבל אם לא יהיה לי שרת DHCP יהיה לי איפי קבוע

וDHCP זה תוכנה שעושעושים רשת צריך או זה רכיב חומרה?

פורסם

אממ האיי פי הקבוע הוא בתוך הרשת הפנימית..על מה זה משפיע?

אם אתה דואג מפריצות וכל זה, אל תדאג, כי האיי פי שאתה מקבל מהספקית משתנה כל כמה זמן, בדיוק כמו כשמחוברים עם מחשב יחיד לאינטרנט. [אני מדבר כמובן על רשת עם כבל מולצב ושיתןף אינטרנט על ידי מחשב שרת]

ועד כמה שאני יודע dhcp יש ברוב הראוטרים הביתיים, ויש גם רכיבי חומרה[שרתים יעודיים] שעושים את זה..על תכנה לא שמעתי, אבל לא התעמקתי יותר מדי בנושא..יהיה נחמד אם מישהו פה ירחיב על זה קצת

פורסם

Short for Dynamic Host Configuration Protocol, a protocol for assigning dynamic IP addresses to devices on a network. With dynamic addressing, a device can have a different IP address every time it connects to the network. In some systems, the device's IP address can even change while it is still connected. DHCP also supports a mix of static and dynamic IP addresses.
Dynamic addressing simplifies network administration because the software keeps track of IP addresses rather than requiring an administrator to manage the task. This means that a new computer can be added to a network without the hassle of manually assigning it a unique IP address. Many ISPs use dynamic IP addressing for dial-up users.

DHCP .1 אפשר להגדיר גם תחת רשת בין שני מחשבים, כאשר מחשב אחד הוא השרת -שמחלק את הכתובות - DHCP והשני הוא הקליינט. בWIN XP זאת פרוצדורה ממש קלה שלא דורשת ידע (אשף הקמת רשת).

2.בראוטרים ביתיים לדוג' (אדימקס, D-LINK וכו..) יש אופציה של שרת DHCP.

פורסם
  • מחבר

אבל כשאני עושה רשת ידנית אני מביא איפי שאני בוחר אז מה הקשר האיפי של הספקית? אני ממציא איפי בעצמי

מזה אשף למה הוא משמש?

אישית יש לי ראוטר אדימקס שהוא שרת DHCP שמחלק איפים

פורסם

אתה יוצר כתובות IP לשימוש פנימי בלבד-בתוך הרשת.

פורסם

בתוספת לתגובה שמעלי:

הראוטר לוקח את הכתובת איי פי מהספקית, ומשתמש בה לשימושים של כל המחשבים ברשת.

פורסם
  • מחבר

בתוספת לתגובה שמעלי:

הראוטר לוקח את הכתובת איי פי מהספקית, ומשתמש בה לשימושים של כל המחשבים ברשת.

אבל אם אני ממציא איפי שהיא תהיה של הרשת

אז איך הראוטר לוקח איפי מהספקית ומחלק למחשבים אם אני בחרתי איפי בעצמי ?

הקיצור אני מגדיר איפי למחשבים ידני ואז אתה אומר שהראוטר מחלק איפי מהספקית.

עכשיו הספקית מביאה איפים למה ?

פורסם

ככה:

יש לי שני מחשבים שמחוברים לאינטרנט, דרך ראוטר.

לראוטר ולשני המחשבים יש כתובות IP בתוך הרשת הפנימית.

(לדוגמה, במקרה של הראוטר של Alcatel הIP הפנימי של הראוטר הוא 10.0.0.138, והIPים של המחשבים יהיו 10.0.0.1 ו-10.0.0.2)

הראוטר מתחבר לאינטרנט. הספקית מקצה לראוטר כתובת IP אחת, ולמעשה היא לא יודעת שמחוברים אליו שני מחשבים.

בראוטר יש מנגנון NAT, שמאפשר לשני המחשבים לחלוק את החיבור באינטרנט (המנגנון יודע להחליט איזה הודעות נשלחות לאיזה משני המחשבים דרך הראוטר).

פורסם
  • מחבר

ככה:

יש לי שני מחשבים שמחוברים לאינטרנט, דרך ראוטר.

לראוטר ולשני המחשבים יש כתובות IP בתוך הרשת הפנימית.

(לדוגמה, במקרה של הראוטר של Alcatel הIP הפנימי של הראוטר הוא 10.0.0.138, והIPים של המחשבים יהיו 10.0.0.1 ו-10.0.0.2)

הראוטר מתחבר לאינטרנט. הספקית מקצה לראוטר כתובת IP אחת, ולמעשה היא לא יודעת שמחוברים אליו שני מחשבים.

בראוטר יש מנגנון NAT, שמאפשר לשני המחשבים לחלוק את החיבור באינטרנט (המנגנון יודע להחליט איזה הודעות נשלחות לאיזה משני המחשבים דרך הראוטר).

אוקי הראוטר מקבל איפי מהספקית ואז שאני מחבר ת'כבלים של המחשבים לראוטר אז הראוטר מחלק לכול מחשב איפי אוטומטי אם זה ראוטר שהוא שרת DHCP?

פורסם

אממ כן..ואתה צריך לדאוג שיהיה מוגדר במחשבים לקבל איי פי אוטומטית..

ואז כשתגלוש הראוטר ידע להעביר את המידע שיגיע אליו למחשב הנכון, לפי האיי פי הפנימי שלו.

פורסם
  • מחבר

כן בשאר המחשבים בlocal area connectin אני מסמן בTCP\IP קבל איפי אוטומטי ובראוטר אני מגדיר את האיפי שהספקת הביאה ומגדיר גם את האיפי שהוא יכול להביא

דוגמא זה המספקית 10.0.0.1 אז אני מגדיר לו לחלק איפים מ- 10.0.0.2 עד 1.0.0.21 אז הוא יכול לחלק ברשת עד 19 איפים שונים ככה זה?

פורסם

לא משנה איזה איי פי הראוטר יתן..אין קשר בין האיי פי מהספקית לאיי פי הפנימי.

הספקית תיתן את מה שהיא תיתן, כי לרוב זה משתנה. והראוטר כבר יתן כתובות לבד, אין צורך לגעת לו בהגדרות של החלוקת כתובות..ואז הוא ידע לאיזה מחשב להפנות את המידע שמגיע עליו

פורסם
  • מחבר

למה הספקית מביאה איפי לראוטר ?

ואיך הראוטר יחלק איפים אם אני לא מגדיר אותו

מה אני מקבל ראוטר אני מחבר אותו מחבר ת'מודם לראוטר ת'מחשבים וזהו לא צריך להגיד כלום?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים