עבור לתוכן

בעיה עם שאלה בפסקל

Featured Replies

פורסם

אוקיי, הבעיה הולכת ככה:

יש לי משתנה מטיפוס קטע שאני הגדרתי - רשומה עם שתי קורדינאטות של X,Y שמסמנות לי את נקודת ההתחלה והסוף של הקטע במע' צירים . אני רוצה להגדיל/להקטין את הקטע (לבנות פרוצדורה שתקלוט משתנה מטיפוס קטע, ועוד מספר ותגדיל/תקטין את הקטע במספר הזה). השאלה היא בכמה אני צריך להגדיל/להקטין את שיעורי הנקודות בתוך הטיפוס של הקטע כדי להגדיל/להקטין את הקטע במספר המסוים ? (נראה לי שזה יותר קשור למתמטיקה העניין הזה..)

פורסם

קוראים לנושא ווקטורים

לומדים את זה ב-יא' יב'

פורסם
  • מחבר

אני בי"א..עדיין לא למדנו את זה...זה משהו מסובך?

פורסם

לא

בטוח בספרייה של בית הספר שלך יש ספריי לימוד.

תבקש מהספרנית ספר ווקטורים ותלמד

פורסם

למה ווקטורים? זה נראה לי כמו אנליטית, אם הבנתי נכון את מה שאתה רוצה...

הנוסחא למציאת מרחק בין שתי נקודות (סליחה על כישורי הpaint שלי) מצורפת, לפחות אני מקווה שזאת הנוסחא, אני לא כל כך זוכר אותה...

ד"א יש אינסוף דרכים להגיע לאורך מסוים של קטע בעזרת שתי נקודות אז אתה חייב להחליט על חוקים (למשל - הקטע יישאר על אותו ישר באותו כיוון ואחת הנקודות לא תזוז), בהצלחה :xyxthumbs:

[attachment deleted by admin]

פורסם

אופס, בטעות ציטטתי את עצמי במקום לערוך, סליחה

פורסם

למה ווקטורים?

כי הוא רוצה להכפיל ווקטור בסקלר

מן הסתם ווקטורים ואנליטית דיי חופפים ואפשר לעשות הרבה דברים בשתי הדרכים.

פורסם
  • מחבר

Oriz, את הנוסחה הזאת אני מכיר כבר, יצא לי להתשמש איתה אבל איך אני יכול להעזר בה בשביל לעשות את מה שאני רוצה?

Burton , תודה על ההצעה אני אנסה לברר מידע על כל העניין הזה של וקטורים.

פורסם

Oriz, את הנוסחה הזאת אני מכיר כבר, יצא לי להתשמש איתה אבל איך אני יכול להעזר בה בשביל לעשות את מה שאני רוצה?

כמו שאמרתי, אתה צריך לקבוע כמה חוקים כי כדי שתוכל להשתמש בנוסחא הזאת אתה צריך להגיע למצב שיש לך רק משתנה אחד, אני אסביר את הלוגיקה כי ממש אין לי כוח לכתוב את הקוד (וגם כי אני לא יודע איך אתה רוצה להשתמש בזה):

אז ככה, יש לך במשוואה 5 משתנים: d, x1,x2,y1,y2

קודם כל d נקלט לפרוצדורה אז בשביל החישוב הוא נחשב קבוע ולא משתנה, עכשיו אני קובע שרירותית שהנקודה הראשונה נשארת במקום, אז x1,y1 כבר לא משתנים, נשארו x2,y2 ,שוב אני קובע שרירותית שהקטע יישאר על אותו ישר כמו שהוא היה בהתחלה (כלומר, בעזרת שתי הנקודות מוצאים את משוואת הישר, ואז אפשר להביע את x2 בעזרת y2 או ההפך), זה משאיר אותך עם משתנה אחד, בגלל שזאת משוואה ריבועית יהיו שתי תשובות אז שוב פשוט צריך להחליט שרירותית (וואו אני חורש על המילה הזאת) איזה תשובה אתה רוצה לקבל (אל תדאג אם אתה לא מבין ישר איך אתה יכול לבחור את התשובה, כשתכניס את הנוסחאות אתה כבר תראה)

זה העקרון, כמובן שצריך להוסיף שם את כל המתמטיקה והמשוואות (וזה יהיה מגעיל) אבל תיאורטית זה אמור לעבוד...

פורסם

למה שלא תכפיל את ההפרש בין הקאורדינאטות ביחס בין הגדלים שלהם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים