עבור לתוכן

מתחים גרועים מהספק HEC 300 ? האם זוהי הסיבה לנפילות המחשב הקבועות ?

Featured Replies

פורסם

טוב, אז ככה, בדקתי בSpeedFan מה הV שעובר ב12V וב5V וכמובן שב3.3V והתוצאות הראו:

12V = יציב על פחות או יותר 12 בפיספוסים ממש קטנים (11.97 וכו) ב3.3, מחזיק יציב על 3.30 אבל ב5 זה כבר סיפור אחר :(

הוא קופץ מ3.36 ל4.40 פחות או יותר בצורה קבועה: הינה תמונה-

hec1su.gif

hec5v2dp.gif

hev5v28tp.gif

עכשיו, השאלה שלי פשוטה מאוד. ברגע שאני מפעיל FarCry לדוגמא, או משחק כבד אחר (Guild Wars אפילו) המחשב נופל - ממש נופל. עושה לעצמו ריסט מיידי (פעם הוא היה קופא). שאני משחק עם הראם זה לפעמים מסתדר, לפעמים לא. אם אני רק עם 512 ראם (יש לי 4 סטיקים של 256) הכל עובד (לא משנה איזה מהסטיקים...) וגם אם אני מוציא ומכניס את הסטיקים ומפעיל את המחשב, הכל עובד, אבל ברגע שאני עושה ריסט ומפעיל משחק כבד, המחשב נופל. הבעיה היא לא טמפ, זה בטוח. המעבד מגיע למקסימום 34 מעלות (יש לי VENUS 12) והכרטיס מסך ל50-60.

עכשיו, השאלה שלי היא מה גורם לבעיה והאם הגורם יכול להיות הספק שסבל לפני שבוע (אז נראה לי זה התחיל - פשוט לא ניסיתי לשחק משחקים לפני זה...) המון נפילות חשמל - אח שלי הלך למפסקים למטה והרים הוריד כ10 פעמים.

תודה מראש :)

פורסם

יכול מאוד להיות שזו הסיבה לנפילת המחשב

כדי להיות בטוח שבאמת המתח של 5V+ לא תקין תבדוק עם רב מודד ואם אתה רואה שהמתח אינו תקין תחליף ספק(אם יש אחריות תממש אותה)

פורסם
  • מחבר

יכול מאוד להיות שזו הסיבה לנפילת המחשב

כדי להיות בטוח שבאמת המתח של 5V+ לא תקין תבדוק עם רב מודד ואם אתה רואה שהמתח אינו תקין תחליף ספק(אם יש אחריות תממש אותה)

מה זה רב מודד ?

והאם בפנדס יש אחריות על הספק הזה ? (מגיע עם המארז HEC) הספק הוא 300 AR-TF

אהה זה תקין ?

hectv6zn.gif

פורסם

רב מודד זהו מכשיר שבעזרתו אפשר למדוד מתחים(AC,DC),זרמים,התנגדות וכדומה בין 2 נקודות

רב מודד נראה כך:

0305200293843.jpg

ולפי התוכנה גם מתחי ה - שלך ממש לא יציבים תבדוק מול פנדה האם יש לך אחריות ותבדוק ליתר ביטחון עם רב מודד

פורסם
  • מחבר

מאיפה אני אשיג עכשיו רב מודד :<

יש לי מודד כזה של סוללות, אנלוגי, עם חוגה. זה מספיק ? :ם

בדקתי עם המכשיר הזה על מצב ש5 הוא המקסימום וזה עמד יציב לחלוטין ממש טיפה מתחת לסקלה של 5V על משהו כמו 4.95...

ב12 זה גם כן היה כמעט בדיוק על 12V...

חוץ מחיבורי המולקס, יש עוד מקומות לבדוק את זה ?

פורסם

לי יש רב מודד |:

פשוט תשאל, זה לא כואב.

פורסם
  • מחבר

תביא אותו מחר גוש שומן רוטט :ם

פורסם

נראה אם הוא טעון :lol:

ונראה אם אני אתעורר מחר

ונראה אם הפיתרון של אסף יעבוד אצלי, כי אם כן אני לא אצטרך בכלל לזוז מהכיסא :>

פורסם

מעניין אותי באמת אם זאת הסיבה, כי אני עומד להזמין אותו ולשים אותו במקקום אנרמקס שנשרף. הוא יחזיק מפרט בן 3+ שנים? :)

פורסם

הספק היה בסדר, זו לא הייתה הבעיה

הבעיה הייתה RAM אידיוטי בשם "RAM-bo" (ראמבו?! WTF?!)

הספק הזה מחזיק את המערכת שלי, שהיא חזקה למדי

תסתכל בחתימה שלי

פורסם
  • מחבר

טוב כמו שנאמר, הזכרונות הדפוקים שסירבו לתפקד עם הTwinMos שלי היו הסיבה והמתחים שנרשמו לא נכונים - זיוף. נבדק ברב מודד והכל יציב :]

הספק מחזיק לי

AMD 3000+ Venice

Venus 12 - קירור רצחני למעבד, 6000RPM=שדה תעופה משלי :D

1024 RAM

2 HD - 80 GB, ATA And SATA

DVD Rom

CDRW

2x120MM מאוורים

2X70MM

1X80MM

X800GT

וזהו :P

פורסם

אני חוזר ומדגיש שוב, כלקח למה שאני חוזר ואומר תמיד. מדידת מתחים ע"י תוכנה אינה אמינה בכלל.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

טוב שבדקת עם רב מודד :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים