עבור לתוכן

רוצה להתקין SUSE בפעם הראשונה - איך עושים תפריט בחירה

Featured Replies

פורסם

פעם ראשונה שאני מתקין מערכת שהיא לא WINDOWS

אחרי בחינה, החלטתי להתקין את SUSE 10, נראית מערכת מדהימה לפי הכתבות והתמונות, אני חייב לנסות אותה

כרגע יש לי 2 כוננים : 200, 250

שניהם מפורמטים ל NTFS , ועל ה-250 כרגע מותקן WINXP.

השאלה שלי היא, האם אני יכול לפצל את ה-250 נניח למחיצה נוספת , ואת המחיצה הזו בלבד, להפוך ל FAT32, ועליה להתקין את SUSE ?

או שאין חובה להפוך ל FAT ?

אני ממש רוצה ש SUSE תוכל לקרוא ולכתוב על כונני ה NTFS שלי, להפוך אותם בחזרה ל FAT זה סתם סיכון לאבד את כל המידע

האם SUSE יכולה לקרוא ולכתוב על מחיצות NTFS ?

בנוסף, לא משנה על איזה סוג מחיצה אתקין בסוף - איך אני יוצר תפריט בחירה בין SUSE ל XP כשהמחשב עולה ?

תודה

פורסם

ללינוקס יש מערכת קבצים משלה אש כאשר תתקין אותה היא תפרמט את המחיצה.

פורסם

טוב קודם כל אני יאמר שאני לא מכיר את suse אבל באופן עקרוני כל ההפצות עובדות על אותו בסיס פעולה

כמו שזה שמעליי אמר , לינוקס משתמשת במערכת קבצים אחרת מwin , מערכת מסוג EXT2 או EXT3 , אתה חייב ליצור מחיצה נפרדת בשבילה ולפרמט אותה דרך תוכנת ההתקנה של suse , לשאלה השנייה - כן לינוקס יכולה לקרוא ולכתוב למערכת קבצים FAT32\NTFS , אתה פשוט צריך להגדיר שיתבצע mount למחיצות שאתה רוצה ואז הם יופיעו כתת-ספרייה במערכת הקבצים הראשית

לשאלה השלישית, בשלב כלשהו של ההתקנה תתבקש להגדיר את LILO (או GRUB אני לא ממש יודע באיזה מהם suse משתמשת אבל העיקרון הוא אותו עיקרון) שהיא התוכנה שמעלה לך הקרנל ואת כל מה שמסביב (linux loader) ותישאל לאן אתה רוצה להתקין , תתקין ישירות לMBR ככה שאיך שתדליק את המחשב תקבל את התפריט בו תוכל לבחור איזה מערכת אתה רוצה להעלות , win או לינוקס

בהצלחה ..

פורסם

קודם כל, כל ההפצות של לינוקס נראות אותו הדבר פחות או יותר. העניין הוא שהממשק הגרפי הוא בד"כ של KDE או Gnome (אתה בוחר מה להתקין - KDE יותר מומלץ), ורוב ההפצות של לינוקס מאפשרות לך להתקין את אחת משתי החבילות האלה או את שתיהן.

אתה יכול לפצל את אחד מהדיסקים הקשיחים למחיצה נוספת באמצעות Norton Partition Magic או Acronis Partition Expert, אבל אל תשכח לעשות גיבויים לפני כן.

ההתקנה של SUSE מאפשרת לך לפרמט את המחיצה עליה תותקן מערכת ההפעלה. מערכות הקבצים הנפוצים בלינוקס הם EXT3 (מאוד יציב עם תאימות לאחור ל-EXT2) ו-ReiserFS (מערכת קבצים חדשה יחסית). יש גם מערכות קבצים נוספות, אבל אין טעם להתעכב עליהם כרגע. בעיקרון, SUSE "מעדיפה" את ReiserFS.

ב-Windows ניתן לגשת לקבצים במחיצות בעלות מערכת קבצים של EXT3 (וכנראה גם ReiserFS) באמצעות תוסף ל-Total Commander (אין גישה דרך ה"מחשב שלי").

לינוקס יכולה לקרוא ולכתוב למחיצות בעלות מערכת קבצים FAT32, אבל היא לא יכולה לכתוב למחיצות בעלות מערכת קבצים NTFS (קריאה אפשרית). ניתן אמנם לכתוב בלינוקס למחיצות בעלות מערכת קבצים NTFS באמצעות פרוייקט NTFS ללינוקס, אבל מדובר בפרוייקט נסיוני, כך שזה ממש לא מומלץ בשלב זה (קבצים במחיצת ה-NTFS יכולים להיהרס).

אתה יכול לפרמט את מחיצות ה-NTFS שלך ל-FAT32, אבל אתה צריך לקחת בחשבון ש-FAT32 לא יכול לעבוד עם קבצים גדולים מ-4GB.

לגבי ה-Boot Loader, אם אני לא טועה אז SUSE מגיע גם עם LILO וגם עם GRUB (עדיף GRUB).

פורסם
  • מחבר

תודה על כל המידע

אני כרגע מוריד את 5 הדיסקים של ההתקנה של SUSE 10 (הגרסה החינמית הפתוחה)

פיצלתי את כונן C שלי (250) ל2 חלקים, כאשר החלק שיוקדש ל SUSE הוא 60 GB , וכרגע הוא FAT32, אם הבנתי נכון אז תהליך ההתקנה של SUSE יפרמט אותו למערכת הקבצים הדרושה

אגב, אני אשמח לדעת אם יש פתרון אחר חוץ מ TOTAL COMMANDER, אני ממש לא אוהב את התוכנה הזאת.

(הכוונה פתרון כדי לראות/לקרוא/לכתוב על המחיצה של SUSE דרך חלונות XP)

מישהו אחר התקין SUSE כאן ? אני אשמח לרשמים

אני לא חושב שתהיה לי איזושהיא בעיה עם החיבור לאינטרנט, כי אני מחובר ללא חייגן (MPLS)

אבל מבחינת עברית, ודרייברים לכ.מסך, תוכנות וכו' - אני אשמח לכל מידע שיש לכם

עריכה :

שאלה חשובה

בדף הזה :

http://www.opensuse.org/Released_Version#Downloads

אני בחרתי להוריד את ה X86 64 - את כל חמשת הדיסקים

(המעבד שלי הוא וניס 3200)

מה ההבדל מבחינתי אם אני בוחר להתקין X86 או X86 64 ?

כלומר, חוץ מהתמיכה של SUSE שאני אקבל ל64 ביט

האם יש חסרונות להתקין את גרסת ה-64 ?

האם תוכנות שעובדות על SUSE רגיל, על מעבד רגיל, יש מצב שלא יעבדו על הגרסת 64 שאני רוצה להתקין ?

דרייברים ? (יש לי כ.מסך X800XL)

מישהו יודע לענות על זה בבקשה ?

פורסם

מומלץ להתקין את SUSE על מחיצת ReiserFS בגודל של 8GB (אין צורך ביותר מכך).

אין לך בעצם צורך לגשת למחיצה של SUSE דרך Windows XP, מאחר ואת קבצי ה-Data שלך (מסמכים, שירים, סרטים, וכו'...) רצוי לשים על מחיצה נפרדת (גדולה) של FAT32 (אם אתה רוצה להשתמש בהם גם ב-Windows XP).

יש תוכנות של 32bit שלא עובדות במערכת הפעלה של 64bit. אבל, לפי מה שהבנתי, ללינוקס יש אמולציה עבור תוכנות של 32bit שמאפשרת להן לרוץ במערכת הפעלה של 64bit.

לגבי שאר השאלות שלך, אני לא יכול לעזור לך. :-\

דרך אגב, למה אתה מוריד 5 דיסקים?

במידה ויש לך צורב DVD, אז אתה יכול להוריד גירסת DVD של SUSE 10.0 עבור 64bit מהכתובת הבאה:

http://www.novell.com/products/suselinux/downloads/ftp/mirrors_isos.html

לפני שאתה מתקין את SUSE 10.0, מומלץ להוריד גירסת LiveDVD של SUSE 10.0 לצורך התנסות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז אני אצמצם את המחיצה מ-60 לבערך 20 (אני מניח שאני אצטרך בשביל התקנות של דברים בעתיד ?)

ואפתח מחיצת FAT32 לאחסון משותף.

בכל מקרה, אני לא יכול לפרמט ל ReiserFS לפני ההתקנה

אני מניח שתהליך ההתקנה ידרוש ממני את זה, ואז זה כבר יתבצע במקום.

אני מוריד 5 דיסקים כי אין הפצה של OPEN SUSE על DVD. (כן יש DVD של SUSE PRO , אבל יש אותה רק ב EVALUATION או בתשלום, ואני רוצה חינמית)

לחינמית יש 2 הפצות - או בדיסקים או התקנת רשת, אני מעדיף דיסקים..

פורסם

התקנה של SUSE 10.0 דורשת כ-6.5GB, כך ש-8GB מספיק בהחלט גם אם תרצה להתקין דברים נוספים. כמה דברים כבר אפשר להתקין? אם אתה רוצה להיות בטוח, אז תקצה 10GB.

יש גירסת DVD חינמית ל-SUSE 10.0 64bit. הבאתי לך קישור בתגובה הקודמת שלי.

פורסם
  • מחבר

לא יודע, רק ליתר בטחון אני אקצה 15 או 20 להתקנה, מקום לא חסר לי... ואני תמיד מתקין מלא תוכנות.

בקשר ל DVD - לאיודע, לא מוצא שם

כל מה שראיתי שיש בלינק שם זה הגרסאות של נובל, והכל או EVAL (נסיון) או LIVECD או לרכישה.

אני מוריד את opensuse

מכאן : http://www.opensuse.org/Download

וכפי שאפשר לראות בטבלה, אין הפצת DVD לגרסת ה OPEN החינמית..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים