עבור לתוכן

מחפש מאוורר לשים בצד המארז

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי מחשב פנטיום 4 ויליאמט 1.6 ומארז מידי טאוור. הקירור היחיד שיש למארז הוא מאוור 80 מ"מ מאחורה, וזה כמובן לא ממש מספיק. אני רוצה לקדוח חור למאוור בצד המארז, השאלה היא:

1)איזה גודל מאוורר כדאי לקנות?

2)איזה דגם מאוור כדאי לקנות?

פורסם

80 יספיק..

פורסם
  • מחבר

סבבה - 80, אבל איזה דגם? גנרי או לא?

פורסם

תלוי אם אתנ לא רוצה לבזבז ג'נרי יהיה בסדר גמור

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה

פורסם

תביא תמונות של המארז,

נציע לך הצעות איך לשפר אותו :xyxthumbs: במיוחד שאני רואה שיש לך את הכלים לחיתוך, זו לא תהיה בעייה 8)

פורסם

תשמע אם אתה מתכנן לעשות חלון פרספקס שקוף אז תקנה מאוורר LED צבעוני שיאיר את החלון אבל אם אתה רק רוצה לקדוח חור אז באמת נראה לי שמאוור 80 מ"מ פשוט יספיק

אגב , אני מציע שתסדר אותו כך שהוא יכניס אוויר ולא יוציא , הרבה שמים את המאוורר צד שלהם שיוציא אוויר משום-מה ואני לא רואה טעם בזה , זה פשוט יוצר וואקום בתוך המארז אם גם האחורי וגם הצדדי מוציאים אוויר ושום אוויר לא נכנס

פורסם

80mm מספיק טוב, אבל אם אתה קודח את החור בעצמך, אז אולי עדיף 120mm.

אם אתה מוכן להשקיע בזה, אז עדיף מאוורר לדים, במידה והמחשב שלך מוצב על השולחן. גם אם אתה לא עושה חלון מפרספקס, אז עדיף מאוורר לדים שיאיר את השולחן. בכל מקרה, אם אתה לא רוצה מאוורר לדים, אז רצוי לפחות לקנות מאוורר עם להבים צבעוניים ולא שחור (שיהיה יפה).

רצוי לכוון את המאוורר על דלת המארז כך שהוא יכניס אוויר למארז, ולהתקין אותו מול המעבד, כך שהוא יעיף אוויר ישירות על המעבד ויעזור לקרר אותו.

כמו-כן, מבחינת רעש אפשר לשקול רכישה של מאוורר שקט ולא מאוורר ג'נרי.

לגבי המאוורר האחורי, רצוי לכוון אותו כך שהוא יוציא אוויר חם מהמארז.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז ככה:

תודה רבה על הרצון שלכם לעזור. המארז שיש לי הוא Tsunami Virgo, זהו מארז מידי טאוור. הנה כמה תמונות:

CATAR-50409-lg.jpg

תשמעו, אני לא רוצה לעשות חלון ולא להשקיע במאוורר עם לד מהסיבה הפשוטה שהמחשב יושב מתחת למכתבה שלי ואני בכלל לא רואה אותו. חשבתי להעלות אותו על השולחן אבל ממש אין לי לאן. לכן אני סתם רוצה לקדוח חור עם מקדח כוס בצד המארז ולהתקין מאוורר 120 מ"מ שיכניס אוויר.

הבעיה היא שבמארז הזה יש את החורי איוורור(ראה תמונה) ב-2 הצדדים, והם נמצאים בדיוק מול המעבד, אז מה אתם ממליצים לקדוח במקום של החורים הללו או לזוז קצת לכיוון קדמת המארז? אם אני אזוז, אני אפספס את המעבד והמאוורר יכניס אוויר למרווח שבין המפרצים ללוח אם - מה אתם אומרים?

פורסם

מעבר לתשובה הברורה של "למה לא?", יש לך בעצם סיבה קונקרטית לקדוח חור בדלת של המארז ולהתקין עליו מאוורר?

במידה והמחשב נמצא על השולחן, אז זה נחמד שיש לו חלון פרספקס עם מאוורר לדים, בנוסף לעובדה שזה עוזר לקרר את המחשב.

אבל, אם המחשב נמצא מתחת לשולחן, אז הסיבה היחידה להוסיף מאוורר למחשב היא שהוא ממש סובל מחום, והוספת המאוורר היא חיונית.

השאלה היא האם אתה באמת זקוק למאוורר בדלת של המארז.

במידה והמאוורר האחורי מוציא אוויר מהמארז (מומלץ), אז חורי האיוורור בשני צדי המארז מכניס למארז אוויר באופן פאסיבי ללא מאוורר, כתוצאה מאפקט הואקום שנוצר במארז.

יתכן ואין לך בעצם צורך במאוורר נוסף, והוספה של מאוורר רק תתרום לרעש שהמחשב מייצר.

לא מתקנים משהו שהוא לא מקולקל!

פורסם

שים עוד מאוורר שיכניס אוויר בקידמת המארז (צריך להיות מקום תבדוק) שיכניס אוויר

זה מאחורה שיוציא וזהו אין שום סיבה להוסיף סתם עוד אחד בצד

:smile1::screwy::smile1:

פורסם
  • מחבר

תראו, הטמפרטורות במנוחה הם משהו כמו 45 ובאמץ זה מגיע ל-55 נניח, ואז ה-intel active monitor(תוכנה של הלוח אם שבודקת את הטמפרטורה והמתחים) מתריעה על טמפ' גבוהה מדי ואני אז חייב לכבות אותו. מה אתם אומרים - שווה להתקין מאוורר נוסף עם טמפ' כאלה או לא?

מה שלא שבור לא מתקנים - אבל תמיד אפשר לשפר - אתה לא חושב?

פורסם

דבר ראשון הטמפרטורות סבירות (אני מניח שאתה מתכוון לטמפרטורות של המעבד) ודבר שני אתה יכול לשנות בintel active monitor את הסף של הטמפרטורות שבו הוא יתן אזהרה

תכנס לoptions > set sensor threshholds ותשנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים