עבור לתוכן

מחשבות ראשוניות על מפרט חדש, 6000 ש"ח - עודכן

Featured Replies

פורסם

לכבוד השנה העברית שזה עתה התחילה והשנה הלועזית שתיכף נגמרת (וגם בגלל שמתחשק לי 8) ), התחלתי לחשוב על מחשב חדש. המחשב ישמש לפחות-או-יותר הכל: אינטרנט, משחקים, עיבוד אודיו ומה לא. התקציב עליו אני חושב הוא 6,000 ש"ח, אבל אפשר לעבור אותו אם צריך. חשוב ביותר - מאחר שהמחשב יפעל כל הזמן (בין השאר אני מריץ שרת דואר), אני מחפש מחשב שקט. לא בלתי נשמע, אבל שקט. המהרה תיתכן בעתיד הלא-רחוק, אבל לא יהיה ניסיון לסחוט את הרכיבים עד למקסימום הביצועים האפשרי.

הרכיבים עליהם חשבתי (רכיבים שלא מופיעים אינם דרושים):

מעבד -

AMD Athlon 64 3200

מחיר ~ 900 ש"ח בנועה

למה כן: חזק ולא מאוד יקר, כמעט אידאלי מבחינת יחס ביצועים/מחיר (רק ה- 3000 עדיף)

למה לא: אני רוצה מעבד חזק יותר...

קירור למעבד -

עוד לא חשבתי על זה. הצעות?

Thermaltake Bigtyphoon

מחיר ~ 235 ש"ח בנועה

לוח אם -

ABit AN8 Ultra

מחיר ~ 780 ש"ח בזיגזאג. אני מעדיף לקנות הכל במקום אחד אם אפשר, אבל זיגזאג נותנים אחריות כפולה באותו מחיר וגם יש להם אותו במלאי, כך שאפשר יהיה לבדוק מראש אם הלוח עם מדבקה או חריטה.

למה כן: הרבה תכונות מתקדמות, קירור שקט, יכולות המהרה לא רעות, חברה מוכרת ואמינה.

למה לא: הבנתי שיש בעיה עם לוחות עם מדבקה ולוחות עם חריטה, אבל אני לא בטוח שהבנתי מה הבעיה...

זיכרון -

עוד לא חשבתי על זה. הנפח המבוקש הוא 1GB. הצעות?

G.Skill DDR 400MHZ PC3200 1024MB. התזמונים נראים לא רעים בהתחשב במחיר.

מחיר ~ 730 ש"ח בנועה

כרטיס מסך -

SAPPHIRE X800GTO2

מחיר ~ 1,500 ש"ח בנועה

למה כן: ביצועים טובים, יכולת המהרה משמעותית ומוכחת.

למה לא: קשה לי להאמין שיהיה שקט מספיק. מצד שני, אפשר להחליף את גוף הקירור בעלות לא גבוהה אם יהיה צורך.

מארז -

כאן קצת הסתבכתי. המארז צריך להיות Mid-tower שקט, עם דלת קדמית, ללא חלון (יותר מידי לדים בתוך המארז, בכל זאת אנחנו אמורים לישון לידו) וללא תאורה מיותרת או לפחות כזו שקל לנתק. המועמד המוביל הוא Antec SLK3000B לו יש בעיה גדולה אחת: אני לא מוצא אותו בארץ...

האפשרות השניה היא ה- Antec SLK3800B, שהוא בעקרון ה- 3000B עם ספק. מצאתי אותו עד עכשיו רק בנועה, במחיר של 750 ש"ח. אחרי החג אבדוק האם בכל זאת יש להם את ה- 3000 או אם, לחליפין, הם מוכנים למכור את ה- 3800B ללא ספק. יש הצעות לחנויות אחרות או מארזים אחרים שעונים לדרישות?

SLK3800B עם זיכוי לספק.

מחיר ~ 550 ש"ח בנועה.

ספק -

FSP400-60GLN "Green Power"

מחיר ~ 380 ש"ח (גם בנועה)

למה כן: לא יקר, הספק לא רע, שקט, נצילות מצויינת, Active PFC (עוזר לאל-פסק שלי).

למה לא: אחריות לשנה בלבד, ללא תכונות מתקדמות כסליבים וכבלים ניתקים (נחמד אבל לא קריטי).

סה"כ בינתיים: 5,075.

דעתכם?

פורסם

אתה יכול בתקציב שלך להכניס את זה:

AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX  

DFI NF4 ULTRA INFINITY  

TWINMOS DDR 512MB 400mhz CL2.5 x2

SAPPHIRE X800GTO2 256MB PCI-EXPRESS RETAIL  

ANTEC SLK3800B 400W  

THERMALTAKE BIGTYPHOON  

סה"ך 6000 שח בנועה...

המעבד חזק וטוב לעתיד, לוח אם מצויין, כרטיס מסך מעולה עם פוטנציאל OC רצחני והזיכרון גם לא רע בכלל..

בקשר למארז - חבר שלי קנה אותו עם הספק שלו, והוא מצויין וגם מאוד מאוד שקט ובנוסף הקירור שיש פה גם שקט ומביא תוצאות מעולות

פורסם
  • מחבר

אנשים, אם אתם ממליצים או לא ממליצים על רכיב מסויים, תסבירו בבקשה למה.

תודה.

פורסם

תשאל מה לא הבנת ממה שהמלצתי לך??

המעבד - כפול ליבה, הדור החדש וה"עתיד" של המחשבים.. הגרסה במחיר הכי "שפויי" ועדיין נותנת ביצועים מצויינים

הזיכרון - זיכרון מצויין ובמחיר סבבה, יכול להיות OCקר לא רע.. מגיע בדיפולט CAS2.5 שזה גם לא רע בכלל

לוח אם - לוח אם מבוסס nforce4 ultra עם כל הפיצ'רים שאתה צריך, של חברה מצויינת במחיר יחסית טוב עם אפשרות ל-OC חביב לפי המוניטין של DFI, מה גם

שלא ממש שמעתי שיש איתו בעיות...

כרטיס מסך - הכרטיס הכי ב-"ה" הידיעה, משתלם שיש היום בשוק.. עולה יחסית לא יותר מדי ומגיע לביצועים של X850XT שעולה כמעט כפול ממנו..

מארז - מארז מצויין, בנוי טוב מאוד, שקט עם אוורור מעולה (לפי נסיון שלי איתו) ובנוסף מגיע עם ספק מצויין של ANTEC שהיא חברה מאוד אמינה שהוא גם דיי שקט

קירור - קירור מצויין (אולי הכי טוב היום) למעבדי A64, בנוסף ליכולות קירור מרשימות הוא גם שקט בצורה מופלאה.. שוב מנסיון

פורסם
  • מחבר

המעבד - יקר, יקר, יקר. כמעט פי 2.5 מהמחיר של ה- 3200, יחס ביצועים/מחיר רע בהרבה. אולי כשדרוג עתידי, אבל אני לא רואה אותו במחשב הבא שלי.

לוח אם - מה היתרונות של ה- DFI על ה- ABIT?

ותודה על ההתיחסות.

פורסם

לא שווה היום לקנות בכזה תקציב מעבד שהוא לא כפול ליבה.. אלא אם כן יש לך משהו נגד זה באופן אישי

אתה לא יכול להשוות ביצועים ביחס של מחיר בקטע הזה כי אתה לא יכול להוסיף עוד ליבה כשבא לך (בניגוד לכרטיס מסך לדוגמה..)

שוב זאת החלטה שלך..

לא יודע אם יש ככ הרבה יתרונות ל-DFI מול האביט.. סה"ך לשיניהם מוניטין לא רע בכל מה שקשור ללוחות ואוברקלוקינג והם מבוססים על אותו צ'יפסט ככה שהביצועים אמורים להיות קרובים אם לא זהים כמעט לגמרי...

המחיר של ה-DFI טיפה יותר זול

פורסם

קירור - קירור מצויין (אולי הכי טוב היום) למעבדי A64, בנוסף ליכולות קירור מרשימות הוא גם שקט בצורה מופלאה.. שוב מנסיון

צודק קירור מצויין רק שחכתה לציין כי זה הקירור האוויר הכי טוב ולא בכלל ::)

פורסם
  • מחבר

עדכנתי את המפרט בהתאם להצעות שקיבלתי כאן, התוספות באדום.

כמו כן אני מחפש KVM switch לשני מחשבים, עם תמיכה ב- DVI-D. מכירים?

פורסם

אני לא מבין את ההגיון בלקנות 3800 + FSP 400 ולשלם עליהם 380+550=930 שקל כשיש את זה שבא עם ספק מצויין ובנוי טוב יותר מה 3800 ב 950 שקל:

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3302

פורסם
  • מחבר

במילה אחת: רעש.

פורסם

יש לך עוד אלף שקל שבהם אתה חייב אבל פשוט חייב להכניס AMD 3800 DUAL CORE זה מעבד כפול ליבה יש לו ביצועים טובים מאוד והוא יחזיק עוד די הרבה שנים את המחשב כי אתה עוד תתחרט כשבעוד שנה יהיו המעבדים האלה כמו מעבדי 64 ביט כיום מבין כמעט כל המחשבים יהיו כאלה והוא עוד נכנס בתקציב שלך זה פשוט תיהיה טיפשות!!!

פורסם
  • מחבר

אבל הוא לא נכנס. יש עוד כל מיני הוצאות קטנות ושונות מסביב שלא רשמתי, בסביבות 300-500 ש"ח. תוסיף לכך את זה שהמעבד שהצעת עולה 1,300 ש"ח יותר מה- 3200 ותראה שחרגתי בצורה משמעותית מהתקציב. לא שזה רע כ"כ, אני יכול להרשות לעצמי להוציא יותר, אם מתחשק לי, אבל פשוט לא מתחשק לי להוציא יותר ;D . אני שומר את זה כאופציה לשדרוג עתידי - בסה"כ אני צריך סיבה להתעסק עם המחשב בעוד חצי שנה, לא?

פורסם

אבל הוא לא נכנס. יש עוד כל מיני הוצאות קטנות ושונות מסביב שלא רשמתי, בסביבות 300-500 ש"ח. תוסיף לכך את זה שהמעבד שהצעת עולה 1,300 ש"ח יותר מה- 3200 ותראה שחרגתי בצורה משמעותית מהתקציב. לא שזה רע כ"כ, אני יכול להרשות לעצמי להוציא יותר, אם מתחשק לי, אבל פשוט לא מתחשק לי להוציא יותר  ;D . אני שומר את זה כאופציה לשדרוג עתידי - בסה"כ אני צריך סיבה להתעסק עם המחשב בעוד חצי שנה, לא?

אם זה מה שאתה רוצה לעשות אז תעשה את זה

פורסם

SLK3800B עם זיכוי לספק.

מחיר ~ 550 ש"ח בנועה.

ספק -

FSP400-60GLN "Green Power"

מחיר ~ 380 ש"ח (גם בנועה)

למה כן: לא יקר, הספק לא רע, שקט, נצילות מצויינת, Active PFC (עוזר לאל-פסק שלי).

למה לא: אחריות לשנה בלבד, ללא תכונות מתקדמות כסליבים וכבלים ניתקים (נחמד אבל לא קריטי).

דעתכם?

אני באמת מפסיק להבין איך הראש של אנשים עובד לפעמים.. ופה זה דוגמה לאחד הדברים הכי (תסלחו לי על המלה) דיביליים שיצא לי לראות..

יש לך מארז מדהים (מנסיון במציאות איתו) שמגיע עם ספק מעולה, 400 ואט איכותי, שקט, נצילות מצויינת, תואם ATX 2.0, של חברה מצויינת (מגיע עם המארז..) ANTEC

והכי חשוב, יותר זול מהצירוף שאתה מתכנן עליו... ובכל זאת אתה מעדיף זיכוי ולקנות ביותר כסף ספק שהוא לא יותר טוב!!

למה!?!?!?!?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים