עבור לתוכן

מערכת 2.1 - עד ~900 שקל. (כן, עוד הודעה על מערכת 2.1!)

Featured Replies

פורסם

אז אחרי התלבטויות החלטתי שאין לי כוח להתעסק עם חיווטים, ולכן אני קונה מערכת 2.1 ולא 5.1.

אז אם למערכת 5.1 היה לי תקציב של עד 1500 שקל, אני לא אשפוך את כולו על 2.1 (כי הן מערכות שמטבען יותר זולות גם), אבל אני כן מתכוון להפציץ ולקנות משהו טוב.

אז קראתי הודעות דומות בכמה עמודים האחרונים וראיתי שממליצים הרבה (מאוד) על ה-ATP3 של אלטק לאנסיג.

וואלה סבבה, זה גם מערכת די זולה.

אבל כאן אני שואל את עצמי אם מערכות יותר יקרות - כמו ה-MX5021 וה-FX6021 (שעולות באופן תמוה אותו דבר בדיוטי פרי למרות שהאחרונה אמורה לעלות יותר...), או ה-I-TRIGUE 3600SE\I-TRIGUE 3400SE של קרייטיב יתנו איכות סאונד משמעותית יותר טובה (במילים אחרות, אני שואל אם יש סיבה שהן עולות פי 2).

אני רואה אגב שהדיוטי פרי מוכר את הרמקולים של אלטק במחיר ממש טוב - שזה הולך אחלה עם נסיעה של ההורים לחו"ל בעוד כמה ימים.

קיצר, אני נוטה לכוון הFX6021 שעולים בדיוטי פרי 200 דולר.

זה אלא אם כן מישהו פה יקפוץ ויגיד שאין שום סיבה להוציא יותר מה-400 שקל שיעלו ה-ATP3.

פורסם

ב-200$ אל תחשוב פעמיים. קח אותם. למרות שלטעמי את המחיר שלהם בארץ הם לא מצדיקים, 200$ הם סכום הגון ביותר לשלם על מערכת שכזו.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

והם מצדיקים את התוספת (הנכבדת) במחיר לעומת ה-ATP3?

ונניח שאני מחפש משהו באמצע; בסביבות ה-600 שקל - מה היית ממליץ? על הסטים של קרייטיב?

ואגב, מה אתה אומר על הסט הבא; http://www.alteclansing.com/product_details.asp?pID=GT5051 ?

יצא לך להתנסות איתו? ברור לי שזה לא סט 5.1 אמיתי, אבל זה דווקא מתאים לי.

פורסם

"הסראונד" האילו לא יעבדו כראוי. כל אחד ששמע אותן אומר שהסראונד ממש לא משכנע.

במחיר אמצעי אכן הייתי ממליץ על הרמקולים של קריאטיב, העניין הוא שאני ממליץ לא פחות מאשר ה-3300 שקל קריאטיב שבמחיר שלהם כבר אפשר לרכוש כמעט את האלטק המדוברים בדיוטי פרי, שהם, לטעמי, קנייה עדיפה.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

בדיוק סיימתי לקרוא על ה-GT5051 באיזה ריוויו שמצאתי; הם באמת 'לא זה' - לא סראונד, ובתור סטריאו הם על הפנים לרמקולים במחיר שלהם.

אז חזרנו ל-2.1.

ה-I-TRIGUE 3300 של קרייטיב מקבלים חרא של ביקורות בזאפ, אגב. מה אתה אומר על ה-3400?

"האלטק המדוברים" כנראה יותר טובים, אבל זה עדיין הבדל של 200 שקל.

אני שומע הרבה מוזיקה, אבל אני גם מחליף את ה"מערכת סאונד" הכי בזוייה שיש, רמקולים שמקבלים עם המחשב. ככה שחשובה לי איכות, אבל מצד שני אני גם שואל אם התוספות מחיר האלה הן משהו שאני ארגיש כשאני אשמע מוזיקה (ואראה סרטים ואשחק משחקים, למרות שזה הרבה פחות חשוב לי...)

תודה על העזרה, אגב ;)

פורסם

א. אל תקשיב יותר מדיי לביקורות בזאפ.

ב. כבר היו כמה דיונים שבהם אני ואנשים אחרים המלצנו על ה-3300 ואנשים כל הזמן העלו את נושא הביקורות בזאפ, אבל אף אחד מהגולשים בפורום לא נתן ביקורת שלילית על הרמקולים האילו, לכן אני בספק בנוגע לאמינות הביקורות בזאפ.

ג. אם קשה להוציא את ה-200 שקלים, אז אל תוציא אותם. במידה וישנה האפשרות, לטעמי ההבדל שווה את התוספת במחיר.

ד. אף אחד לא יכול לדעת אם תשמע הבדל, לכל אחד יש שמיעה אחרת. אם יש אפשרות לבחון איכשהו, מעולה. אם לא, תיאלץ לקנות לפי תחושת הבטן שלך.

בקשה על העזרה, אגב ;)

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

א. אוקי, אני אסתכל גם על ה-3300. מה אתה אומר על ה-3400SE וה-3600SE?

ב. בדיוטי פרי, ה-MX-5021 וה-FX6021 של לאנטק עולים אותו דבר (200 דולר). מה ההבדל בניהם, ואיזה מהם היית לוקח?

עריכה: הסתכלתי קצת באינטרנט, ובהרבה מקומות כתוב שהדגם היקר יותר (נעזוב את זה שבדיוטי פרי הם עולים אותו דבר), ה-6021, דווקא פחות טוב, בגלל שהוא משתמש במייקרו דרייברים (שזה לא אומר לי הרבה, אבל כנראה שזה לא טוב :P (.. מה אתה אומר על זה?

פורסם

ה-3600 וה-3400 הם רמקולים שיצא לי לשמוע פעם אחת בלבד, ולא במקביל. לכן איני יודע מה עדיף, אבל שניהם בסדר גמור.

בנוגע לאלטק, העובדה שיש מיקרו-דרייברים לא משנה דבר. אומנם תיאורטית הם מגבלים יותר, אבל מעשית לא בטוח שהם טובים פחות. אישית נראה לי שהייתי הולך על ה-6021, אבל כמובן שלפני כן הייתי מנסה לשמוע אותם ראש בראש במקום רציני (ולא כמו שיצא לי לשמוע אותם, בתערוכה עם מיקום מבייש ורעש רקע חזק במיוחד).

Anatoli.

פורסם

אני אומר שאין סיבה לשלם פי 2 על FX6021 , שמעתי את שתי המערכות וקניתי את ה ATP3 כי ממש ההבדל לא מצדיק להוציא 500 שקל יותר, ה ATP3 עולים 400 שקל בארץ.

פורסם

לא יאומן כיסופר. ה-ATP3 הפכו למוקד עלייה לרגל. מספיק כבר עם הוודו הזה! ATP3 הם רמקולים טובים למחירם ותו לא! בתקציב שכזה אין טעם לרכוש ATP3 שלא מגיעים לרמה של מה שאפשר להשיג במחיר שכזה. גם לי יצא לשמוע את שני הסטים, ולמרות שה-ATP הייתה ממוקמת טוב בהרבה יותר, היא עדיין נשמעה נחותה ל-6021. אין מה לעשות, ATP לא הייתה ולא תהייה מערכת אודיופילית במחיר צעצוע.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

נו טוב, אני אקח ת'מילה שלך ;) . אחרי שנים של רמקולים של 10 שקל מגיע לי קצת יותר, ואני הבעלים החדשים של Altec Lansing MX-5021 - מהדיוטי פרי.

עכשיו אני רק צריך להזמין גם כרטיס קול חדש בגלל שאני לא אבזבז אותם על הרילטק ON BOARD שיש לי. בעקרון בניתי על AUDIGY 2SZ, אבל זה היה כשחשבתי על מערכת 5.1 - למערכת 2.1, יש טעם לאודיג'י 2, או שאפשר ללכת על משהו יותר פשוט (=זול)?

עריכה: הסיבה שאני שואל היא שאני משחק לא מעט משחקים וחשוב לי שהם ינצלו את הרמקולים למקסימום - למרות שבסה"כ הייתי אומר שהכי חשוב לי שמוזיקה תשמע כמו שצריך...

פורסם

באופן כללי האודיג'י לא ממש מומלצים למוזיקה. אבל עם מערכת 2.1 ואם אתה משחק הרבה, לך על האודיג'י 2ווליו, לטעמי לא תתאכזב ממנו.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אוקי, הרמקולים יושבים פה, ואני מקשיב להם.

הסאונד פשוט מדהים. באמת אין לי דרך אחרת לתאר את זה (וגם יפים+לבנים - הולך חזק עם האייפוד ;)). חלק, נקי, וזה כשאני מקשיב בווליום של 1 מתוך 5.

אני באמת פוחד להעלות אותם עד הסוף :P

אז ממש תודה על ההמלצה - אבל אני גם בא עם שאלה.

בנתיים לא הזמנתי אודיג'י 2 כי לא היה אותם במלאי במקומות שבדקתי בהם.

עכשיו כשאני שומע את המערכת הסאונד נשמע לי בן זונה  - ואני שואל את עצמי אם יש טעם בכרטיס קול חדש.

(משהו שנשמע אבסורד בסה"כ, זה מערכת של 200 דולר על כרטיס קול של חצי שקל...אבל בכל זאת אני חייב לשאול...)

פורסם

תשמע, אין כל ספק שהחלפת כרטיס הקול תשפר את האיכות. השאלה היא האם זה יהיה שווה את ההשקעה מבחינתך.

אם כרגע אתה מסתפק במערכת שלך, אין שום טעם לשדרג נכון לעכשיו. ייצא לך הרבה יותר זול. גם אני התחלתי בדיוק כמוך ממערכת סטאליטים למחשב בכמה מאות שקלים, עם כרטיס אונבורד, אחרי זה החלפתי לאודיג'י 2ZS, וכן הלאה והאלה. והיום אני עומד עם מערכת, שרק 2 הקדמיים שלה שווים סכום כסף כזה שלא חשבתי בזמנו שאשקיע במערכת שלמה.

Anatoli.

פורסם

אנטולי אתה כבר מורעל לגמרי, נותנים לך לשמוע בATP3 אתה מתחיל לקבל סחרחורת :silly:

כמו המורה שלי לנגינה שהשמעתי לו מוסיקה מזרחים והוא כמעט התעלף LOL....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים