עבור לתוכן

התלבטות בבחירת נגן מבוסס HD

Featured Replies

פורסם

הX5L בהחלט יותר מתאים במיוחד בארה"ב אבל התקציב שלך לא מאפשר

פורסם

בשביל עוד 250 שקל חריגה זה שווה לדעתי. ולא רק לדעתי, אובייקטיבית זה שווה!

פורסם

האמריקאים גם לא ישמשו ככונן נייד.

הם כן

H10 לא ישמש ככונן נייד אבל H3XX כן

פורסם
  • מחבר

למה הH10 לא יכול לשמש ככונן נייד? (אם מישהו יכול להוציא את המחיר של הH320 אני ממש יודה לו כי אני לא מוצא את המחיר של זה)

פורסם

התכוונתי לאמריקאי

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז אולי אני בסוף יצליח לגרד מאיפשהו את ה 50$ הנוספים האלה אבל לפני שאני קונה את זה יש לי כמה שאלות:

1. ראיתי את התמונה שלו מקדימה ואני לא ממש ראיתי משהו חוץ מג'וייסטי' כזה.. האם איתו שולטים על כל המכשיר? ואם כן אז מישהו איי פעם ניסה?

2. האם יש הבדל גדול בין הדגם של X5 לדגם של X5L ואם כן אז איזה מהם לקנות ובמה בכלל מתבטא ההבדל

3. האם הם באמת מנגנים וידאו באיכות סבירה כאילו לקליפים של מוסיקה או שהFPS שלהם פשוט נמוך מדי בשביל זה?

4. איך האוזינות שמגיעות עם זה? והאם מגיע עם זה שלט?

5. והכי חשוב, האם זה באמת שווה 300$?

פורסם

ההבדל בין X5 ל X5L הוא הסוללה, כאשר הסוללה של ה X5L חזקה פי שניים מהסוללה של ה X5 ומספיקה ל 30 שעות נגינה רצופות ויותר.

הוידאו מתנגן בצורה סבירה. 15FPS לעומת ה 10FPS באייריבר - מספיק לסדרות מצוירות כמו סאות'פארק, אך לא יעיל כאשר צופים בקבצים

עם תנועה מהירה כמו קטעי אקשן וכדומה. בנוסף, המסך מאוד קטן וזה די מפריע לצפות בו, במיוחד כאשר החלק העיקרי במסך הזה הוא מעין מדבקה

בעלת כיתוב COLOR SCREEN שתופסת חלק נכבד מצדו השמאלי של המסך.

המכשיר אינו מגיע עם שלט, השלט נרכש בנפרד במחיר מוגזם של 50$.

האם זה שווה 300$? אני לא חושב. בוידאו אתה גם ככה לא תשתמש הרבה, כך שהיתרונות של המכשיר הם זמן סוללה ותמיכה בפורמטים מתקדמים.

ל H10 \ H320 יש ROCKBOX בתהליכי פיתוח, ה ROCKBOX הוא בעצם 'תוכנה' חדשה לגמרי למכשיר שפותחה אך ורק על ידי משתמשים שרוצים יותר

מסתם נגן MP3 תקציבי. ה ROCBOX מוסיף תמיכה בכל הפורמטים שה X5 תומך בהם ועוד עשרות פונקציות יחודיות.

לינק לאתר הפרויקטים של ROCKBOX הכולל מידע אודות הפרויקט - http://www.rockbox.org

בגלל ששאלת לגבי מחיר בדולרים, הנחתי כי אתה קונה בארה"ב. אם כן, אז תוכל לקבל את המחירים הכי טובים באתר eCost.

ה X5L 30GB במבצע של 309$ בלבד, בעוד שה H10 6GB עולה שם רק 169$ !! שזה ממש כלום ל H10 שכזה, שעולה כפול בארץ.

לינק ל H10 6GB ב 169$ - http://www.ecost.com/ecost/ecsplash/shop/detail~dpno~593620~Action~Detail.asp

לינק ל  X5L 30GB ב 309$ - http://www.ecost.com/ecost/ecsplash/shop/detail~dpno~589095~Action~Detail.asp

כמובן שאם אתה מעוניין אך ורק בנגנים 20GB ומעלה אז האופציה היחידה ששווה את הכסף היא ה X5L, כי ה H10 20GB עולה כמעט כמו ה X5L 20GB

שזה 280$. לינק ל X5L 20GB ב 275$ http://www.ecost.com/ecost/ecsplash/shop/detail~dpno~589094~Action~Detail.asp

פה תוכל למצוא את התוספות (היקרות) למכשיר :

http://www.ecost.com/ecost/ecsplash/search/search.asp?Search=IAUDIO&NavID_Search=false&CurDSN=simple&calledfrom=1&incimage=on

לדעתי התוספות מאוד יעילות, אמנם לא שוות את הכסף. אם אתה מתלבט בין X5 20GB עם תוספות (שלט למשל) לבין X5L 30GB אז קח את ה X5L 30GB

כי חבל לבזבז כסף על דברים לא הכרחיים על חשבון מה שבאמת צריך (סוללה ומקום, שני המטרדים הכי גדולים של כל בעל נגן אודיו).

נרתיק הוא ממש חובה למכשיר הזה, שכן הוא נשרט די בקלות וכמו כל נגני ה MP3 המוכרים - גם מאוד עדין.

פורסם
  • מחבר

וואו.. תודה.. רבה.. מאד.. ממש תודה נתת לי את כל הפרטים שאפשר אבל אני חייב לשאול אותך עוד משהו אחד ממש ממש קטן.. אני לא שמתי לב אם בנרתיק עצמו יש הגנה על המסך וזה משהו שמאד מפריע לי כי אני אחד האנשים האלה שצריכים הגנה על המסך לפחות מפני שריטות שטחיות... כמו המדבקות האלה שאפשר לקנות או מן חתיכת פלסטיק עבה לחבר לנרתיק אבל אני לא יודע איך קוראים לזה בכלל.. אם במקרה יש לך מושג... אני אודה מאד אם תגיד לי.. (דרך אגב, למה הנגן לא בא עם הנרתיק?)

פורסם

בקשר לנרתיק - לחלק יש מגן מסך ולחלק אין. אין לי תשובה חד משמעית, אך בנגן שרכשתי עם הנרתיק היה מגן מסך.

שמעתי תלונות שבנרתיקים שמוכרים באירופה ובישראל אין מגן מסך.

עדכון - בנרתיק המקורי (תוצרת COWON) אין מגן מסך. בנרתיק מחברת Noreve יש.

בכל אופן, הדרך הכי טובה להתגבר על הבעיה היא לקנות מגן מסך של PDA (מחשב כף יד) יש למשל של חברת BOSITY (חפש בזאפ)

פשוט לחתוך בעזרת סכין יפני לגודל הרצוי. עשיתי זאת ל H10 שלי והתוצאה טובה במיוחד. חוצמזה, כשאתה חותך אותו לשניים אז הוא מספיק בדיוק לשני נגנים

כלומר אפשר לשים פעמיים, אם אחד נהרס נשאר לך 'ספייר'.

למה הנגן לא מגיע עם נרתיק? אין סיבה מוצדקת במיוחד, חוץ מהעובדה שהמחיר של הנגן גבוה מאוד, ולהוסיף אביזר משמעו התייקרות במחיר.

אגב, גם האייפוד והאייריבר לא מגיעים עם נרתיק ויש לקנותו בנפרד (אני לא מדבר על גימיק נרתיק הסיליקון הזה).

לגבי הכפתורים, הנוחיות ואופן השימוש במכשיר - לדעתי הוא מאוד נוח אחרי שמתרגלים. יש דברים קטנים שבהתחלה מעצבנים ואחר כך פשוט אי אפשר להפסיק לשבח אותם, כמו למשל שצריך להחזיק את כפתור הג'ויסטיק לחוץ למשך כשתי שניות כדי לפתוח את התפריט.

הנה סכימה המתארת את מבנה המכשיר ואת כפתורי הפונקציות.

name_part_01.gif

פורסם

1. ראיתי את התמונה שלו מקדימה ואני לא ממש ראיתי משהו חוץ מג'וייסטי' כזה.. האם איתו שולטים על כל המכשיר? ואם כן אז מישהו איי פעם ניסה?

זה די סבבה השליטה עם הג'ויסטיק ויש עוד כפתורים בצדדים

2. האם יש הבדל גדול בין הדגם של X5 לדגם של X5L ואם כן אז איזה מהם לקנות ובמה בכלל מתבטא ההבדל

ההבדל מתבטא לא רק בזמן סוללה אלא זה בא על חשבון הגודל (המזערי יחסית שמוסיף 4 מ"מ לעובי של הנגן)

3. האם הם באמת מנגנים וידאו באיכות סבירה כאילו לקליפים של מוסיקה או שהFPS שלהם פשוט נמוך מדי בשביל זה?

נמוך מדי אבל נסבל

4. איך האוזינות שמגיעות עם זה? והאם מגיע עם זה שלט?

אין שלט והאוזניות סבירות ולא יותר מזה (מומלץ לקנות אחרות)

5. והכי חשוב, האם זה באמת שווה 300$?

שווה!

פורסם
  • מחבר

טוב אז רק רציתי להגיד תודה רבה לכל מי שעזר לי בסוף הלכתי על ה X5L ואני מקווה שאני הולך להנות ממנו... אני ישתדל לכתוב ביקורת ברגע שאני יקבל אותו (לצערי זה יהיה רק שבועיים-חודש :( ) אז שוב, תודה רבה.

פורסם

עזוב FPS

לX5L יש גודל פיקסלים מחורבן.

ועוד דבר ששכתם על ה3XX האמריקאי,אין רדיו,הוא מגיע עם קפיצות של 0.9 (אמריקה) אז הוא פשוט לא עובד פה.

פורסם

סתם להסתכל על המסך אז זה מחורבן

אבל לראות סרט בX5L יותר טוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים