עבור לתוכן

התאמת זיכרון ללוח אם ע"פ מהירות וסוג זכרון

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש ברשותי מחשב עם מעבד:

p-4, 2.66 אינטל 478

ולוח אם:

Ecs Elite p-4, 533 + Lan

יש לי מספר שאלות:

1. אני לא יודע את דגם הלוח אם לכן אני לא יודע איזה מהירות של זיכרונות ניתן לשלב בו, האם המספר שכתבתי למעלה (533) מציין את מהירות הזיכרונות את את מהירות המעבד?

גלשתי באתר של Ecs בנסיון למצוא את דגם הלוח ומצאתי משהו שיכול להיות שזה זה ומהירות הזיכרונות היתה 333.

2. יש לי כרגע בלוח זיכרון אחד של 256MB ויש מקום פנוי לעוד זכרון אחד.

- אם אני אקנה עוד זיכרון של 256MB שלא יהיה במהירות המדויקת שהלוח אם תומך (נגיד 400) אז האם זו יכולה להיות בעיה?

- ע"פ המעבד והלוח אם, אם אני אוסיף כאמור עוד זכרון של 256MB אז אני ארגיש שיפור בביצועי המחשב?

- אם אקנה זכרון מחברה ומהירות שונה מהזיכרון שיש לי כרגע במחשב ואחבר את שניהם האם תהיה בעייה כלשהי בהתאמה?

- האם העניין יכול להאט את המחשב שלי?

ואשמח אם תוכלו גם להמליץ לי על זכרון 256MB שיכול להתאים למחשב שלי במחיר של עד 200 ש"ח.

תודה רבה רבה על העזרה מראש! ;)

פורסם

1. תשתמש ב Everest או Sandra

2. לא תהיה בעיה, כל העסק יעבוד על המהירות של ההכי נמוך

ותרגיש שיפור ביצועים אם הלוח תומך DualChannel (את זה נוכל לבדוק אחרי שיש דגם)

לא אמורה להיות שום בעיה

וזה לא יכול להאט את המחשב שלך

אני חושב שהיום כל 256MB DDR 400MHz מחברה נורמלית עולה פחות מ 200 שקל

פורסם
  • מחבר

מצורפת תמונה עם הפרטים של הלוח אם.

אשמח מאוד אם תוכל להגיד לי על סמך הפרטים:

- מה המהירות המקסימאלית של הזיכרון שהלוח תומך?

- האם הוא תומך בכמו שכתבת DualChannel?

ובלי קשר לפרטים ואם הוא כן תומך ב DualChannel אז האם יהיה לי כדאי לקנות בנוסף ל 256 שיש לי כרגע 512 ב 300 ש"ח? האם זה יתן ביצועים יותר טובים מעוד 256 ויהיה אפשר לשים לב אליהם?

** דרך אגב- שנכנסתי באותה תוכנה בלוח אם ל SPD ב Memory speed הוא כתב לי (pc2700 (166MHz האם זה משנה משהו?

תודה רבה רבה על העזרה שלך  ;)

[attachment deleted by admin]

פורסם

תקנה זיכרון DDR400 פשוט

הוא יעבוד על DDR266 בלוח הזה

פורסם

DualChannel אין בלוח הזה ולכן תקנה 512MB זה יהיה יותר טוב

פורסם
  • מחבר

אוקי...

ודבר נוסף - דוד שלי אמר לי שחבר שלו שם זכרון של 1 ג'יגה שלא התאים בדיוק במהירות שלו למה שהלוח תואם והמחשב שלו זז ממש ממש לאט, זו בעצם הסיבה ששאלתי את השאלה הזו - האם זה יכול באמת לקרות?

שוב תודה!

פורסם

אם אתה שם סטיק של זכרון שהוא אמור לעבוד במהירות שהיא גבוהה יותר ממה שהלוח תומך או מהמהירות של הסטיק שכרגע מותקן, אז הסטיק יעבוד במהירות הנמוכה מבינהן, אבל זה לא יעשה בעיות.

רק אם תעשה הפוך, תשים סטיק ישן על לוח חדש וזכרונות חדשים זה יכול להאט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים