עבור לתוכן

כל מה שרציתם לדעת על לינוקס ולא העזתם לשאול

Featured Replies

פורסם

לאחר מאמץ משותף של מספר אנשים שעמלו יחד כמה שבועות, עלה ה FAQ (מסמך שאלות ותשובות נפוצות) המקיף ביותר (לדעתנו) בנושא לינוקס בעברית.

ה FAQ הזה בא בעקבות שאלות חוזרות של אנשים בפורמים השונים וחשבנו שיהיה יותר נוח, גם לשואלים וגם לעונים, אם יהיה מקום שמקבץ לתוכו את כל השאלות והתשובות הללו.

מטרת ה FAQ היא להיות כמה שיותר מקיף ולענות על מגוון רחב ככל האפשר של שאלות, בגלל סיבה זו ה FAQ נמצא תמיד בפיתוח מתמיד ושאלות יכולות להתווסף.

כרגע ה FAQ נמצא בגירסא 0.4 שלו, אך הוא כבר עונה על הרבה שאלות ויכול לשמש כלי עזר טוב לאנשים רבים.

את ה FAQ ניתן למצוא באתר הפינגווין, האתר כולל גם מדריכים שנכתבו על ידי מתנדבים והוא נמצא בפיתוח מתמדיד כך שכל כמה ימים מתווסף מדריך נוסף.

נשמח לקבל תגובות \ הערות \ הערות וכמובן סיוע בכתיבת ה FAQ לכתובת הדוא"ל faq@penguin.org.il

מקווה שתמצאו את ה FAQ שימושי ומועיל...

פורסם

קראתי את כולו כבר

צר לי להגיד לך אבל הוא מאוד מאוד חסר בנתונים..........

לפחות כך אני ראיתי אותו

בכל מקרה מה שכן היה כתוב היה נפלא

תמיד שמח לשמוע על פרוייקטים כאלה

פורסם
  • מחבר

כמו שכבר אמרתי, הוא נמצא בפיתוח מתמיד, ורק אתמול הועלתה גירסא חדשה שלו, עם שיפור לשאלות קיימות ותוספות של שאלות שלא היו קיימות.

אם יש לך תלונה ספציפית או שנראה לך שחסרה שאלה חשובה, או שבא לך להוסיף שאלות משלך, אתה מוזמן לשלוח אימייל לכתובת שמצויינת בהודעה הראושנה ואני מבטיח לך שזה יטופל..

פורסם

לא הייתי מתנגד עם היה שם כמה פקודות...... בשביל הconsole

פורסם
  • מחבר

מצטער, אבל פקודות לא יהיו ב FAQ, זה פשוט לא המקום לזה.

בשביל פקודות בסיסיות אפשר לעשות מדריך רפרנסס עם רשימה של הרבה פקודות בסיסיות, בתוספת הסבר קטן על כל אחד מהם, אבל לתקוע את זה ב FAQ זה פשוט לא רציני.

פורסם

אני חושב שה FAQ מעולה! בדיוק מה שצריך בארץ אבל עוד ישנה עבודה בהרחבתו.

נ.ב. מה שהבטחתי לכתריאל לעשה בקרוב מאוד. (יש בעיה טכנית מסויימת).

פורסם

אז אם אפשר תכניס אז קובץ לאתר מלא בפקודות

בשביל הn00bz שבינינו (אני :P)

פורסם
  • מחבר

אין בעיה.

אני יודע על אחד שכבר בימים אלה עובד על מדריך כללי ומקיף על התקנה ומה שמעבר,

אני מאמין שיהיה שם פרק על פקודות בסיסיות גם, כדיי לעזור למתחילים להתאקלם.

אז ככה שלדעתי בזמן הקרוב כבר תוכל לראות מדריך כזה באתר.

פורסם

כול הכבוד קראתי את כולו

אבל למה למה כתבתם שRPM זה Red Hat Package Manager ??

זה לא!

RPM זה RPM Package Manager

כרגיל כמו רוב הקיצורים הרקורסיביים בעולם הלינוקס...

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, אם קראת את כולו אתה אמור לראות בפרק 19 את שאלה 3, שאומרת שה FAQ לא מושלם, ועובדים עליו מספר אנשים במקביל ולכן קשה לעקוב אחרי כל שאלה ולתקן כל שגיאה, אך עם הזמן אנחנו מתקנים הרבה שאלות ותשובות בתגובה לדיווחים של אנשים על טעויות.

בכל מקרה, באתר של רדהאט כתוב, כמו שאתה אמרת, RPM Package Manager, וכך גם באתר rpm.org.

אך בעמוד ה man של גירסאת ה rpm שנמצאת אצלי כתוב red hat package manager, ומכיוון שהגירסא שנמצאת אצלי היא ישנה (מעל שנה ומשהו), ובגלל שבהרבה מדריכים כתוב redhat package manager, אני מניח ששינו לזה את השם מתישהו בדרך, אולי בגלל שהפצות רבות, מלבד רדהאט, עברו לשימוש בזה, וזה כנראה מה שגרם לבילבול בתשובה ל FAQ.

בכל מקרה תשובה זו תתוקן בגירסא הבאה של ה FAQ.

תודה על ההערה\הארה.

פורסם

אכן, זה שנים היה (ואצלי תמיד יהיה) Red hat Package Manager ורק לאחרונה התחילו להופיע כל מני כופרים (כולל הם עצמם) ומכנים זאת כך (בסגנון GNU, WINE ושות').

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים