עבור לתוכן

האם זה הכונן הקשיח שמאט את המחשב?

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה חדשה שלא נתקלתי בה במחשבי אף פעם עד עכשיו.

המחשב שלי נהיה מאד איטי ובקושי מגיב,בעיקר כאשר אני נכנס לסרטים או מוזיקה ולמשל ברקע עובד האימיול או איזושהי תוכנה אחרת שצורכת טיפה משאבים.

המוסיקה מקרטעת ולא שומעים אותה חלק(אפילו באיטיות מסויימת) והסרטים גם הם נתקעים כל מספר שניות. דבר זה ניכר פחות כאשר אני מכבה מספר processes אשר אין בהם צורך להמשך פעילותו של הווינדואס.יש לציין שעד כה לא הייתה לי לא כזאת בעיה ולא אחת שדומה לה.יש לי מחשב יחסית טוב,512MB ddr333 ,כרטיס מסך ATI RADEON 9550 , פנטיום 4 1.8GHZ וכונן קשיח- WDC WD307AA-00BAA0, 30.8 GB וירוסים במחשב אין לי WINDOWS XP PRO

(בדקתי עם קספרסקי) והכל על פניו נראה טוב. אמרתי לעצמי שזוהי יכולה להיות בעיה עם הכונן הקשיח(שהתחיל לעשות בזמן האחרון קולות מוזרים מדי פעם) ואכן הורדתי תוכנה שנקראת ACTIVE-SMART לבדיקת הכונן וברגע שהפעלתי אותה היא רשמה לי הודעת הזהרה גדולה מאד(צירפתי אותה קקובץ) שאומרת שהכונן במצב לא טוב מאד!

דבר חשוב שרציתי לציין הוא שזה לא בעיה בווינדואס,גם אני בתחילה חשבתי אבל לאחר מכן התקנתי את אותו ווינדואס כמו אצלי אצל חבר שלי ואצלו הכל עובד חלק ויותר מזה ניסיתי להחליף ווינדואס ויש לי את אותה בעיית האיטיות. לאחר פורמט המחשב עובד ממש מהר וטוב אבל ברגע שאני מתחיל לעדכן בwindows update להתקין תוכנות ולהוריד סרטים זה כאילו הלחץ נבנה עליו ואפילו העבר נהיה זז בצורה איטית יותר.

באמת הייתי רוצה לדעת האם זה בעיה בכונן הקשיח או שיש עוד תחומים שלא בדקתי אותם ויכולים להוות את הבעיה?

תודה רבה מראש,מקווה שלא תתעצלו לקרוא את כל זה :yelclap::hi:

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

הייתי בטוח שיענו לי במהרה,לא משנה כנראה לא הייתה בעיה כזאת או שלאנשים אין כח לקרוא כל כך הרבה.

אשמח אם תפנו אותי לבעיה,במידה ויש,דומה לזו שלי כך שאדע מה לעשות.

למי שאין סבלנות לקרוא הכל,בקצרה מדובר על כך שכנראה הכונן קשיח מאט את ביצועי המחשבבדיקה ב- ACTIVE SMART אישרה את הדברים.

האם באמת יכול להיות בהכונן קשיח מאט את המחשב?

לפרטים יש לקרוא את ההודעה הנ"ל

פורסם

לפי מה שכתוב active smart

הHD פגום ורוב הסיכויים שהוא מאט לך את המחשב

פורסם
  • מחבר

אז יש לי כמה שאלות חשובות:

1.האם זה באמת הגיוני שהארד דיסק יאט את המחשב בצורה שכזאת?

2.האם כדאי לי לקנות כונן קשיח חדש,אם כן איזה,שמעתי שיש טכנולוגיה חדשה יחסית של SATA ולי יש לוח אם ECS M935.האם הוא תומך בטכנולוגיה הזאת,אם לא,האם כדאי לי להחליף לוח אם?(הוא די ישן)

3.האם יש כוננים קשיחים גם עם טכנולוגיית IDE וגם עם SATA כך שבעתיד אם אני ארצה לוח אם חדש אני אוכל לחבר את SATA?

פורסם

1.כן.

2.הלוח אם לא נראה לי תומך בSATA ולא שווה לך להחליף לוח אם כי הוא חלש ולא יהיה הבדל ממשי...

3.לא שידוע לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים