עבור לתוכן

עזרה בשחזור המידע מדיסק קשיח לאחר תקלה חמורה

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני כמה דקות עבדתי עם תוכנת פרטישן מג'יק ושיניתי את מבנה המחיצות במחשב שלי.

לרוע המזל, הייתה הפסקת חשמל באמצע תהליך שינוי גודל המחיצות.

לאחר מכן, כשחזר החשמל אתחלתי את המחשב, וכל המחיצה של הווינדוס (המחיצה הראשונה בדיסק הראשון) לגמרי לא מזוהת.

כמובן שהוינדוס לא עולה (אני במחשב אחר כרגע).

נכנסתי לתוכנת פרטישן מג'יק  שוב (עם דיסקט איתחול של התוכנה) והיא לא מצליחה לתקן את המחיצה שנדפקה, למעשה היא כלל לא מסוגלת לזהות אותה. בלית ברירה יצרתי על המחיצה הפגומה מחיצת NTFS חדשה (בלי לפרמט, רק יצרתי מחיצה), כדי שלפחות יהיה זיהוי כלשהו. המחיצה החדשה זהה לחלוטין לזו שנדפקה בגודל וכו'.

הבעיה שכרגע מבחינתו אין מידע במחיצה הזו בכלל, הוא רואה אותה כריקה. אולם, מן הסתם המידע חייב עוד להיות שם, כי לא נעשתה מחיקה או פירמוט בשום שלב.

אני יכול לגשת למחיצה מדוס (דיסקט איתחול).

כעט לשאלה המרכזית: כיצד אני יכול לשחזר את המידע, לפחות באופן חלקי?

כל המסמכים החשובים שלי היו שם, ומידע חשוב אחר.

בבקשה עזרו,

בתודה, אביב.

פורסם

ברגע שיצרת מחיצה חדשה רוב הסיכויים הם שהרסת לגמרי את היכולת לשחזר

תמחק את המחיצה שיצרת ותכנס לפרטיטייג'ן מג'יג

ותנסה לבצע UNDELETE

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

בקשר ל-undelete : לא הייתה את הפופציה הזו בשום שלב (היא הייתה באפור). לא היה אותה לפני שמחקי את המחיצה שנפגעה, ולא היה אותה אחרי. היו רק 2 אפשרויות שלא היו באפור למחיצה זו: פורמט ודיליט.

כעט אופציה זו עדיין באפור, גם אם אני מוחק את המחיצה החדשה שיצרתי, וגם אם לא.

פורסם

רוב התוכנות הביתיות משחזרות מידע בעזרת טבלת הקבצים של מערכת ההפעלה. כשמוחקים משהו זה לא מעיף את זה לגמרי מהטבלה אלא פשוט מסמן את זה כקובץ מחוק. כל עוד לא כתבת על המקום תוכל לרוב לשחזר. במקרה שלך ביצעת פעולות על הכונן, וספציפית הפעולה הזאת היא בערך הדבר הכי גרוע לעשות.

בכל מקרה אי אפשר לשחזר קבצים בעזרת התוכנה. אם היה לך דיסקט הצלה הוא היה בונה את המחיצות מחדש אבל את זה צריך לעשות לפני. כדי לשחזר קבצים צריך תוכנה אחרת. אני ממליץ על erd commander . שחזרתי עם זה כבר המון פעמים והתוכנה עשתה עבודה ממש טובה.

http://www.winternals.com/Products/AdministratorsPak/

התוכנה לא חינמית אז אם מישהו מכיר תוכנה חינמית טובה אתה יכול להשתמש בכל תוכנה אחרת

אם אתה רוצה כל סיכוי להציל מידע אני ממליץ לא לעבוד על המחשב הזה (או לפחות לנתק את הכונן) כדי לא לכתוב על המידע שלך.

פורסם

היה לי פעם מקרה דומה ולאחר חיפושים ברשת מצאתי תוכנה בשם ריכובר מי פילס או משהו כזה אני ממלחץ להשתמש בפרוצה כי מלאה עולה קרוב ל דולר ו... לכעשר

מגה שיחזור ויש לציין שהיא לא מצילה הכול בהצלחה :hi: אל תישבר

פורסם
  • מחבר

לאחר כמה חיפושים בגוגל מצאתי כמה תוכנות חינמיות שטוענות שהן עושות את העבודה.

ודאגתית לא להשתמש בכלל במחשב כדי לא לכתוב על הקבצים.

אני אנסה לחבר את ההרדיסק המחוק למחשב הזה, ולשחזר מה שיהיה אפשר.

עדכון:

הצלחתי לשחר את המידע!

ניסיתי כמה תוכנות:

PC Inspector File recovery

Recover My Files

ו- Binary Biz VirtualLab

שתי הראשונות לא עשו כלום, אבל השלישית התגלתה כתוכנה מעולה. החסרון היחידי - נאלצתי להפרד מ-50$ (שתי הראשונות חינמיות, והן לא עבדו כאמור).

בכ"ז אני ממליץ בחום על התוכנה השלישית שציינתי, למקרה שלמישהו פה יהיה מקרה חרום שכזה בעתיד.

תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים