עבור לתוכן

בעיה המחשב לא עולה - כנראה בעייה בHD

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

לפני שלושה ימים קיבלתי מחשב חדש (ראו מפרט בחתימה), רק הפעלתי אותו והפתעתי לגלות שכבר אני צריך לפרק אותו עקב כך שהטכנאי הרכיב את כרטיס המסך בחריץ ה PCI-E הלא נכון (זה שעובד רק על 2X ולא זה שעובד על 16X).

אז עכשיו, הייתי צריך לפרק את ה HD מהמגירה שלו ולהעביר אותו לתחתית המארז, בכדי שהכרטיס מסך יוכל לעלות למעלה ושיהיה לו מקום (כרטיס ארוךךךךך).

ניתקתי את החיבורים שצריך, הזזתי, הברגתי, הידקתי, הכל הוחזר למקום ובנוסף(!!!) עבד כמו שצריך.

אז התקנתי שני משחקים, שיחקתי, התרשמתי מהביצועים של המחשב, והכל עבד כשורה.

לאחר מכן החלטתי לבדוק לאיפה המעבד שלי יכול להגיע ב OC: הורדתי HTT ל 3 וזכרונות שמתי על 133MHZ (מחלק 2/3), באס ל 205, Save To CMOS, ריסט למחשב, בוט, מסך טעינה של ה WINDOWS, אני כבר רואה את שולחן העבודה והעכבר - והופ! הכל נתקע.

אז עשיתי ריסט, ותוך כדי הבוט נשמעו תיקתוקים מוזרים מהחלק הקדמי תחתון של המארז (ספק HD ספק FLOPPY)... בינתיים המסך טעינה של ה WIN עלה, שלוש פסים כחולים כאלה רצו, מסך כחול עם כיתובים לבנים הופיע לשבריר שניה וריסט. זה המצב כרגע.

החזרתי מהר את ההגדרות ב BIOS לקדמותן, ובנוסף הפעלתי את אפשרות ה MEMTEST86 שצרובה כבר בביוס (פיצ'ר מעולה ד"א). - הזיכרונות עברו את הבדיקה ללא שגיאות מיוחדות.

עדיין נמשכה הבעיה, החלטתי לנסות לפרמט את המחשב. הכנסתי דיסק של WIN, הגעתי לשלב הפירמוט והפס של האחוזים נשאר תקוע על 0%.

לכן, הלכתי לאתר של WD להוריד איזו תוכנת דיאגנוזה שתוכל להבהיר את העניינים. צרבתי לדיסק והרצתי את ה quick test והתוצאה: FAILD ובנוסף קיבלתי אזהרה שכדאי לי לגבות את כל המידע על ה HD.

זהו, עד לכאן הגעתי שרק דבר אחד עולה במוחי - HD סורר, ו WD ה*****.....

לדעתי אין ביכולתי לעשות דבר, חוץ מללכת לחנות ושישברו את הראש לבד...(אני צופה שזה יגמר בהחלפת HD)

למישהו יש הצעות לפתרון הבעיה? או שנראה לכם שהצלחתי לפתור את החידה לבד...

תודה לכולם, ושנה טובה.

פורסם

לדעתי אין שום סיבה שתצטרך לשבור את הראש בנסיון למצוא תקלות חומרה שונות במחשב חדש בן מס' ימים.

ה-HD תקול ככל הנראה, לכן אני מציע לגשת לחנות ולבקש שיחליפו לך אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים