עבור לתוכן

יש לי שני סטיקים של זיכרון, וכשהמחשב עולה כתוב single channel!

Featured Replies

פורסם

אהלן.

המחשב נהיה היום נורא איטי ומלווה בהרבה מאוד תקיעות במשחק Far Cry, וכשאני יוצא ממנו באמצע להסתכל באינטרנט, הוא לא עולה חזרה. אלא המחשב נתקע ומפסיק להגיב ואני נאלץ כל הזמן לעשות ריסט.

עד היום המשחק עבד בצורה חלקה ללא שום בעיות. הייתי יוצא ממנו ונכנס חזרה באמצע ללא שום תקיעות.

אולי זה קשור-

יש לי 1 ג'יגה של זיכרון והוא מגיע בדואל צ'אנל, ותמיד כשהמחשב עולה היה כתוב במסך הפתיחה: Memory Information: Dual Channel

היום, הבחנתי לפתע שכתוב Single Channel!!

מה פתאום השתנה? איך אני מחזיר את זה ל- Dual Channel???

התוכנות מזהות שיש 1 ג'יגה RAM, כך גם הווינדוס.

אגב, החלפתי את מיקום הסטיקים לפני שבוע- אחד על הסלוט הראשון ואת השני שמתי על השלישי...אולי כאשר המצב כך אין דואל צ'אנל?

פורסם

אמרת בעצמך....

הזזת סלוט אחד...

פורסם

אגב, החלפתי את מיקום הסטיקים לפני שבוע- אחד על הסלוט הראשון ואת השני שמתי על השלישי...אולי כאשר המצב כך אין דואל צ'אנל?

תחזיר.

פורסם
  • מחבר

אז זהו- שאני לא יכול להחזיר.

אתם מבינים, לא החלפתי את המקומות סתם, הלוח אם שלי הוא K8NF-9 ואחרי חודשיים של מסכים כחולים הבנתי שהגורם לבעיה הוא הזיכרון.

פשוט המליצו לי לשים אחד מהסטיקים על הסלוט השלישי. שלא יהיו קרובים אחד לשני.

מאז שהחלפתי אין יותר מסכים כחולים!! מדובר אפילו בשבועיים..

מה אבל זה באמת כך? אם הסטיקים לא לא צמודים אחד לשני אין דואל צ'אנל??

ובכל מקרה, המחשב התחיל להיתקע רק היום, לא מאז שהחלפתי את הסטיקים.

פורסם

עקרונית הערוץ הכפול זה בשני חריצים קרובים כלומר 1+2 או 3+4

אבל תנסה לשים את הזיכרונות 1+4 יתכן שזה יעבוד בדואל

איזה בעיות היו לך כשהם היו צמודים?

בדקת את הזיכרונות עם MEMTEST בעיקר כשאתה שם רק כרטיס אחד בחריץ שהורדת ממנו את הזיכרון

יתכן שיש לך בעיה בלוח וכדאי לממש אחריות

פורסם

תנסה להזיז את הסטיק השני (זה שלא הזזת מקום בפעם הראשונה)..

ותבדוק עם MEMTEST אולי הזיכרון הוא הבעיה (הסטיק עצמו לא המיקום שלהם) או הלוח עצמו (אחד הסלוטים)...

:smile1:

פורסם

עקרונית, אם אחד הסטיקים לא במקום שלו אז המחשב לא אמור לעלות בכלל ... אבל בכל מקרה, לסים את שני הטיקים במקומות 1 ן- 3 זה כמו להגיד למחשב שיש לו שתי זיכרונות ראשיים, ולכן הוא לא קולט, או פשוט לא עולה, הצירופים האפשריים אם שתי סטיקים הם - (1:2) (1:4) (3:2) (3:4) תנסה את אלה, אחד מהם יעבוד

פורסם

עקרונית, אם אחד הסטיקים לא במקום שלו אז המחשב לא אמור לעלות בכלל ... אבל בכל מקרה, לסים את שני הטיקים במקומות 1 ן- 3 זה כמו להגיד למחשב שיש לו שתי זיכרונות ראשיים, ולכן הוא לא קולט, או פשוט לא עולה, הצירופים האפשריים אם שתי סטיקים הם - (1:2) (1:4) (3:2) (3:4) תנסה את אלה, אחד מהם יעבוד

אני חולק עליך, אצלי זה דואל 1:1

אחד בראשון אחד בשלישי . ואני ככה כבר מעל שנתיים בלי שום בעיות

פורסם

אני חולק עליך, אצלי זה דואל 1:1

אחד בראשון אחד בשלישי . ואני ככה כבר מעל שנתיים בלי שום בעיות

אבל איזה לוח אם?

בכל לוח הסידור ערוצים שונה

פורסם

גם לי הזכרונות הם ב 1:3 ....וכבר שנתיים הם עובדים מצויין!...

אז אני לא כל כך בטוח שזאת הבעיה....אולי צריך להגדיר את זה בביוס?

פורסם

לפי ניסיוני עם NF4 בבעיות כגון מסכים כחולים וזה..., פשוט תעדכן ביוס...

פורסם

גם לי הזכרונות הם ב 1:3 ....וכבר שנתיים הם עובדים מצויין!...

אז אני לא כל כך בטוח שזאת הבעיה....אולי צריך להגדיר את זה בביוס?

נו באמת

לא בכל לוח סידור הערוצים זהה!!!!

זה קטע מהחוברת של הלוח המודבר GA-K8NF-9

Dual Channel DDR

GA-K8NF-9 supports the Dual Channel Technology. After operating the Dual Channel Technology, the

bandwidth of Memory Bus will double.

GA-K8NF-9 includes 4 DIMM sockets, and each Channel has two DIMM sockets as following:

Channel A : DDR 1, DDR 3

Channel B : DDR 2, DDR 4

If you want to operate the Dual Channel Technology, please note the following explanations due to the

limitation of nVIDIA chipset specifications.

1. Dual channel memory cannot be used if one DDR memory module is installed.

2. If two DDR memory modules are installed (same storage capacity), one must be added to a

Channel A slot and the other in a Channel B slot in order to use dual channel memory.

You can simply install the memory modules into slots of the same color but we recommend

slotting them into DDR1 and DDR2. Dual channel memory cannot function if both DDR memory

modules are installed on the same channel.

3. If four DDR memory modules are installed, please use memory of the same storage capacity

in order to use dual channel memory and for BIOS to detect all the DDR memory modules

.

פורסם

נו באמת

לא בכל לוח סידור הערוצים זהה!!!!

זה קטע מהחוברת של הלוח המודבר GA-K8NF-9

Dual Channel DDR

GA-K8NF-9 supports the Dual Channel Technology. After operating the Dual Channel Technology, the

bandwidth of Memory Bus will double.

GA-K8NF-9 includes 4 DIMM sockets, and each Channel has two DIMM sockets as following:

Channel A : DDR 1, DDR 3

Channel B : DDR 2, DDR 4

If you want to operate the Dual Channel Technology, please note the following explanations due to the

limitation of nVIDIA chipset specifications.

1. Dual channel memory cannot be used if one DDR memory module is installed.

2. If two DDR memory modules are installed (same storage capacity), one must be added to a

Channel A slot and the other in a Channel B slot in order to use dual channel memory.

You can simply install the memory modules into slots of the same color but we recommend

slotting them into DDR1 and DDR2. Dual channel memory cannot function if both DDR memory

modules are installed on the same channel.

3. If four DDR memory modules are installed, please use memory of the same storage capacity

in order to use dual channel memory and for BIOS to detect all the DDR memory modules

.

:kopfpatsch: לא שמתי לב ללוח :-\

פורסם
  • מחבר

העברתי בהתחלה, כמו ש-Vector13 המליץ כאן, את הסטיקים למקומות 1:4, הדלקתי את המחשב, המחשב נדלק, אבל שום דבר לא עלה, ותוך שניות נשמעו צפצופים בלתי פוסקים מהמחשב. :nono:

איך זה? הרי צירוף כזה אמור להיות נכון! :screwy:

אח"כ לא הסתכנתי ושמתי את שני הסטיקים במקומות 3:4 ,שיהיו צמודים, ועכשיו הם עובדים ב-Dual Channel.

ומאז עד עכשיו- יממה בערך, לא היו מסכים כחולים. אני מקווה שגם לא יהיו. :-*

(בהתחלה חשבתי שהדואל צ'אנל גורם למסכים הכחולים..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים