עבור לתוכן

רתכת - כיצד היא עובדת?

Featured Replies

פורסם

מעניין אותי לדעת.. כיצד עובדת הרתכת?

כיצד נוצר האור הלבן שמעוור בתולות?

ועוד משו.. האם ניתן לעבוד עם שתי רתכות ביחד? (בהנחה ששתיהם מחוברות לאותו ברזל..)

פורסם

הרתכת פשוט משתמשת בזרם גדול מאוד..  כאשר הזרם עובר דרך החוט או האלקטורד אז הוא פשוט נמס וככה הוא תופס את הברזל וניהיה חלק ממנו

פורסם

מה הכוונה לחבר 2 רתכות?

פורסם
  • מחבר

נגיד ואתה עושה מסגרת...

_

|_|

סבבה? ו2 רתכות שונות מתחברות לאותה מסגרת (כלומר יש מגע בין הברזלים), האם יהיה ניתן לרתכך שתי קצבות למשל, באותו הזמן עם שתי רתכות?

פורסם

האלקטרודה עסויה מחומר מיוחד או שאפשר עם כל סוג של ברזל?

פורסם

אלקטרודה עשויה מפלדה כלשהי, והיא מצופה באיזה חומר שעוזר לריתוך. יש אלקטרודות שונות לסוגי ריתוך שונים (לריתוך נירוסטה לדוגמה). אני מניח שאפשר לרתך עם כל ברזל, אבל כדי לקבל תוצאה מעשית צריך להשתמש באלקטרודה נורמלית.

פורסם
  • מחבר

ומה בקשר לשתי הרתכות שעובדות על אותו הברזל?

פורסם

אני לא רואה בעיה, אבל אל תסמוך רק עלי ותנסה לחבר את זה :nono:

פורסם

אפשר לחבר שתי רתכות שעיבדו על אותו הברזל

כל הרעיון ברתכת זה שהיא סוגרת מעגל, והזרם גורם לחימום והתכה של האלקטרודה ו/או המתכת. תלוי בסוג הריתוך ובכמות הזרם המועברת.

שתי רתכות פשוט יסגרו שני מעגלים שונים שלא מושפעים אחד מהשני.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

המקל שמחובר לצבת יש לו תחונה של היתנגדות גבוה ואז שעובר זרם גבוה זה הופך לחום אבל איך זה שזה לא מיתעקם ולמה זה עושה ניצוצות ? ואיך זה מיתאחד עים מתחות החומר מיסביב מה הוא? אני יודע את זה אבל סתם זה משהו לכיתה ו

פורסם

אלקטרודה עשויה מפלדה כלשהי, והיא מצופה באיזה חומר שעוזר לריתוך. יש אלקטרודות שונות לסוגי ריתוך שונים (לריתוך נירוסטה לדוגמה). אני מניח שאפשר לרתך עם כל ברזל, אבל כדי לקבל תוצאה מעשית צריך להשתמש באלקטרודה נורמלית.

תנו לי להסביר לכם על רתכות:

יש שלושה סוגים עיקריים של רתכות:

רתכת רגילה או אלקטרונית

רתכת MIG או מה שנקרא CO2

ורתכת ארגון.

הרתכת הראשונה משתמשת בחומר מצפה שמונע חימצון. אם לא היה את הציפוי הזה (שנקרא גם שלקה)

הריתוך היה פשוט מתפורר ולא מחזיק. בשני הרתכות האחרות השימוש שונה: ברתכת ה CO2 ההזנה מבוצעת על ידי מנוע כל שהוא הדוחף חוט ברזל

מגולגל כמו חוט תפירה. החוט יוצא מתוך כוס קטנה שממנה יוצא גם גז CO2 ומשמש כמון שלקה כדי שלא יבוא במגע עם חמצן. רתכת זו נחשבת יותר חזקה מרתכת אלקורונית רגילה. רתכת ארגון היא הרתכת הכי טובה ונותנת את הריתכים החזקים והיפים ביותר. רתכת זו משמשת בעיקר לריתוך אלומיניום ונירוסטה.

שוב כאן יש כוס המוציאה גז ארגון באמצע הגז יש מחט העשויה מכת קשה ושבירה שאינה מותכת בטמפ' נמוכה אלא בגבוה (כרגע אני לא זוכר את שמה)

והיא זאת שבצעת את העברת החמשל. המחט ממיסה את המתכת ובישביל לרתך אתה מוסיף עם היד השניה חומר, אם זה ברזל אלומיניום או נירוסטה.

רתכת זאת מקוררת על ידי מים (ולא אני לא משקר) בגלל החום העז שנוצר במהלך הריתוך.

מקווה שלמדת rhin0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים