עבור לתוכן

איזה רמקולים עדיפים ?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

חחחח לא, אני פשוט מכיר את האדיופיל הזה משם... (ומאד מעריך אותו, אגב...)

אז אם להסתמך עליו עשיתי עסקה די טובה (חות מזה שהוא אמר שהצליל שטוח, קצת דיכא אותי חחח)

נ.ב: קיבלתי מתנה טיפול אצל קוסמטיקאית מNETSHOPS כשקניתי את הרמקולים, וגם עשו לי הנחה נוספת של 3 שקל בגלל איזה קופון :smile1: :smile1: :smile1:

• תגובות 43
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אממממממ נראה לי רשמו שם מלא בולשיט, שהרמקולים מציגים צליל שטוח, ורשמו שהTRIGUE מדהימים, חיפשתי בZAP מלא אנשים התלוננו שם

ה-I Trigue באמת מדהימים

רכשתי כאלה לפני שבוע (לא בארץ...) ואני נהנה מאוד.

שמעתי גם את ה-ATP3 ואין מה להשוות

ה-I Trigue עוד יותר טובים מהם.

לא צריך לסמוך יותר מידי על החוות דעת בזאפ

הן לא רציניות כ"כ ולעיתים קרובות לא נכונות.

פורסם

בתור אחד שיש לו גם את ה 4400 וגם את ה ATP3 (על שני מחשהים שונים) אני אומר לך ללכת על ה ATP3 כי הם הרבה יותר איכותיים

פורסם

א: האתר לא שלי, ומעולם לא היה שלי. בעבר הייתי מנהל פורום אודיו וכתב חדשות באתר ההוא, אך לא מעבר לכך.

ב: את ההשוואה של הרמקולים לא אני כתבתי, אלא אבירם מנהל הפורומים של האתר.

ג: אני מסכים עם כל מילה שנאמרה בביקורת ההיא מלבד על מערכת ה-TDK, שכן לא יצא לי לשמוע אותה.

ד: יצא לי לשמוע את ה-4400 ואת ה-ATP3 באותו הזמן באותו החדר ועם אותו המחשב. ללא כל ספק, מבחינת איכות over-all ה-ATP עדיפים. עם זאת, הבאס של ה-4400 פשוט הרבה יותר מהנה. הוא מורגש יותר, ועם הרבה יותר נפח. עם זאת, כיום מערכות 4.1 (4 למען האמת, ה-.1 לא ממש רלוונטי, אבל נשאיר את זה לפעם אחרת) אינן אופצייה טובה, שכן היום מירב התוכן פונה למערכת 2.1 או 5.1 בלבד. במידה ותרכוש מערכת 4.1 זו תהייה פשרה לא ממש מומלצת בשני התחומים.

ה: יצא לי לשמוע את ה-3300, 3500 (נדמה לי שזה היה השם שלהם), ואת ה-3600. כל אחת מהמערכות האילו, לטעמי נשמעה עדיפה על ה-ATP3. ה-ATP הם רמקולים טובים ביחס למחירם בכל הנוגע למידל ולגבוהים (כשהדגש הוא ביחס למחירם), אך הבאס שלהם הוא פשוט נורא. נוצר רושם שהחברה נסתה לשמור על באס מדויק ומהיר, אבל בתהליך הזה הלך לאיבוד חלק חשוב לא פחות מהבאס, הבאס אינו בעל נוכחות ונפח מספקים. ולעיתים אף ניתן להגדיר אותו אנמי גם ביחס למחיר הסט (וזו הסיבה, שכשאני קניתי מערכת 2.1 במתנה לאחי הקטן, רכשתי X-230 של לוג'יטק ולא את ה-ATP3 המפורסמים). אישית, במקומך במידה והיה התקציב לא הייתי הולך על פחות מה-3300 של קריאטיב.

ו: מה התקציב המדויק שלך? ישנן חלופות טובות גם מבית JBL ועוד כמה חברות. ייתכן ונוכל להמליץ על משהו טוב יותר.

אממממממ נראה לי רשמו שם מלא בולשיט, שהרמקולים מציגים צליל שטוח, ורשמו שהTRIGUE מדהימים, חיפשתי בZAP מלא אנשים התלוננו שם

הכל עניין של טעם, וכמובן שייתכן שאנשים חוו איתם בעיות של אמינות הסט ולא איכות הקול. אני לא רכשתי אותם, אלא רק בחנתי אותם בכמה הזדמנויות ולכן אני לא יכול להעיד על העמידות שלהם לאורך זמן. עם זאת, אני חייב לציין שכמה חברים שלי שרכשו אותם עוד לפני שנים, לא מפסיקים לשבח אותם גם היום.

חחחח לא, אני פשוט מכיר את האדיופיל הזה משם... (ומאד מעריך אותו, אגב...)

תודה. :xyxthumbs:

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

בעעע כבר קניתי את ATP3 אני אומר לכם  :lol:

הבאס באמת כל כך נורא ? יש לי זוג רמקולים + סאב של A4TECH דגם ASW15:

http://www.getit.co.il/ie2/Direct.asp?PID=23044&ref=12

כדאי להחליף את הסאב של שATP3 בסאב של ASW15 ? /:

פורסם

א: ממש לא נראה לי שהסאב הזה יוכל להתחרות בסאב של ה-ATP3.

ב: גם אם הוא יוכל, הסאב הוא גם המגבר והקרוס כך שיהיה קצת מעצבן לחבר כמה מערכות שונות בתקווה שהחיתוך יבוא בתדר נכון ויתאים בין 2 המערכות.

ג: במידה ואתה רגיל למערכת שכזו, ה-ATP3 יהיו ללא כל צל של ספק עליית מדרגה מבחינתך. אל תשכח שחוות הדעת שלי על ה-ATP3, היא לאחר ניסיון עם כמות גדולה יחסית של סטים שונים של רמקולים למחשב במחירים שונים, ולאחר שמיעה של מערכות יקרות פי כמה, וטובות הרבה יותר. לכן, הדברים שאני שם לב אליהם, הם דברים שיכול מאוד להיות שאתה לא תשים לב אליהם/ לא תחשוב עליהם.

ד"א,

כשאתה מקבל את הרמקולים, תוכל לשפר מעט את הבאס על ידי מיקום חכם של הסאב. נסה למקם אותו במקום פתוח, ובמקום כלשהו שסגור על ידי ארון (אני מיקמתי את הסאב של הלוג'יטק בתוך הכוך שנוצר על ידי השולחן) ותבדוק מה נשמע טוב יותר. כמובן שלא ממקמים סאב על שולחן. כמו כן, נסה למקום את הסאב על חתיכת עץ בעובי של 1ס"מ בערך, מיקום ישיר על בלטות של ריצוף יכול לגרום לבאס לא נעים. גם מיקום על שטיח (עבה יחסית) יכול לשנות מעט את הצליל, מומלץ לנסות. לא בטוח שהצעדים האילו יתרמו לך, אך מניסיון שלי, לא מזיק לנסות.

Anatoli.

פורסם

הסאב של ATP גרוע ? להיפך הסאב שלהם מעולה .

אנטולי לא יודע אצל מי שמעת את ה ATP ועל איזה הגדרות אבל להגיד שהסאב של ATP הוא "לא בעל נוכחות" פשוט לא נכון, הסאב שלהם עוצמתי ויורד נמוך מאוד.

בטח ובטח שהוא יותר טוב מהסאב 4 אינץ' של קריאטיב (שמעתי גם אני את שתי המערכות).

פורסם

שמעתי את המערכת עם כרטיס Audigy2ZS עם מגוון רחב מאוד של סרטים ושל מוזיקה ומשחקים. הסאב פשוט גרוע. נכון שבאופן כללי כשבודקים את המערכת ביחס למחירה היא טובה. אבל הסאב לוקה בחסר. הבאס יכול לרדת נמוך יותר משל הקריאטיב, ולהיות מדויק יותר משל הקריאטיב, ומהיר יותר משל הקריאטיב וזה עדיין לא יסתור את מה שאמרתי. אני אומר שהבאס של ה-ATP חסר נפח לחלוטין, ואך לפעמים נשמע אנמי (ד"א, אני לא היחיד שחשוב כך למקרה שטעית. גם חבר שלי שקנה את ה-ATP מתלונן על זה שהבאס לא מספיק לו, ושהבאס של הקריאטיב 4400 שלו יפה יותר). במחיר כזה, לטעמי, אין צורך לחפש מערכת "אודיופילית", אלא מערכת שנשמעת יפה. באס הוא חלק חשוב מהיופי של הצליל, והבאס של ה-ATP הוא פשוט לא כזה.

אתה משווה את הבאס שלהם לבאס של הקראיטיב בלבד? כי לי אישית יצא לשמוע עוד כמה מערכות עם באס טוב בהרבה, גם מערכות במחיר דומה.

ד"א, מה קשור זה שיש לקריאטיב אלמנט 4"? אתה חושב באמת שזה אומר שהבאס לא יורד נמוך מספיק?! עם תכנון נכון של האלמנט ושל התיבה שלו, אלמנט של 4" יכול להוציא באס נמוך יותר משל אלמנט גדול פי 2.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

א: ממש לא נראה לי שהסאב הזה יוכל להתחרות בסאב של ה-ATP3.

ב: גם אם הוא יוכל, הסאב הוא גם המגבר והקרוס כך שיהיה קצת מעצבן לחבר כמה מערכות שונות בתקווה שהחיתוך יבוא בתדר נכון ויתאים בין 2 המערכות.

ג: במידה ואתה רגיל למערכת שכזו, ה-ATP3 יהיו ללא כל צל של ספק עליית מדרגה מבחינתך. אל תשכח שחוות הדעת שלי על ה-ATP3, היא לאחר ניסיון עם כמות גדולה יחסית של סטים שונים של רמקולים למחשב במחירים שונים, ולאחר שמיעה של מערכות יקרות פי כמה, וטובות הרבה יותר. לכן, הדברים שאני שם לב אליהם, הם דברים שיכול מאוד להיות שאתה לא תשים לב אליהם/ לא תחשוב עליהם.

ד"א,

כשאתה מקבל את הרמקולים, תוכל לשפר מעט את הבאס על ידי מיקום חכם של הסאב. נסה למקם אותו במקום פתוח, ובמקום כלשהו שסגור על ידי ארון (אני מיקמתי את הסאב של הלוג'יטק בתוך הכוך שנוצר על ידי השולחן) ותבדוק מה נשמע טוב יותר. כמובן שלא ממקמים סאב על שולחן. כמו כן, נסה למקום את הסאב על חתיכת עץ בעובי של 1ס"מ בערך, מיקום ישיר על בלטות של ריצוף יכול לגרום לבאס לא נעים. גם מיקום על שטיח (עבה יחסית) יכול לשנות מעט את הצליל, מומלץ לנסות. לא בטוח שהצעדים האילו יתרמו לך, אך מניסיון שלי, לא מזיק לנסות.

Anatoli.

phew אין לך מושג איך שמחתי לשמוע  ;D

אני ימקם אותו על לוח עץ (סיביט) איזה 2 ס"מ שיושב בספריה שלי איזה 20 ס"מ מתחת למקלדת...

פורסם

לא מומלץ למקם אותו בצורה זו.

מיקום שכזה אינו יציב מספיק, ויגרום לרעידות לא רצוניות של כל המערכת ולכן יפגום בצליל.

הסיבה שבגללה ממקמים את הסאב על הרצפה היא בין היתר לצורך יציבות שלו ובכדי שהוא לא יעביר את הרעידות לשאר הרמקולים.

ד"א, נסה למקם את הסאב בפינה, בצורה זו תוכל לקבל באס חזק יותר ועם הרבה יותר נפח. שים לב, כי מיקום שכזה יגרום לבאס להיות לא אחיד ברחבי החדר. ולכן ייתכן שמיקום בפינה אחת יישמע טוב יותר מאשר בפינה אחרת (תלוי במיקום שלך). נסה לשחק עם המיקום כמה שאפשר, בסופו של דבר תקבל את התוצאה הטובה ביותר.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

לא מומלץ למקם אותו בצורה זו.

מיקום שכזה אינו יציב מספיק, ויגרום לרעידות לא רצוניות של כל המערכת ולכן יפגום בצליל.

הסיבה שבגללה ממקמים את הסאב על הרצפה היא בין היתר לצורך יציבות שלו ובכדי שהוא לא יעביר את הרעידות לשאר הרמקולים.

ד"א, נסה למקם את הסאב בפינה, בצורה זו תוכל לקבל באס חזק יותר ועם הרבה יותר נפח. שים לב, כי מיקום שכזה יגרום לבאס להיות לא אחיד ברחבי החדר. ולכן ייתכן שמיקום בפינה אחת יישמע טוב יותר מאשר בפינה אחרת (תלוי במיקום שלך). נסה לשחק עם המיקום כמה שאפשר, בסופו של דבר תקבל את התוצאה הטובה ביותר.

Anatoli.

אמממממ למה לא יציב ? זה חתיכת סיבית כבדה שיושבת בספריה מלמטה...

איך אני ישים על הרצפה? אם אמא שלי תשטוף את החדר המיים יגעו בסאב, ואם אני ישים את הפלטת סיבית עצמה על הריצפה היא תתנפח מהמים :kopfpatsch:

פורסם
שמעתי את המערכת עם כרטיס Audigy2ZS עם מגוון רחב מאוד של סרטים ושל מוזיקה ומשחקים. הסאב פשוט גרוע. נכון שבאופן כללי כשבודקים את המערכת ביחס למחירה היא טובה. אבל הסאב לוקה בחסר. הבאס יכול לרדת נמוך יותר משל הקריאטיב, ולהיות מדויק יותר משל הקריאטיב, ומהיר יותר משל הקריאטיב וזה עדיין לא יסתור את מה שאמרתי. אני אומר שהבאס של ה-ATP חסר נפח לחלוטין, ואך לפעמים נשמע אנמי (ד"א, אני לא היחיד שחשוב כך למקרה שטעית. גם חבר שלי שקנה את ה-ATP מתלונן על זה שהבאס לא מספיק לו, ושהבאס של הקריאטיב 4400 שלו יפה יותר). במחיר כזה, לטעמי, אין צורך לחפש מערכת "אודיופילית", אלא מערכת שנשמעת יפה. באס הוא חלק חשוב מהיופי של הצליל, והבאס של ה-ATP הוא פשוט לא כזה.

אתה משווה את הבאס שלהם לבאס של הקראיטיב בלבד? כי לי אישית יצא לשמוע עוד כמה מערכות עם באס טוב בהרבה, גם מערכות במחיר דומה.

ד"א, מה קשור זה שיש לקריאטיב אלמנט 4"? אתה חושב באמת שזה אומר שהבאס לא יורד נמוך מספיק?! עם תכנון נכון של האלמנט ושל התיבה שלו, אלמנט של 4" יכול להוציא באס נמוך יותר משל אלמנט גדול פי 2.

Anatoli.

באמת שאני לא מבין על מה אתה מדבר, הבאס שלהם מעולה .

לחבר שלי יש את הקריאטיב 2.1 וזה בכלל לא ברמה (שלא נדבר על העוצמה של המערכת). יכול להיות שהמיקום של הסאב לא היה טוב או שהכיונון לא היה טוב .

בקשר לגודל של האלמנט, מה לעשות פיזיקה זה פיזיקה. אלמנט גדול יותר יגיע לתדרים נמוכים יותר (בלי צורך בתיבה מיוחדת).

אז נכון שאולי עם תיבה יותר משוכללת אלמנט 4 אינץ' יוצא תדרים זהים (שאני בספק) אבל אם זיכרוני לא בוגד בי התיבה של קריאטיב לא כזאת, ובכלל בשביל מה להתחיל להתעסק עם תיבות כשאפשר לשים אלמנט גדול יותר?

פורסם
לחבר שלי יש את הקריאטיב 2.1 וזה בכלל לא ברמה (שלא נדבר על העוצמה של המערכת). יכול להיות שהמיקום של הסאב לא היה טוב או שהכיונון לא היה טוב .

אני מדבר על ה-4400 שיש להם סאב חזק יותר שצריך לתגבר 4 רמקולים ולא 2. והמערכת ATP שבחנתי הייתה ממוקמת יותר מבסדר.

בקשר לגודל של האלמנט, מה לעשות פיזיקה זה פיזיקה. אלמנט גדול יותר יגיע לתדרים נמוכים יותר (בלי צורך בתיבה מיוחדת)

מה לעשות גם שפיזיקה זה פיזיקה, ומעבר לגודל האלמנט ישנם דברים חשובים אחרים כמו מסתו (שבסאב ניתן לשים מסה גדולה שכן הדיוק חשוב פחות והמהירות קטנה יחסית לדרייברים אחרים), כמו מרווח התנועה שלו ואחרים. לכן אומנם המגבלות של אלמנט גדול יותר הן רחוקות יותר, אבל במערכת של קופסאות אשל שלא מגרדת את הדברים שניתן לעשות עם דרייברים כאילו אתה יכול להיות בטוח, זה לא הגורם המכריע.

מעבר לכך, אני לא יודע מה הניסיון שלך בתחום, אבל הניסיון שלי יחסית נרחב. ואני לא מדבר על מערכות סטאליטים אלא על מערכות אמיתיות. במידה ואין לך ניסיון דומה, אני בספק אם תוכל להגיע לאותן מסקנות שאני מגיע אליהן.

שוב, ניתן להמשיך ולהתווכח על כך בלי סוף. לטעמך הסאב שלהם טוב? מעולה, אתה זה שצריך לחיות איתו. אני בטוח שאם ייצא לך לשמוע מעכות אמיתיות, תבין מזה באס שהוא גם מהיר, גם נמוך, גם פאנצ'י וגם עם נפח. ואז, כשתשמע את הסאב של ה-ATP, תבין בעצם שמדובר בסאב עלוב ביותר.

רוב האנשים שמחשיבים את הבאס של המערכת הזו למעולה הם אנשים שלא התנסו במשהו שהוא מעבר לזה. הבס הזה מדוייק יותר והדוק יותר מבשאר המערכות במחיר, ומציע חוויה שונה לגמרי מהן. מסיבה זו, לאוזן לא מיומנת מספיק הוא יישמע "איכותי" יותר. עם הזמן, הם נחשפים לבאס טוב יותר, ומבינים איפה הסאב של האלטק נופל.

Anatoli.

פורסם

למישהו יש דעה על ה-logitech z-2300 או רק על הבאס ?

פורסם
  • מחבר

אנטולי איזה מבאס אתה :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים