עבור לתוכן

אם אלו הטמפרטורות המומלצות, אני בבעיה.

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני הגעתי לאתר כחלק מהקורס העצמי שלי בנושא אוברקלוקינג, כי הבנתי שהצעד הראשון כדי לשמור שהמערכת לא תישרף לי זה לשמור על טמפרטורה טובה.

קראתי כאן את הת'רדים שעניינו אותי, ספציפית את זה שמכיל את הטמפרטורות המומלצות למעבדים שונים, וחטפתי שחור בעיניים.

יש לי מחשב חביב - P4 3 ג'יגההרץ, 512 DDR, כרטיס מסך 6800 של nVidia, ולוח אם P4S800D.

ממה שהבנתי, טמפרטורת המעבד אמורה להיות באיזור ה40-45, שלי לא נוחתת מתחת ל70 וזה עוד בלי הרבה מאמץ במחשב (סלציוס, לא פרנהייט). לוח האם נח באיזור ה45+, אבל המחשב עצמו רץ די טוב - בלי תקלות הנוגעות לטמפרטורה. אז...

אז כדי להוציא את עצמי מהמצב הזה של שוק תמידי והתקף לב מתקרב, הייתי רוצה לקבל עצות בנוגע למערכת קירור משתלמת ושקטה. עכשיו לפני שכולם צועקים עלי ללחוץ על כפתור החיפוש, אני הבנתי שמערכות קירור נוזלי אמורות לספק ביצועים יותר טובים (ושקטים) ממאווררים והיטסינקים, ואני לא מצאתי הרבה מידע עליהן כאן. בחיפושי, מצאתי מערכת שהמליצו עליה אבל לאחר קצת בדיקה הבנתי שהיא לא ממש הדבר הכי מקצועי (הTopSpeed 3.X - Liquid Cooler System) , אבל דווקא אהבתי את הרעיון שהמערכת מקררת יותר מרק את המעבד, אלא גם את חלקיו השונים של המחשב.

אם תוכלו להאיר את עיני לגבי מערכות הקירור היותר טובות, נוזלי או לא, אני אודה לכם.

פורסם

הסטיקי נכתב בימי הנורטווד, לך יש פרסקוט זה שונה לגמרי (:

לדעתי מספיק לקנות איזה ביג טייפון למעבד (אתה תבהל מהגודל והכובד אבל אל תדאג המון משתמשים בו, זה תקין ושקט מאוד).

בקשר לכרטיס מסך, תלוי עד כמה אתה הולך להאיץ אותו, כרגע הכי מומלץ מבחינתי זה הטרמלרייט V1 גם כן גדול וכבד אבל סוס קירור...

חשוב לקרר גם את הזכרונות, הרדיסק, ציפסט, לשמור על כל המערכת קרירה, אם זה סינקים או מאוררים שמכוונים ישירות עליהם, מה שצריך (:

בהצלחה!

פורסם

עצוב אותך קירור נוזלי, היה לי אותו מחשב (עד לפני יומיים) עם קירור STOCK מעבד לא עלה מעל 55 מעלות.

תפרק את המחשב ושים צילום במודעה שנוכל לראות מה ניתן לשפר.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שהטמפרטורה הזאת יחסית נורמאלית? איזו הקלה.

תודה על התגובות המהירות והחדשות הטובות : :yelclap:

אני אצלם את המערכת כבר מחר בבוקר, תודה על העזרה.

פורסם
  • מחבר

הנה התמונות של המערכת.

[attachment deleted by admin]

פורסם

חחח ואתה עוד מתפלא אין לך איוררור בכלל!

מאחורה דחוף 2 מאוררים להוצאה אויר , מקדימה כמה שאתה יכול שיכניסו

הסינק של המעבד מלא אבק נקה, משחה טרמית טובה

סידור כבלים

סירקולציה

שתעשה את כל זה הטמפ' אני מאמין לא יעלו על 50 במנוחה אולי אפילו פחות,

בהצלחה! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אם אני אתחיל לדחוף כמה שיותר מאווררים, זה לא יתחיל להרעיש כמו האפוקליפסה?

משום מה החדר שלי מעביר קול לכל הבית, וכשהמחשב דלוק במהלך הלילה הייתי מעדיף שיהיה כמה שיותר שקט.

בקשר להיטסינק/כבלים/סירקולציה, אני אתחיל לעבוד על זה עכשיו, תודה.

פורסם

חח איזה מסטול איך תעבוד על סירקולציה אם אין לך איורור בכל מקרה חייבת להיות כניסת אויר ויציאה,

לא מזמן כמה ימים עשיתי מודינג למחשב של עריכת וידאו המעבד היה מגיע ל 80 ומתכבה,

אחרי שהורדתי ת"גרילים" מקדימה ומאחורה והוספתי מאוררים הטמ' לא עברה את ה 39 במאמץ!

תתפלא ... אז מומלץ להשים מאוררים, יש גם פאנלים לשליטה אם יש לך כסף...

בהצלחה :smile1::xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

חחח, כן אני יודע שאני מסטול (זה בא לי טבעי :silly:).

אני מבין את הצורך במאווררים ולמה זה חשוב, אבל רק רציתי לדעת אם יש דרך בה אני יכול להשיג גם ביצועי קירור טובים וגם מערכת שקטה?

פורסם

פאן באס...

פורסם

אז אתה אומר שהטמפרטורה הזאת יחסית נורמאלית? איזו הקלה.

תודה על התגובות המהירות והחדשות הטובות : :yelclap:

אני אצלם את המערכת כבר מחר בבוקר, תודה על העזרה.

70 מעלות לא כל כך נורמאלי... פרסקוט תושבת 775 אמור ליהיות בטמפרטורה של 50-55 מעלות במנוחה

פרסקוט תושבת 478 אמור ליהיות בטמפרטורה של 60-63 מעלות במנוחה(התושבת הכי חמה כיום)

אז תסיק מסקנות תדאג שיהיה במארז לפחות 2-3 מאווררים(לא כולל ספק ומעבד כמובן..) אני הייתי ממליץ על מערך איוורור כזה:

2 מאווררים מקדימה מכניסים אויר 2 מאווררים מאחורה מוציאים אויר ו1 בtop של המארז מוציא אויר(המאוורר העליון לדעתי הכי יעיל!)

אתה יכול להישתמש במאווררים פשוטים ג'נרים הם יעשו את העבודה(אלא אם אתה מוכן להשקיע קצת יותר)

פורסם

העליון הכי לא יעיל יוצא, כי אם יש 2 שמוציאים אז אין אויר חם שעולה למעלה ויוצא מהמאורר, כך שתחסוך מאורר אחד ויוצא בדיוק כמו שאני אמרתי :smile1:

פורסם

תאמין לי שלא חסר אויר חם שיעלה למעלה ;D

פורסם

ומה תגיד אם אני יגיד לך שהיה לי מאורר והוא עשה רק רעש אז החלפתי אותו ברשת ?

פורסם

אז תשים מאוורר שקט :) ומה הכוונה רשת? יענו נגד אבק כדי ליסתום תחור?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים