עבור לתוכן

צריכה עזרה בwin2k שלא מזהה USB

Featured Replies

פורסם

היי לכם.

יש לי בעיה "קלה". יש לי במשרד מחשב בלי כוננים, בכלל. בפעם האחרונה שפירמטנו אותו הייתי צריכה לפרק כונן דיסקים ממחשב אחר, לפתוח את המחשב חסר הכוננים ולחבר לו את הכונן, וכך לפרמט.

יש לי כונן שמתחבר עם USB, אך המחשב אינו מזהה USB [מערכת הפעלה win2k], ואי אפשר להתקין לו שום דרייברים. יש סיכוי שמישהו ניטרל את חיבור הUSB, ולכן זה לא מזוהה אוטומטית, אני יודעת שיש אפשרות להפוך את הdisable הזה לenable, וזה אמור להיות איפשהו - ברג'יסטרי [כמעט בטוחה שזה שם, אני יודעת איך להפוך את זה לdisable אבל לא לenable], בcomputer management, אולי בadministrative tools? למישהו יש רעיון איך אפשר להחזיר את הUSB למחשב האומלל כדי שנוכל לחבר אותו לרשת [חסר כרטיס רשת, כרטיס מסך.. כואב לי עליו] והוא יוכל להיות שמח ולשמח את המשתמשים שעובדים עליו?

תודה רבה.

אם לא הייתי ברורה איכשהו, אנא אימרו לי ואסביר את עצמי, אני נוטה להיות מעט לא ברור לפעמים.

המשך יום נעים :)

פורסם

1. תבדקי ב BIOS האם ה USB מופעל.

2. אם אני לא טועה, W2K צריך SP3 או SP4 כדי לעבוד עם USB2 (לא יודע האם הוא מזהה לבד USB מתקן 1.1). בנוסף ייתכן שצריך את הדרייברים של הלוח כדי להפעיל את ה USB2 (לא בטוח).

3. אם ב BIOS בקר ה USB מופעל, תבדקי במנהל ההתקנים (לחיצה על מקשי WINDOWS + BREAK או קליק ימני על המחשב שלי -> מאפיינים -> חומרה -> מנהל התקנים) ושם תראי האם מישהו עשה DISABLE לבקר ה USB (בהנחה שבכלל מזוהה בקר כזה).

4. אם הלוח דיי חדש (מהשנים האחרונות), ייתכן שיש לו אפשרות לעשות BOOT דרך ה USB. במקרה כזה אפשר פשוט להכין דיסק bootable וממנו להתקין מערכת הפעלה במקרה של פירמוט (אני מניח שב"כונן שמתחבר עם USB" את מתכוונת לכונן CD עם חיבור USB).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים