עבור לתוכן

בקשת עזרה לבדיקת רכבים ואיתור קלה בחומרה

Featured Replies

פורסם

לכל מי שכול לעזור אודה מאד !

יש לי בעיה עם אחד (מקווה) מהרכיבים במחשב. ספק לוח הארד דיסקים או זיכרון .הזמנתי מארז גדול ומאוורר וספק חדש וחזק .ואני רוצה לבצע בדיקה בסיסית לשאר הרכיבים. זכור לי שראיתי פעם אפשרות לבדיקה שמחברים בה את הלוח לספק ומפעילים וצריכה להיות איזה שהיא תגובה לד שנדלק או צליל מסויים שמאשר שהכל בסדר או לא ואה הכל בסדר מוסיפים רכיב נוסף (מעבד כנראה ) ושוב מפעילים ושוב יש תגובה וחוזר חלילה עם כל הרכיבים הבסיסיים (לוח מעבד זיכרון ).האם משהו יודע מזה ויוכל להסביר או לשלוח אותי לכתובת הנכונה זה יציל אותי .בדודה מראש marantz !!!

פורסם

מה בדיוק התקלה שמופיעה אצלך?

יהיה יותר רל למקד את הבעיה אם תפרט יותר על התקלה עצמה.

פורסם
  • מחבר

קודם תודה על ההיתיחסות המהירה !

הבעיה היא במחשב של אבא שלי ואני מטפל במחשב כרגע אבל לא ראיתי בעיני את הסימפטומים .אני אנסה לתאר מה שהבנתי ממנו אבל קצת רקע קודם .המחשב אצלו משמש למשמות רגילות כמו אינטרנט. צפיה בסרטים. ושמיעת מוסיקה כמו כולם .וגם למשימות שדורשות כוח אבל בצורה לא מצויה של מאמץ ז"א הוא עובד עם קובץ טקסט גדול מאוד (יחסית לטקסט)מעל 1gb .והקובץ עובר שינויים בצורה לא מסודרת כל פעם במקום אחר .לכן המחשב גדל עם הזמן וכרגע המפרט שלו הוא: מארז ג'נרי רגיל עם ספק ג'נרי 350 .לוח של msi 865pe neo2 .מעבד intel p4 2.66 . זכרון 256*4 סהכ 1ג'יגה של סמסונג . 3 ה"ד 120 ג'יגה (2 מהם sata).כרטיס מסך 5700 msi . כרטיס tv של flyvideo שני צורבים cd dvd כרטיס רשת כרטיס firewire כל התוספות האלה חוץ מהלוח מעבד זיכרון 512 צורב ודיסק אחד ניתווספו במשך הזמן (ולכן בלי לדעת אפי' אם זאת הסיבה כבר הזמנתי לו ספק כוח חדש ocz powerstream 520 שבטוח יעשה רק טוב ויוכל לעבור למחשב הבא בעתיד) וניגש לבעיה מאז שהותקן הtvcard המחשב נתקע מידי פעם בזמן צפיה ממושך בטלויזיה תוך כדי צפיה א"א היה לשחר אותו אפי בעזרת מנהל המשימות רק בעזרת ריסט (כיבוי והדלקה) בזמן האחרון אחרי פעם אחת שקפץ החשמל תוכ"ד עבודה המחשב התחיל להתקע גם לא בזמן שימוש בflyvideo tv וניהיה איטי להחריד ובסוף הגיע למסך כחול .התקנו מערכת הפעלה מחדש והוצאנו את הכרטיס הסורר וזה לא עזר .המחשב אחרי שימוש חלק של יום חסר להתקע ולתת מסך כחול. בפעם האחרונה שנתקע. אחרי הריסט הוא נדלק .ועוד לפני שקיבלנו מסך הוא נתן שתי ציפצופים וריסטרט ושוב שני ציפצופים וריסטרט ולא נדלק (עלה בדעתי שלא שמנו לב אבל עם 3 ה"ד וכרטיס מסך וכרטיס טלויזיה שנוספו עם הזמן נהיה חם וצפוף במארז והספק יכול להיות גורם הבעיה לכן הזמנתי מארז גדול של hec עם שתי מאווררי 12 ממ וספק של ocz 520 ) פרקתי אותו לחלקים כרגע וניקיתי חלק חלק מאבק ואני ארכיב אותו מחר למארז והספק החדשים .אני כמעט בטוח מהניסיון שיש לי שאם זה לא הספק אז יש בעיה בלוח או ברכיב חומרה אחר. והיתי שמח אם יכולת לתת לי שיטה לנסות לבודד את הבעיה ולגלות באיזה רכיב היא אם אכן זו בעית חומרה בתודה מראש (וסליחה על האריכות אבל עדיף כך מאשר שצטרך לשאול אותי כל פעם עוד פרט) marantz.

פורסם

אוקיי,

אני מבין שהבעיה החלה עם הוספת כרטיס הטלויזיה, אז בוא נתחיל למקד את הבעיה עם השאלות הבאות:

1. האם הדרייברים שהתקנת לכרטיס טלויזיה מתאימים לדגם/מעודכנים?

2. מה בדיוק הטמפ' של המעבד/לוח?

עכשיו בקשות/הערות שלי אלייך:

1. תעלה לכאן את קבצי ה-MiniDump על מנת שאני אנתח את הגורמים שגרמו למחשב לקרוס(אם אתה מעוניין לדעת מה הקבצים האלו ואיך לעלות אותם, תיכנס לסטיקי ותקרא את החלק שעוסק במסכים כחולים)

2. לדעתי, יש סיכוי גדול מאוד שהבעיה נובעת מהספק כוח הג'נרי שלך, וזאת משום שהמערכת הנ"ל צורכת די הרבה חשמל(בטח שהרבה מדי בשביל ספק ג'נרי)

הבנתי שיש ארבעה סטיקים של זיכרונות+שלושה כוננים קשיחים, זה כבר מהווה בעיה לספק כוח, משום שספקי כוח ג'נריים לא מצליחים לספק אמפרים מספיק גבוהים בשביל כמות חשמל כזאת.

אני מאמין שעם החלפת הספק, הבעיה תיפתר, או לפחות בעיות שונות שהיו(כמו קריסות וכו') יפתרו, משום שהספק הג'נרי לא עמד בעומס ככל הנראה.

תדווח אם זה עזר. כמו-כן, תעקוב אחר הדברים ששאלתי/ביקשתי למעלה.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה ! רבה !!!

אני אמלא את ההוראות ואחזור עם תוצאות בהמשך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים