עבור לתוכן

כרטיס מסך בחריץ PCI רגיל שתומך OGL וDX9 ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אחרי שעזרתם לי המון בבחירת כרטיס המסך שלי, יש לי שאלה אקוטית יותר כעת שנוגעת למחשב של חבר משפחה שלי

המחשב שלהם נקנה [בפזיזות מסויימת] מערוץ הקניות לפני כשנה.

הזמן עבר, קנו לבת הקטנה משחק [שטיח שמתחבר למחשב ורוקדים עליו... לך תדע] - - בכל מקרה, התקנת המשחק לא מתאפשרת שכן כרטיס המסך לא טוב מספיק.

חיפוש קצר בעלה שיש כרטיסי מסך שלא מצריכים סלוט AGP או PCI-E אלא יודעים להסתפק בסלוט PCI רגיל שיש בכל לוח אם.

השאלה שלי היא האם יש כרטיס מסך כזה שהינו מומלץ?

מה יכולים \ עלולים להיות חסרונות של כרטיס כזה ?

לצערי מדובר במשפחה של טכנופובים, כך ששדרוג לוח האם לא בא בחשבון, הם רוצים כרטיס מסך שישב בלוסט PCI, נסיונות השכנוע שלי לא עזרו.

בנוסף הבאתי לינק לכרטיס כזה - עליו אני מדבר.

אשמח לשמוע מה דעתכם

http://cgi.ebay.com/PCI-Bus-Nvidia-FX-5200-128MB-Video-Card-FX5200-V30_W0QQitemZ5244670993QQcategoryZ40161QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

רון.

פורסם

השאלה היא מהם הדרישות של המשחק המדובר.

אם מדובר בתמיכה ב DirectX 9 הרי שה FX5200 תומך בזה

אבל כדאי לשוב ולקרוא את דרישות המינימום ולוודא שהכרטיס תומך בהן

ניתן לשקול גם את הכרטיס החזק יותר FX5500

http://www.nvidia.com/page/fx_5200.html

כרטיסי PCI חזקים יותר של Nvidia הם 5700-5950

כאשר ה 5950 ULTRA הוא כרטיס טוב בהחלט באיזור הביצועים של ה 6600GT

פורסם

shlomom,

הוא מדבר על תושבת PCI רגילה לא PCIE, איפה יש 5950 ב-PCI ?

בכל מקרה זאת תושבת עם רוחב פס שממש לא מתאים למשחקים ולא סתם הוציאו את ה-AGP ו-PCIE,

אם אתה מחפש כרטיס בPCI תדע שהמטרה שלו היא להציג תמונה בלבד ( ישומי חלונות, סרטים וכו... ).

בשורה התחתונה למשחקים שום כרטיס PCI לא יתן לך מענה, שכן הכרטיס שהצגת הוא בכל מקרה המקסימום שתוכל לקבל מ-PCI, תמיכה בDX9, וכלום מעבר לזה.

פורסם

Vatos-Locos'

צודק לגמרי, חוסר תשומת לב שלי.

5200 בלבד

פורסם
  • מחבר

המון תודה לעונים

הכרטיס אמור לשמש למטרה אחת בלבד - הצגת משחק מחשב, כשאל המחשב מחברים "שטיח" שמזוהה על ידי המחשב.

מעין משחק ריקוד כזה. מעבר לזה המחשב לא יידרש לביצועים מרשימים בתחום הגרפי.

תודה על התשובות

רון.

פורסם

לא יתאים.

חבל שתשלם כסף תחכה למשלוח ובסוף תגלה שהוא לא מתאים.

כ.מסך בתושבת PCI לא תומך בכלל ב-DX כיוון שבכרטיסים כאלו לא קיים GPU שיעבד נתונים בצורה שמוכרת היום, וכידוע DX מתבסס על עיבוד נתונים גרפיים ע"י ה-GPU.

טכנופובים או לא אתה לא יכול להתחרות בגרנד פרי (או אפילו לנסוע כמו שצריך בנתיבי איילון לצורך העניין) עם סוסיטא.

אם אין חריץ AGP בלוח אני אנחש שמדובר במחשב P1 שגם הוא בספק שיוכל להריץ באופן שוטף את האפליקציה של DDR (ככה קוראים לשטיח הזה - שום קשר לזיכרון).

האפשרות המועדפת (והיחידה לדעתי) היא החלפת המחשב (טוב - לוח אם+מעבד+זיכרונות+כ.מסך).

ישנה עוד אפשרות אבל היא קלושה - בתקופה המעבר מכ.מסך פשוטים לכ.מסך שמכילים GPU התפתחו כרטיסים שנקראו "מאיצי מסך", מדובר בכרטיסים ישבו בחריץ PCI בנוסף לכ.מסך והכילו מעיין GPU פרימיטיבי שטיפל בהבטים כאלו ואחרים של העיבוד הגרפי.

כאמור האפשרות הזאת לדעתי לא תעבוד כי אז אתה עדיין נשאר עם הבעייה של המעבד. (כמו שאמרתי, אנחש שהוא P1 מסוג כלשהו)

פורסם

מחשב שנקנה לפני שנה ולא משנה היכן

אמור להכיל בתוכו סלוט של AGP או PCI-E

תפתח את המחשב ותבדוק או שתוריד תוכנת אוורסט ותביא דגם של הלוח אם

פורסם

או שזה מחשב עם כרטיס מסך מובנה, ללא חריץ AGP (המובנה יושב על אפי' AGP, אבל אין חריץ נוסף) ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים