עבור לתוכן

סוף סוף בישראל: אינטרנט מהיר בקצב 5Mb

Featured Replies

פורסם

ככל הידוע לא אין כרגע הקצאה לחבילות גלישה עם אפלוד גבוהה יותר. ל ADSL החבילות הקיימות הן

750/96

1.5/96

1.5/150

2/96

2/150

2.5/128

5/256

בכבלים אני לא זוכר את קצבי ההעלאה שהן מעט גבוהים יותר מADSL.

בעקרון היום התשתית היחידה שהיא יציבה מבחינת קצבים היא ה ADSL, ושתדעו סוד קטנטן, כל התשתית של האינטרנט בכבלים יושבת על קווי בזק ככל הידוע לי היא אינה יציבה ותלוייה באיזור בו אתם מחוברים ובעומס על המרכזת. תשתית בעלת סינכרון סימטרי נמצאת בשלבי ניסוי ואני מאמין שהיא תושק תוך שנה (מקווה מאוד!) בטכנולוגיית VDSL בקצבים מהירים מאוד (רק שתדעו שיש לנו את מרכזיות הטלפוניה המשוכללות בעולם!!!) ושמעתי שמריצים בדיקה על משהו הזוי של העברת נתונים בקצבים מאוד מאוווווווווד מהירים ע"ג קווי חשמל ( :nixweiss:). ללקוחות עסקיים מוצע היום חיבור פריים ריליי (FR) שמבטיח מהירות גלישה והורדה קבועות (ASA מיותר....) וקו ATM שזה קו אופטי להעברת נתונים בקצבים של עד 40 MB לשנייה (נקי לא חלקי 8) וכן זה יקר מאוד.

אני מאמין שהשקת הקו החדש בבזק באה ע"מ לבנות קרקע פורייה לשירותי VOIP (אם לא ידעתם כל השיחות שלכם לחו"ל עוברות על התשתית הזו) כרגע השירות הוא נסיוני אבל הוא איכותי מאוד וע"מ להשיג איכות קול טובה ויציבה יש צורך בקו מהיר. מה שיכול לתת לנו קריצה לגבי השקת שירותי טלפונייה מחברות מתחרות שישימו קץ למונופול  ;D

כזה אוסף של שטויות מגוכחות בחיים שלי לא שמעתי.

1. יש חבילות בעלות אפלואד יותר גבוה, ואין שום בעיה לקבל גם מהכבלים וגם מבזק אלפואד של 256 קילו, פשוט צריך לשלם על זה יותר.

2. כל תשתית האינטרנט בכבלים יושבת על קווים של בזק? שטויות במיץ עגבניות. הרשת המרכזית של הכבלים מבוססת על סיבים אופטיים שלהם, והם כל הזמן סוללים ומרחיבים.

3. אתה לא מבין שלא ממצים היום את הטכנולוגיות הקיימות? אין שום בעיה טכנולוגית לספק 8מגהביט הורדה ו 640 קילוביט העלאה עד מרחק 1.8 ק"מ ממרכזיה של בזק? בכבלים ניתן לספק חבילות סינכורוניות/אסינכרוניות, איך שבא להם. השיקול היחיד הוא השיקול העסקי, לא לפגוע בשווקים העיסקיים, ולא בגלל שצריך VDSL, שמיDSL או כל שטות אחרת בשביל לספק קצבים יותר טובים.

4. קו ATM? קו אופטי שמספק 40מגהבייט לשנייה פול דופלקס? עשה לי טובה, מספיק.

• תגובות 137
  • צפיות 12.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בהתחלה ורק בהתחלה הכבלים השתמשו בתשתית בזק

אבל מאז עברו הרבה מים בירדן...

פורסם

אני תומך במה שmortar אמר

גם אני רוצה שיהיה יותר הורדה והעלאה ולהוריד מה אני מוריד יותר מהר

למה אין לפעמים דברים מגניבים בפיילפלאנט שבא לי להוריד ולוקח הרבה זמן?

פורסם

מישהו יודע למה הupload כל כך נמוך בארץ?

כלומר, זו בעיית תשתית או משהו, או סתם בזק "לא רוצה" להגדיל אותו?

מעצבן, לחברים בחול יש 3 מגה סינכרוני(3 למטה 3 למעלה) ואנחנו לא יכולים לקבל אפילו חצי מגה UP

:(

האפסטרים בארץ כלכך נמוך בגלל שהוא כלכך יקר

ספקיות האינטרנט, עם כל רצונן הטוב, משלמות המון המון כסף לספקיות האינטרנט הראשיות בחו"ל על האפסטרים.

למה זה לא סינכרוני, אתם שואלים? כי זה עולה הרבה כסף גם לספקיות שלנו.

למעשה, הן לא יכולות לספק ללקוחות פרטיים אפסטרים גבוה כי זה יוצא מאוד מאוד יקר.

אני מכיר מישהו שמשלם על חשבון עסקי עם DL של 8MBIT וUL של 750KBIT בערך 1400 שקל, והמחיר גבוה בעיקר בגלל שהUL גבוה

הבעיה היא לא בתשתית שלנו, אלא במה שאנחנו מקבלים מספקיות האינטרנט הגדולות בעולם

פורסם

בזק עושים צחוק מציבור שלם של גולשים\משתמשי אינטרנט .

פשוט בושות מה שהולך במדינה הדפוקה הזאת

איזה חברה נותנת

1.5DL/150UL ?

פורסם

ספקיות האינטרנט, עם כל רצונן הטוב, משלמות המון המון כסף לספקיות האינטרנט הראשיות בחו"ל על האפסטרים.

אני מכיר מישהו שמשלם על חשבון עסקי עם DL של 8MBIT וUL של 750KBIT בערך 1400 שקל, והמחיר גבוה בעיקר בגלל שהUL גבוה

אז רק בישראל ספקיות האינטרנט צריכות לשלם הרבה כסף? מה בשוויץ הספקיות לא צריכות לשלם כסף? בכל מקום אחר בעולם האפסטרים יוצא לספקיות חינם ורק בישראל זה עולה לספקיות המון כסף?

איזה חברה נותנת

1.5DL/150UL ?

בהוט רגיל אתה מקבל 1.5DL/128 UL שזה אולי לא מרשים (טוב זה ממש גרוע...) אבל זה קצת יותר טוב מה96 שבזק נותנת....

פורסם

תסלח לי, אבל כמי שקרוב לוודאי מכיר את תשתיות ספקי האינטרנט הישראליים יותר טוב ממך, זה פשוט לא נכון. הקווים לחו"ל סימטריים והניצול הוא בעיקר ל- downstream. לספקי האינטרנט אין שום בעיה לתת לך קצב העלאה גבוה יותר, סביר להניח שעבור חבילה של 1.5/256 לא תהיה תוספת תשלום לספק האינטרנט או שהיא תהיה קטנה מאוד - תוספת העלות לספק זניחה.

למעשה, רוב - אם לא כל - הספקים הישראליים בכלל לא מגבילים את ה- upstream שלך, הם נותנים לספק התשתית לעשות את זה. אם יש לך קשרים בבזק והם יארגנו לך חשבון לא מוגבל, תראה שברוב הספקים קצב ההעלאה שלך יגדל, אבל קצב ההורדה ישאר זהה, בגלל שהספק מגביל רק את ה- downstream. למה? כי ה- upstream הרבה יותר קטן מה- downstream ולכן עולה פחות.

פורסם

יש שני סיבות למה העלאה לרשת אצל המשתמש הבייתי קטן פי כמה מההורדה והם

חוסר ניצול ברוחב פס זה המשתמשים הבתיים צריכים שההורדה תהייה נורמלית בשביל שקבצים ירדו אליך בקצב סביר ואתה כמעט לא שולח קבצים כבדים אם בכלל והשני הוא כלכלי בגלל חוסר השימוש היחסי יש רוחב פס 'מת' לא משתלם לתת למשתמש הבייתי רוחב פס סימטרי . אז הם יכולים לתת ליותר משתמשים אינטרנט א-סימטרי מאשר סימטרי

פורסם

תשמע, מה הפלא שלא משתמשים בשליחות הרבה בארץ ? יש לך 12KB במקרה הטוב לשליחה וזה חוסם לך את האינטרנט טוטאלית ואתה בקושי זז, ואם אתה רוצה לשלוח משהו שעשית ב200MB (כן יש דברים כאלה, לא חייב להיות משהו "לא חוקי") ושזה יגמר מהר (יענו לא תשלח את זה ב2KB) אז לא תוכל לשחק, להוריד דברים אחרים בו זמנית ובקושי רב לגלוש כי זה פשוט יקח לך את כל רוחב הפס בשביל השליחה.

אז למי יש זין ? אני רוצה להביא לחבר שלי משהו אז אני אומר לו שאני אצרוב לו בהזדמנות או שפשוט יחפש את זה בעצמו, ואני בטוח שלא רק אני עושה את זה אלא המון אחרים, אז להגיד שיש יותר אנשים שמורידים אני יכול להסכים עם זה אבל מצד שני למי שבאמת רוצה לשלוח המון מידע לרשת בארץ אין מה לעשות, הוא צריך לאכול חרא וזה לא מתאים לכל אחד, אתה פשוט חוסם לך את האינטרנט כשאתה שולח.

אז קודם כל שיהיה רוחב פס סימטרי ואז שישפטו אם אנשים רוצים להעלות קבצים, כמו שאני רואה את זה, היום יש לך בדיוק UPLOAD שמספיק למחשב אחד (חבל על הזמן אם יש רשת בבית), ולצרכים כמו EMAIL ומשחקים ברשת, בדיוק המינימום שבמינימום של הקצב שצריך בשביל שמחשב אחד יתפקד, קצת מעבר לזה אתה כבר בבעיה.

פורסם

כל הויכוח על התשתית הוא ביזבוז זמן, גם לבזק וגם לכבלים יש קווים אופטיים חדשים.

וכבר יצא לי לראות בארץ מחשב עם oc12.

פורסם

^^

מה זה אומר לגבינו?

פורסם

צריך לעשות עצומה

פורסם

עצומה למה? לגרום לבזק להפסיד כסף? אין לה שום סיבה לרצות להפסיד את הלקוחות העסקים.

פורסם

בזק יכולים ללכת לתקוע את עצמם אם בא להם

כי הם החברה ששולטת בכל רשת הטלפון בארץ הדפוקה הזאת ולא מעניין אותי שהם מפסידים כסף

מה קרה ההורים שלי ביחד מביאים 7000 אלף ולא מיליונים כמו בזק

אז לקחו לנו את הבית או הרגו אותנו?

מה בסך הכל ביקשו? אינטרנט כמו באירופה כמו בשוודיה

מה אני צריך לקנא בשוודים שהם מביאים 8 מגהביט במחיר ששווה ל120 שקלים?

פורסם

נמאס לי שכל הזמן את אומרים השוודים גולשים ב80 מגה ביט ב10 שקל

מישהו מוכן לתת לי לינק שמוכיח את זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים