עבור לתוכן

קרינה אלקטרו מגנטית

Featured Replies

פורסם

שלום.

אישית, אני נגד חלון במארז כי זה תמיד מזכיר לי אוטובוס של אגד משנות השבעים או איזה סוג של רכב סובייטי מיושן. אבל כל אחד וטעמו שלו...

אז ראיתי בחדשות את הספק עם דפנות הפלסטיק, ונזכרתי שבעצם, מארזים של מכשירים אלקטרוניים עשויים ממתכת לא מסיבות אסטטיות אלה מסיבות של קרינה.

הרי במארז של מחשב, אפילו בכל BAY שאין בו כונן, אז יש שם לוח מתכת. אפילו מקינטוש, בתוך המארז הפלסטי שלו, יש מארז מתכת.

מי שיושב די הרבה זמן ליד המחשב, צריך לדעתי להתחשב בעניין שה הקרינה.

למישהו יש נתונים בעניין הזה?

:asthanos:

פורסם

אה?! :nixweiss:

איזה קרינה מדובר? אני כבר ארבע שנים מול המחשב ולא שמתי לב לשום קרינה... אבל באמת יש דברים מוזרים כמו החיות הירוקות האלה שגדולות לי ליד המארז, זה קשור?

ועכשיו ברצינות, על מה אתה מדבר אחי?

פורסם
  • מחבר

מדובר בקרינה (בלתי נראת כמובן) אשר נפלטת מכל מכשיר חשמי. טוב, לאמיתו של דבר היא נפלטת מכל דבר שזורם בו חשמל. אפילו חוטי חשמל. המארז המתכתי של מכשירים חשמליים, לוכד את הקרינה ומונע ממנה לצאת מהמכשיר.

כמובן, שמוניטרים פולטים גם קרינת X בנוסף אבל זה ללא קשר...

פורסם

אני מתחיל לשנוא את הת'רד הזה... :(

פורסם

מבחינת כמות הקרינה , מסך מוציא הרבה יותר קרינה לקטרומגנטית ממחשב, רמת הקרינה של מחשב היא בגדר הנורמלי ברוב המחשבים.

נ.ב. אם הקרינה של המחשב היתה עוברת את הרמה הנורמלית גם הפלטות ממתכת לא היו עוזרות לך ::)

פורסם

קרינה אלקטרומגנטית.. שדה חשמלי..

האמת אני בונה מארז ואפילו מפחד לשים את הספק בצמוד לדיסק קשיח 60 גיגה כי חבל שהוא יהרס בגלל שדה מגטני אפילו בטעות.. אז לפחות את הספק ?

לגבי זה שאמרת שלא שמים לב ל"קרינה מהמחשב", אז זה ממש לא נכון.. יש לי בבית מחשב ליד טלויזיה (כבלים..) וכל פעם שהמחשב דלוק, אז יש הפרעות בקליטה של הערוץ... המחשב, לדעתי זה הלוח אם או הספק במקה שלי, גורמים להפרעות האלה .

שים לב במארזים בד"כ יש פינות מעוגלות.. זה אמור לבלום קצת את השדה המגנטי שהמחשב יוצר, אבל לא תמיד עובד, בזה גם נמדדת איכותו של המארז..

פורסם

אני מתחיל לשנוא את הת'רד הזה... :(

אני עכשיו מתחיל להבין מה פשר האצבע ה11 שלי, והביצה השלישית שצמחה לי... לפחות לחברות הסלולאר יהיה תירוץ שזה לא מהן.

נו באמת, זה בולשיט.

פורסם

זה לא בולשיט

זה נכון אבל בגלל שהמחשב נמצא מתחת לשולחן אז זה לא פוגע כמעט במוח פעם זה היה עומד על השולחן וזה פגע במוח יותר

אבל הכמות היא קטנה המארז מסנן את זה בעיקר אבל יש !

פורסם

חברים יקרים אני יתן הסבר קטן.

יש דבר הנקרא משטח ביו סבר ככה הוא נקרה.

תפקידו (זהו משטח עשוי ממתכת ובעל מסלול סגור) - למנוע משדה חשמי ומגנטי לצאת מימנו ולחדור אותו !

כלומר - המחשב בנוי ממתכת בגלל שהקופסא שבא הוא נמצא (המארז) היא המשטח ביו סבר שלו שמגן עלינו מהקרינה שלו (וכן יש לו הרבה קרינה ) וגם מגן על המחשב עצמו מהקרינה מבחוץ (טלפון סלולארי וכו) לכן פרט למסך שהוא אין מה לעשות מקרין עלינו אין קרינה מבחוץ (היא נמצאת אבל ברמות ממש זניחות).

מה שתואר פה על הפרעות בטלביזיה - זה נובע בגלל שמי שחיבר לך את החשמל בבית היה טמבל !

כנראה המחשב יושב על אותו קו חשמל של הטלביזיה ולכן יוצר לך השראות על הקו חשמל שמפריע לטלבזיה בחלק מערוצים !

אם היתה לך טלביזיה טובה או חיבר טוב בבית (הארקה טובה) זה לא היה קורה.

פורסם

יש קרינה, זה פשוט לא עובר את הקו האדום

ושלא תטעו, כל דבר חשמלי מפיק קרינה אלקטרומגנטית, אבל זה לא ברמה קטלנית...

בכל מקרה, כתבה בעברית נחמדה על הנושא, לקרוא ולהחכים:

http://www.pcphobia.co.il/cgi-bin/go.cgi?articles/Facts%20about%20screen%20radiation.htm

(במקור לגבי מסכים אבל רלוונטי לפה)

פורסם

זה לא בולשיט

זה נכון אבל בגלל שהמחשב נמצא מתחת לשולחן אז זה לא פוגע כמעט במוח פעם זה היה עומד על השולחן וזה פגע במוח יותר

אבל הכמות היא קטנה המארז מסנן את זה בעיקר אבל יש !

זה לא פוגע במוח.. אבל קרוב יותר לביצים :P

פורסם

טלפון סלולרי פולט דיי הרבה קרינה והיא יכולה לגרום לסרטן מוח ( ראיתי בטלויזיה איזה אחד שאיך שהו ניצל מהסרטן הזה )

חברים יקרים אני יתן הסבר קטן.

יש דבר הנקרא משטח ביו סבר ככה הוא נקרה.

תפקידו (זהו משטח עשוי ממתכת ובעל מסלול סגור) - למנוע משדה חשמי ומגנטי לצאת מימנו ולחדור אותו !

כלומר - המחשב בנוי ממתכת בגלל שהקופסא שבא הוא נמצא (המארז) היא המשטח ביו סבר שלו שמגן עלינו מהקרינה שלו (וכן יש לו הרבה קרינה ) וגם מגן על המחשב עצמו מהקרינה מבחוץ (טלפון סלולארי וכו) לכן פרט למסך שהוא אין מה לעשות מקרין עלינו אין קרינה מבחוץ (היא נמצאת אבל ברמות ממש זניחות).

מה שתואר פה על הפרעות בטלביזיה - זה נובע בגלל שמי שחיבר לך את החשמל בבית היה טמבל !

כנראה המחשב יושב על אותו קו חשמל של הטלביזיה ולכן יוצר לך השראות על הקו חשמל שמפריע לטלבזיה בחלק מערוצים !

אם היתה לך טלביזיה טובה או חיבר טוב בבית (הארקה טובה) זה לא היה קורה.

למה הקפדתה על שגיעת הכתיב הזאת לאורך כל ההודעה ??? טלבזיה :lol: :lol:

פורסם
  • מחבר

טלויזיה או טלביזיה, זו מילה לועזית.

לכן ניתן לכתוב אותה איך שרוצים. תלביזיה זא לה שגיאע.

חוץ מזה, מישהו שם לב פעם מה קורה למוניטור כמה שניות לפני שטלפון סלולרי מצלצל?

אגב, מישהו יודע על רמות הקרינה של UPS?

פורסם

מי שמניח את המחשב על השולחן והוא קרוב לידו סביר להניח שעוד 40 שנה הוא יחלה בסרטן :(

פורסם

זהו, החלטתי רשמית שהכל בחיים גורם לסרטן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים