עבור לתוכן

באיזו שפה מתכנתים את לינוקס? ועוד שאלה...

Featured Replies

פורסם

שלום, אני רוצה ללמוד לתכנת לינוקס (אני יודע שזה לא פשוט..) ואני מעוניין לדעת איזו שפה אני צריך ללמוד בשביל כך?

השאלה השניה היא מדוע אי אפשר להריץ אפליקציות של win32 על לינוקס?

פורסם

א. תחת סביבת linux אפשר לתכנת בכל שפת תכנות שיש, linux אפילו מגיע בבסיס עם מגוון הרבה יותר רחב מ windows, אם כי כיום לכל שפה שמכבדת את עצמה ניתן למצוא גרסאות גם וגם...

האמת שבלינוקס יש כבר תמיכה מובנית בממשקים גרפים יותר פשוטים ממה שיש ב windows (כמו GTK למשל), ואפשר להתממשק איתם בשפות ממש פשוטות כמו python (בעזרת pygtk), ככה שבמהירות וקלות (יחסית) ניתן להגיע לתוצאות...

אם אתה שואל אותי, אני ממליץ לחקור דווקא שפות כמו python במקום את הרגילות כמו c/c++ (למרות ששוב, אין בעיה לעבוד איתם גם כן)...

ב. כי linux זה מערכת הפעלה שונה, היא מתוככנת בראש שונה, היא עובדת בצורה שונה, והממשקים שלה שונים מ windows... זה מתחיל ברמה שכל הפקודות של windows לא קיימות ב linux שהיא מתבססת על פלטורמת x-windows שקיימת שנים רבות לפני שהיה בכלל windows, וזה ממשיך שכל צורת ההתקשרות בין החומרה לתוכנה ובכלל בפורמט הפיזי של קבצי ההרצה (exeutables) הוא שונה...

בכל מקרה, יש אפשרות להריץ יישומי windows על linux בעזרת תוכנות כמו WINE אשר מנסה לדמות כמה שניתן את המערכת של windows ומאפשרת הרצה של קבצי win32 בסביבה זו. או שהאפשרות השניה היא להשתמש ב VMWARE למשל, שמאפשרת הרצת סביבה ויראוטילית מלאה של מערכת windows תחת linux ולהריץ שם את מרבית האפליקציות בלי בעיה.

פורסם
  • מחבר

א. תחת סביבת linux אפשר לתכנת בכל שפת תכנות שיש, linux אפילו מגיע בבסיס עם מגוון הרבה יותר רחב מ windows, אם כי כיום לכל שפה שמכבדת את עצמה ניתן למצוא גרסאות גם וגם...

האמת שבלינוקס יש כבר תמיכה מובנית בממשקים גרפים יותר פשוטים ממה שיש ב windows (כמו GTK למשל), ואפשר להתממשק איתם בשפות ממש פשוטות כמו python (בעזרת pygtk), ככה שבמהירות וקלות (יחסית) ניתן להגיע לתוצאות...

אם אתה שואל אותי, אני ממליץ לחקור דווקא שפות כמו python במקום את הרגילות כמו c/c++ (למרות ששוב, אין בעיה לעבוד איתם גם כן)...

ב. כי linux זה מערכת הפעלה שונה, היא מתוככנת בראש שונה, היא עובדת בצורה שונה, והממשקים שלה שונים מ windows... זה מתחיל ברמה שכל הפקודות של windows לא קיימות ב linux שהיא מתבססת על פלטורמת x-windows שקיימת שנים רבות לפני שהיה בכלל windows, וזה ממשיך שכל צורת ההתקשרות בין החומרה לתוכנה ובכלל בפורמט הפיזי של קבצי ההרצה (exeutables) הוא שונה...

בכל מקרה, יש אפשרות להריץ יישומי windows על linux בעזרת תוכנות כמו WINE אשר מנסה לדמות כמה שניתן את המערכת של windows ומאפשרת הרצה של קבצי win32 בסביבה זו. או שהאפשרות השניה היא להשתמש ב VMWARE למשל, שמאפשרת הרצת סביבה ויראוטילית מלאה של מערכת windows תחת linux ולהריץ שם את מרבית האפליקציות בלי בעיה.

תודה רבה על התשובה המפורטת.

לפי מה שאתה אומר כבר אפשר להשתמש בלינוקס כמערכת הפעלה גם לשימוש בתוכנות שונות שפועלות על Win, נכון? כלומר אני יוכל להריץ אופיס ווינאמפ ותוכנות נוספות על לינוקס?

כדי לערוך את הקבצי לינוקס אני צריך לערוך את ההתקנה או לערוך את הקבצים שהותקנו?

פורסם

למה לצטט את התשובה שמעליך ? :)

בשביל להשתמש בהם דרך דברים כמו WINE, הדבר בעייתי מכיוון שזה לא מושלם... למשל, בשביל משחקים יש את WINEX (שלא חינמי), בשביל OFFICE יש גרסא גם לא חנמית של crossoffice שעושה זאת, WINAMP אפשר דווקא להפעיל נראה לי עם WINE רגיל, אבל שוב, זה לא הכי נוח ופשוט... אם אתה צריך WINDOWS אפשר או להתקין VMWARE (שזה כמו VMWARE ב WINDOWS, מאפשר להריץ מערכות הפעלה אחרות, אך דורש הרבה משאבים)....

אתה תמיד יכול לעשות במחשב שיהיה גם WINDOWS עליו וגם LINUX אם אתה ממש צריך, ואז לעשות MULTI-BOOT ביניהם.

לא הבנתי מה השאלה לגבי עריכת קבצי לינוקס...

והיתרון הכי גדול ב LINUX(אומנם היום היתרון פחת, כי יש הרבה מידע ותוכנות קוד פתוח גם ל WINDOWS), זה שזה פשוט בית ספר לתכנות, למרבית התוכנות ב LINUX יש את הקוד שלהם, ואתה פשוט יכול להסתכל ולראות איך אחרים עשו דברים שמעניינים אותך וללמוד מזה...

--------------

ולמקרה שזה לא ברור, ללינוקס יש היום תחליף משלו (שלפעמים יותר טוב ולפעמים פחות טוב), לכל תוכנה שיש ל WINDOWS, בין אם זה WINAMP, OFFICE, או מה לא...

פורסם

כמו שנאמר בלינוקס אפשר לתכנת בכל השפות. אם אתה דווקה מעוניין לשנות את המערכת עצמה היא בנוייה בשפת סי ויש לה קוד פתוח.

את כל התוכנות שיש לך בוינדוס ניתן לימצוא בלינוקס תחליפים מתאימים ולא תחליף אחד אלה מגוון של אפשרויות ובנוסף לזה הם קוד פתוח =)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם..

IceBreak, אני מצטט כי התרגלתי לצטט את מי שהתגובה שלי מופנה אליו.. :P

לינוקס מתוכנתת בסי רגילה? לא סי++ או משהו יותר מתקדם?

בקשר לתחליפים אני יודע פשוט אני מעדיף להשתמש בדברים הקיימים.

פורסם

ה KERNEL שהוא הבסיס של מערכת ההפעלה מתוכנת ב C, פשוט כי זו השפה שהיתה הכי יעילה ומהירה כדי להשיג את הביצועים הכי טובים... יש היום דיבורים על אפשרות של כתיבת C++ ל KERNEL, אבל LINUS לא מרוצה מזה...

זה גם לא צריך להתריד אותך במה רשום ה KERNEL, שכן כדי להתעסק איתו דרוש הבנה וידע יותר מאשר תכנות בסיסי...

בכל מקרה, ישנם אפליקציות ללינוקס שכתובת בכל השפות, כמו בכל מערכת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים