עבור לתוכן

סוגי דיסקים?

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי צורב DVD מסוג NEC 3540.

ראיתי שיש כמה סוגי מדיה לDVD.

DVD R+

DVD R-

מה ההבדל ביניהם ומה צריך לקנות בכדי לצרוב בערך 4GB?

דרך אגב, הצורב הזה יכול לצרוב שיכבה כפולה ?אמרו לי שיש דיסק מיוחד שאפשר לצרוב משהו כמו 8.5 GB

תודה לעוזרים

פורסם

ההבדל הוא שפלוס זה מדית לייזר כחול תקן חדש יותר.

מינוס זה לייזר אדום שזה תקן ליזר יותר.

(כמה שאני זוכר)

כדי לצרוב בערך 4 גיגה אתה צריך לקנות דיסק DVD פלוס או מינוס.

כן יש דיסק כזה של שכבה כפולה אבל הוא עולה כ"כ הרבה שאתה יכול לקנות משו כמו 10 דיסקים DVD רגילים לפחות...

פורסם

(כמה שאני זוכר)

ממש ממש ממש ממש לא :kopfpatsch: מה הקשר?

שלום,

קניתי צורב DVD מסוג NEC 3540.

ראיתי שיש כמה סוגי מדיה לDVD.

DVD R+

DVD R-

מה ההבדל ביניהם ומה צריך לקנות בכדי לצרוב בערך 4GB?

דרך אגב, הצורב הזה יכול לצרוב שיכבה כפולה ?אמרו לי שיש דיסק מיוחד שאפשר לצרוב משהו כמו 8.5 GB

תודה לעוזרים

אין ממש הבדלים בין + ל- לפחות לא משהו שצריך לדאוג עליו... אומרים שהצורב שלך אוהב יותר - למרות שהרבה הבסדל זה לא יעשה... עוד יתרון שיש ל- זה שיותר מכשירי DVD קוראים אותו... לחלק ממכשירי הDVD יש בעיה בלקרוא +...

שני הדיסקים הם של 4.7 גיגה

יש דיסקים של שכבה כפולה שאפשר לצרוב עליהם פי 2 מדיסק רגיל אבל הם ממש יקרים.... ולא ממש שווה לקנות אותם עכשיו.... מי יודע מתי יהיה שווה לקנות אותם...

פורסם

(כמה שאני זוכר)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol::bash:

פורסם

יאוו איזה ביג דיל רשמתי ליזר במקום ישן...

פורסם

יאוו איזה ביג דיל רשמתי ליזר במקום ישן...

אם זו הייתה הטעות היחידה, מילא, אבל היא לא.

פורסם

שניהם זה ליזר אדום למען השם זה DVD!

אלו פשוט תקנים מתחרים לכתיבת מדיות DVD...

בערך כמו שהיה עם בטא וVHS פעם, פשוט עכשיו המכשירים תומכים בשניהם.

פורסם

^^^

ההשוואה בין VHS לבטא יותר מתאימה להבדל בין Blue Ray ו-HD-DVD.

פורסם

אין הרבה הבדל מבחינה עקרונית.

אבל בגלל שBLUE RAY וHDDVD הם בעתיד, וזה היה בעבר, אני מעדיף דוגמאות מפעם.

פורסם

קלטות בטא וקלטות VHS זקוקות למכשירי וידאו ייעודיים שעובדים עם סוג מסויים, וכך גם דיסקים מסוג Blue Ray ו-HD-DVD שצריכים כונן אופטי ייעודי שעובד עם אחד מסוגי הדיסקים הנ"ל.

לגבי מדיות DVD-R ו-DVD+R, מדובר במדיות שנקראות ע"י כל צורבי ה-DVD החדשים (אין צורך בכונן ייעודי עבור כל אחד מהם).

ככל הנראה, DVD+R (שזה הסוג החדש יותר) הן מדיות איכותיות יותר עם CRC יותר טוב. אבל, אין לי מושג האם זה באמת נכון, ואם כן אז עד כמה זה משמעותי אם בכלל.

אומרים שהצורבים של NEC "אוהבים" מדיות מסוג DVD-R, ושהצורבים של LG "אוהבים" מדיות מסוג DVD+R. שוב, אני לא יכול לאמת את זה.

בעיקרון, מדיות מסוג DVD+R יקרות יותר ממדיות DVD-R, אבל זה לא תמיד נכון. ייתכן וייצור של מדיות מסוג DVD+R יותר יקרות לייצור ממדיות מסוג DVD-R, וחנויות מסויימות כמו Office Depot מעדיפות לתמחר אותם באותו מחיר (מדיות של Verbatim X16), מסיבות שונות.

לי יש צורב NEC ND-3500B, אני משתמש רק במדיות DVD-R (לא ניסיתי לצרוב DVD+R), ואף פעם לא הייתה לי בעיה איתן.

נ.ב.

חלק מהאמור למעלה נלקח מתוך ספוקלציות ושמועות. אני אשמח אם מישהו שבאמת מבין בנושא יוכל לאמת או להפריך את דבריי.

פורסם

פעם זה לא היה ככה,

עם היו מכשירים יעודיים לDVD+R ןDVD-R, מכשירים לא היו יכולים לקרוא את שני התקנים בו זמנית.

אני מניח שבעתיד, יהיה מכשיר שישלב את שני הטכונלוגיות HDDVD וBLURAY, אבל לזה רק צריך לחכוח לראות.

אני לא יודע כמה זה נכון על העדפת של הצורבים, אבל תקן ה+R נחשב איכותי יותר בדרך כלל.

פורסם

לא הבנתי למה התכוונת ב"פעם זה לא היה ככה".

כונן אופטי שישלב את שתי הטכנולוגיות (Blue Ray ו-HD-DVD) יכול להיות רעיון טוב. אבל, במידה והדבר אפשרי מבחינה טכנולוגית, יקח די הרבה זמן ממועד הצגת הטכנולוגיות האלה, ועד שכונן כזה יפותח, מכיוון שכל קבוצת חברות מעוניינת לקדם את הטכנולוגיה שלה.

ככל הנראה, לאחר זמן מסויים אחת משתי הטכנולוגיות האלה (לאו דווקא הטובה יותר) תהפוך לדומיננטית, בעוד שהשנייה תהפוך לתחום נישה מצומצם או תיעלם לחלוטין, בדומה למה שקרה עם קלטות VHS ובטא, גדלים שונים של תקליטי ויניל, סוגים שונים של מנועים לכלי רכב, וטכנולוגיות אחרות.

לגבי תקן ה+R, אני יודע שהוא נחשב לאיכותי יותר מה-R, אבל אין לי מושג עד כמה זה נכון אם בכלל, והאם זה משמעותי בכלל עבור המשתמש הבייתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים