עבור לתוכן

מה ההבדל בין SATA ל SATA2 ?

Featured Replies

פורסם

?

פורסם

ההבדל בין אדם שיודע לבצע חיפוש לבין אדם שלא.

פורסם
  • מחבר

אההה מגניב.....

אז מה יותר טוב ?

פורסם

שתילחץ על הכפתור החיפוש ותיבדוק :xyxthumbs:

פורסם

אתה קשה, הא ?

בפועל היום מרבית הדיסקים של SATA2 במחיר של SATA1 מספקים אותם ביצועים...

מן הסתם SATA2 היא טכנולוגיה שבעתיד תנוצל יותר טוב (מהירות תאורתית יותר גבוהה), ויש לה כמה תקנים שאמורים לשפר ביצועים (כמו NCQ כיום בחלק מהמקרים)...

SATA2 יכול לעבוד גם על לוחות אם של SATA1 (אך לא ינצל את היתרונות, אם יש בכלל).

פורסם
  • מחבר

חחחחחח  איי אנשים אתם כל כך פתטיים........

אתם תיכנסו לשאלה שלי תקראו תדיון המעפן הזה, תבזבזו את זמנכם היקר ותכתבו לי תגובה שנראית כמו סידרת חינוך, אבל לא תיזרקו 3 מילים על SATA...

פורסם
  • מחבר

או !  תודה רבה לך מר ICEBREAK ! 

אני יכול להבין ממה שכתבת שעדיף לי לקנות SATA 2 בשביל שישרוד גם למחשב הבא, למרות שאני קונה לוח אם שתומך רק SATA רגיל ?

פורסם

חחחחחח איי אנשים אתם כל כך פתטיים........

אתם תיכנסו לשאלה שלי תקראו תדיון המעפן הזה, תבזבזו את זמנכם היקר ותכתבו לי תגובה שנראית כמו סידרת חינוך, אבל לא תיזרקו 3 מילים על SATA...

אתה חצוף והרבה יותר פתטי... תחשוב שכל עצלן (בלשון המעטה) כמוך במקום לבדוק האם נושא כזה צפוי וברור שנדון מיליון פעם קודם, יפתח עוד שאלה, לא רק שזה יצור עומס בשביל אנשים שיחפשו מידע על זה אח"כ, זה גם סתם בזבוז זמן...

אז לפני שאתה סתם מזיין תשכל, תפסיק להיות עצלן

פורסם

בקיצור אחי שטויות אז אתה עצלן WHO GIVES A SHIT כאילו לא כולם פה עצלנים מידי פעם , עכשיו לענייננו ...

המידע המועט שאני יודע על SATA ו SATA II הוא זה :

SATA I : מסוגל להעביר 150 מגה לשניה (באופן תיאורטי וגם זה רק בפיק)

SATA II : מסוגל להעביר 300 מגה לשניה (באופן תיאורטי וגם זה רק בפיק)

בנוסף ב SATA II יש משהו שנקרא NCQ - native command queing שאין לי מושג כל כך מה זה ואיך זה עובד אבל אני יודע שראיתי את זה רק אצל SEAGATE בינתיים.

מקווה שעזרתי איך שהוא.

וכמובן שאם אתה מתכוון לקנות עכשיו הארד דיסק ויש לך לוח שתומך SATA ולא SATA II עדיין שווה לך לקנות SATA II בגלל שלרוב הם עולים אותו דבר או בהבדל של כמה שקלים.

תהנה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

סבבה אחשלי תודה רבה רבה !

פורסם

בנוסף ב SATA II יש משהו שנקרא NCQ - native command queing שאין לי מושג כל כך מה זה ואיך זה עובד אבל אני יודע שראיתי את זה רק אצל SEAGATE בינתיים.

שטות שחוזרת על עצמה שוב ושוב,לי יש SATA 1 עם NCQ.

פורסם

" חחחחחח איי אנשים אתם כל כך פתטיים........

אתם תיכנסו לשאלה שלי תקראו תדיון המעפן הזה תבזבזו את זמנכם היקר ותכתבו לי תגובה שנראית כמו סידרת חינוך, אבל לא תיזרקו 3 מילים על SATA..."

עם כל הכבוד, אני ממש לא חושב שצריך להמשיך לעזור לאנשים כאלה, זה לא קשור לעצלנות אני עצלן אך לפחות אני מדבר בכבוד, מי שאין לו כבוד לעצמו ואין לו כבוד לאחרים לא צריך להמשיך לעזור לו...

מישום מה הציטוט לא פועל הוא פותח לי חלון קטן עם תמונה של HWzone ולא מצטט מישהו אולי נתקל בבעיה הזאת ויכול לעזור לי?

פורסם

שטות שחוזרת על עצמה שוב ושוב,לי יש SATA 1 עם NCQ.

צודק בדקתי עכשיו :)

יש לך גם מושג מה זה נותן ?

פורסם
  • מחבר

" חחחחחח  איי אנשים אתם כל כך פתטיים........

אתם תיכנסו לשאלה שלי תקראו תדיון המעפן הזה תבזבזו את זמנכם היקר ותכתבו לי תגובה שנראית כמו סידרת חינוך, אבל לא תיזרקו 3 מילים על SATA..."

עם כל הכבוד, אני ממש לא חושב שצריך להמשיך לעזור לאנשים כאלה, זה לא קשור לעצלנות אני עצלן אך לפחות אני מדבר בכבוד, מי שאין לו כבוד לעצמו ואין לו כבוד לאחרים לא צריך להמשיך לעזור לו...

מישום מה הציטוט לא פועל הוא פותח לי חלון קטן עם תמונה של HWzone ולא מצטט מישהו אולי נתקל בבעיה הזאת ויכול לעזור לי?

חמודלה אל דבר איתי על כבוד בלי שתבכלל מכיר אותי. דיברתי בכל הכבוד הראוי, בסה"כ שאלתי שאלונת קטנטונת ואנשים התחילו להרצות לי כאן. אני לא מכריח אף אחד לענות לי רוצים לענות תודה לא רוצים לא צריך.

אה ואגב, אני משתדל לענות לכל השאלות הקטנות והנטחנות שכולם נוטים לתעלם מהם

פורסם

צודק בדקתי עכשיו :)

יש לך גם מושג מה זה נותן ?

NCQ גורם להארדיסק לקרוא את החומר שאתה צריך לא לפי הסדר שהמחשב ביקש אלה בסדר שיתן את המהירות האופטימלית... לדוגמא אם המחשב צריך שהארדיסק יקרא 3 "נקודות" על המחשב אז באהרד דיסק רגיל הוא יקרא לפי הסדר של הבקותת קודם כל את בקשה מספר אחד אחר כך שתיים ולבסוף את השלישי... בבארד דיסק עם NCQ אם למשל ההארד דיסק כבר נמצא קרוב לאיפה שהבקשה מספר שלוש נמצאת אז הוא יקרא אותה קודם ורק אחר כך יעבור לבקשה שעוד פעם הכי קרובה אליו והלאה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים