עבור לתוכן

PCI-e X4 ,PCI-e X1 ו-PCI-e X8 - מה השימוש שלהם?

Featured Replies

פורסם

לאיזה כרטיסים מיועדים חריצי ההרחבה PCI-e X4 ,PCI-e X1 ו-PCI-e X8?

לפי מה שהבנתי, PCI-e X1 משמש בין השאר לכרטיסי רשת. איזה עוד שימושים מיועדים לו?

איזה שימושים מיועדים ל-PCI-e X4 ול-PCI-e X8?

• תגובות 30
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה רוצה לדעת את האמת המצחיקה?

אין להם שימוש בימינו

אין כמעט חברות שמוכנות להסתכן ולהוציא כרטיסים שישתמשו ב PCI-E (אני לא מדבר על כרטיסי מסך)

אבל ברגע שיתחילו עם זה, כל מה שיש לPCI יהיה גם ל PCI-E

פורסם
  • מחבר

אני יודע את זה.

הכוונה שלי היא מהם השימושים העתידיים המיועדים לחריצי הרחבה PCI-e מגדלים שונים.

PCI-e X16 מיועד לכרטיסי מסך.

PCI-e X1 מיועדים לכרטיסי רשת. למה עוד?

לאיזה שימושים עתידיים מיועדים חריצי ההרחבה מסוג PCI-e X4 ו-PCI-e X8?

ברור שכרטיסי ה-PCI-e יחליפו בעתיד את כרטיסי ה-PCI, כפי שכרטיסי ה-PCI החליפו את כרטיסי ה-ISA.

השאלה שלי היא לאיזה גודל של חריץ הרחבה מסוג PCI-e יזדקק כל כרטיס. כלומר, איזה PCI-e יהיה צריך בשביל כרטיס קול, כרטיס PVR, כרטיס 2.0 USB, כרטיס FireWire, כרטיס SATA II, וכו'...

פורסם

אי אפשר לדעת מה ישתמש בכל אחד מהם

אני למשל ראיתי כרטיס מסך שעובד על X1 (לא זוכר כבר איפה) וכרטיס של ATI (אחד מכרטיסי הTV שלהם)

הכל תלוי בצורך של הכרטיס ברוחב פס

אבל יש גם שימושים מעניינים יותר

למשל הMSI NEO4 עם הX4 הלא סגור שלהם

אנשים הריצו עם זה SLI

ככה שמי יודע למה ישומש כל חריץ

צריך רק לחכות

פורסם

PCI-Express x1 מיועד לכרטיסי RAID, כרטיסי רשת, כרטיסי קול, כרטיסי הרחבה (USB, FireWire וכו'), כרטיסי לכידה (PVR) וכו' וכו', בקיצור שימוש רגיל

PCI-Express x4 מיועד לכרטיסים של שרתים, כרטיסי רשת (אופטים ו RJ45), כרטיסי RAID לתעבורה מהירה וכו' וכו', בקיצור שימושים של שרתים שצריכים פס רוחב גבוה

PCI-Express x8 מיועד לכרטיסי מסך במצב SLI

PCI-Express x16 מיועד לכרטיסי מסך במצב כרטיס בודד

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר!

אם כך, לוח-אם עם חריץ הרחבה אחד PCI-e X16, שלושה חריצי הרחבה PCI-e X1, ושלושה חריצי הרחבה PCI עדיף על לוח-אם עם חריץ הרחבה אחד PCI-e X16, חריץ הרחבה אחד PCI-e X4, חריץ הרחבה אחד PCI-e X1, וארבעה חריצי הרחבה PCI עבור HTPC שלא מיועד ל-SLI, ונכון לעכשיו מנצל חריץ הרחבה אחד PCI-e X16, ושני חריצי הרחבה PCI?

פורסם

זה לא ממש משנה

כמה כרטיסי הרחבה אתה כבר צריך?

הכול היום און בורד

פורסם

PCI-Express x1 מיועד לכרטיסי RAID, כרטיסי רשת, כרטיסי קול, כרטיסי הרחבה (USB, FireWire וכו'), כרטיסי לכידה (PVR) וכו' וכו', בקיצור שימוש רגיל

PCI-Express x4 מיועד לכרטיסים של שרתים, כרטיסי רשת (אופטים ו RJ45), כרטיסי RAID לתעבורה מהירה וכו' וכו', בקיצור שימושים של שרתים שצריכים פס רוחב גבוה

PCI-Express x8 מיועד לכרטיסי מסך במצב SLI

PCI-Express x16 מיועד לכרטיסי מסך במצב כרטיס בודד

PCI E *4 ו PCI E*16 הוא לא אותו חריץ הרחבה ? אני יודע ש PCIE1 הוא שונה .

רציתי לקנות לוח של אינטל והיה שם גם AGP וגם PCIE ואמרו לי בפורום שזה PCIE * 16 שמתפקד בפועל *4 ושזה אותו חריץ הרחבה

וששאלתי אם ה AGP*8 מהיר ממנו אז נענתי פה שכן .

פורסם

הPCIe X4 והPCIe X1 שונים בצורתם...

1104831683_38.jpg

החיבור הקטן בין שני החיבורי PCIe X16 זה חיבור PCIe X1...והזה שמעל לPCIe X16 זה PCIe X4....

עכשיו לגבי הלוח שאתה מעוניין בו...

הלוח בא עם חריץ PCIe X16....כלומר לכרטיסי מסך...אבל מסיבות כלשהן....הכרטיס מסך מתפקד כPCIe X4...כלומר קצב העברה יותר איתי...

אם היו כרטיסי מסך לPCIe X4 הוא היה מתפקד בדיוק כמו כרטיס זהה על הלוח הזה בחיבור PCIe X16....

כמו כרטיס מסך AGPX8 שאתה שם אותו בחיבור AGPX4....

פורסם
  • מחבר

זה לא ממש משנה

כמה כרטיסי הרחבה אתה כבר צריך?

הכול היום און בורד

נכון לעכשיו, אני צריך חריץ הרחבה אחד PCI-e X16, ושני חריצי הרחבה PCI.

יתכן ובעתיד (בעוד שנה-שנתיים, אולי) אני ארצה להוסיף כרטיסי הרחבה נוספים (לדוגמה: כרטיס PVR נוסף עם כניסת HD).

לפי מה שאני מבין, כל כרטיסי ההרחבה בתצורת PCI יעברו בעתיד לתצורת PCI-e X1, וקרוב לוודאי שמשתמש בייתי (לצורך העניין - HTPC) לא זקוק לחריצי הרחבה מסוג PCI-e X4 ו-PCI-e X8.

הצעתי לי את MSI K8N Neo4 Platinum. מה דעתך על EPOX EP-9NPA+ ULTRA? הוא עדיף?

[attachment deleted by admin]

פורסם

הוא טוב באותה מידה

השיקול שלך צריך להיות המחיר

פורסם
  • מחבר

במידה והוא טוב באותה מידה, והשיקול היחיד הוא המחיר, אז ה-EPOX מנצח (684 ש"ח לעומת 972 ש"ח ל-MSI - הפרש של 288 ש"ח).

פורסם

המחיר שלו לא הגיוני

פורסם

במידה והוא טוב באותה מידה, והשיקול היחיד הוא המחיר, אז ה-EPOX מנצח (684 ש"ח לעומת 972 ש"ח ל-MSI - הפרש של 288 ש"ח).

BORG, כבר דיברנו על הנושא הזה, אני עדיין פה

מהצד השני הEPOX מנצח את MSI בכרטיס PCI-E אחד בלבד, האם זה שווה את זה?

להזכירך (או שלא הזכירו את זה) לכל חריצי הPIC-E יש תאימות לאחור, כלומר כרטיס לPCI-E X1 יכול לעבוד בX4

פורסם

PCI E *4 ו PCI E*16 הוא לא אותו חריץ הרחבה ? אני יודע ש PCIE1 הוא שונה .

רציתי לקנות לוח של אינטל והיה שם גם AGP וגם PCIE ואמרו לי בפורום שזה PCIE * 16 שמתפקד בפועל *4 ושזה אותו חריץ הרחבה

וששאלתי אם ה AGP*8 מהיר ממנו אז נענתי פה שכן .

זה מצב שונה שבו הסלוט של ה AGP הוא בעצם PCI-Express x4 עם גשר לסלוט AGP

כלומר שה AGP הוא לא AGP אמיתי אלא יושב על PCI-Express x4 ומוגבל למהירות של הנמוך מביניהם

ובאמת אף אחד לא אמר שה PCI-Express x1 עובד על PCI-Express x4

אבל זה לא תאימות לאחור אלא תאימות בין התקנים (כי הם יצאו באותו זמן)

אבל כרטיס PCI-Express x4 לא ייכנס לסלוט של PCI-Express x1

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים