עבור לתוכן

מה זה ראייה 6:6?

Featured Replies

פורסם

לאדם עם ראייה תקינה יש ראייה 6:6.

אם כך, מה זה ראייה 5:5? ראייה יותר חדה מהממוצע?

יש דבר כזה ראייה 4:4?

איזה עוד צירופים אפשריים קיימים, ומה המשמעות שלהם?

מה המשמעות של המספרים האלה מבחינה מדעית/אופטית?

פורסם

6:6 היא הראיה הכי טובה.

לפי הזכור לי רשמו לי פעם 8:6 או משהו כזה (בגלל שהייתי צריך משקפיים) אז המספריים הולכים כלפי מעלה.

פורסם

אאל"ט 6:6 זה 6 לכל עין... נכון?

וגם אני אשמח לדעת את ההבדלים. ^^

פורסם
  • מחבר

6:6 היא הראיה הכי טובה.

אתה בטוח?

אמרו לי שראייה 5:5 יותר טובה מ-6:6.

פורסם

עד כמה שאני זוכר הכוונה היא ליראות עצם של 6 מילימטר/סנטימטר(כבר לא זוכר) ממרחק של 6 מטר

פורסם
  • מחבר

אם כך, אז ראייה של 5:5 פירושה לראות עצם של 5 מ"מ ממרחק 6 מ', ראייה 4:4 פירושה לראות עצם של 4 מ"מ ממרחק 6 מ', וכו'...?

בראייה לקוייה, אז ראייה של 8:6 פירושה לראות עצם של 6 מ"מ ממרחק 6 מ' בעין ימין, ועצם של 8 מ"מ ממרחק 6 מ' בעין שמאל, וכו'...?

עריכה: מדובר במ"מ. זה לא הגיוני שמדובר בס"מ, מכיוון ש-6 ס"מ ממרחק 6 מ' זה די גדול.

פורסם

לא

פורסם
  • מחבר

לא מה?

מה לא נכון?

מה כן נכון?

:s05:

פורסם

אם כך, אז ראייה של 5:5 פירושה לראות עצם של 5 מ"מ ממרחק 6 מ', ראייה 4:4 פירושה לראות עצם של 4 מ"מ ממרחק 6 מ', וכו'...?

בראייה לקוייה, אז ראייה של 8:6 פירושה לראות עצם של 6 מ"מ ממרחק 6 מ' בעין ימין, ועצם של 8 מ"מ ממרחק 6 מ' בעין שמאל, וכו'...?

עריכה: מדובר במ"מ. זה לא הגיוני שמדובר בס"מ, מכיוון ש-6 ס"מ ממרחק 6 מ' זה די גדול.

נדמה לי שב 8:4

זה לראות עצם של 8 ס"מ מ-4 מטר...

אם זה כך..

פורסם

זה לא שש לכל עין

זה 6:6 לכל עין

מס' אחד (אני חושב שהראשון) הוא המרחק שהלוח מוצב, והמס' השני הוא המרחק שאדם בעל ראיה תקינה יכול לראות את השורה

לדוגא ראיה 6:9 אומרת שאדם בעל ראיה תקינה היה רואה את השורה האחרונה שהצלחת לקרוא ממרחק 9 מטר, בעוד אתה יכול לראות רק ממרחק 6

http://en.wikipedia.org/wiki/Snellen_chart

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר!

לפי הטבלה, אדם בעל ראייה תקינה אמור להיות מסוגל לקרוא את שורה מס' 8 ממרחק של 6 מ'.

אם כך, מה המשמעות של ראייה 5:5? היכולת לקרוא את שורה מס' 9 ממרחק של 6 מ'?

איזו ראייה יש לאדם שיכול לקרוא את השורות 10 ו-11 ממרחק של 6 מ'?

דרך אגב, מה המשמעות של הפס האדום והירוק?

פורסם

אין דבר כזה 5:5 זה חייב להיות 6:משהו שכן אתה עומד במרחק שש מטר מהלוח

הקו הירוק זה אומר שאין צורך במשקפיים למי שיכול לקרוא את השורות מתחת, והאדום זה גבול הראיה הנורמלית

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח שאין דבר כזה ראייה 5:5?

לאדם בעל ראייה תקינה שיכול לקרוא את שורה מס' 8 ממרחק 6 מ' יש ראייה 6:6.

אם כך, איזו ראייה יש לאדם שיכול לקרוא את שורות 9, 10 ו-11 ממרחק 6 מ'?

פורסם

יש ראייה טובה יותר מ-6:6 אבל ממש לא קוראים לזה 5:5

פורסם

אם כך, איזו ראייה יש לאדם שיכול לקרוא את שורות 9, 10 ו-11 ממרחק 6 מ'?

6:4.5, 6:4 וכן הלאה.

הרעיון הוא:

[המרחק שאדם רגיל צריך לעמוד בו כדי לקרוא את השורה] : [המרחק שאתה צריך לעמוד בו (או יכול לעמוד בו) כדי לקרוא את השורה]

אם הימני יותר גדול, סימן שאתה צריך לעמוד יותר קרוב מבנאדם רגיל כדי לקרוא את אותה שורה => הראיה שלך פגומה.

אם השמאלי יותר גדול, סימן שאתה יכול לעמוד יותר רחוק מבנאדם רגיל כדי לקרוא את אותה שורה => הראיה שלך טובה יותר מהנורמה.

אם הם שווים => הראיה שלך נורמלית.

מכיוון שהבדיקה נעשית תמיד כשאתה עומד במרחק 6 מטר מהלוח, המספר השמאלי תמיד יהיה 6.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים