עבור לתוכן

אנרגיה כימית? אלסטית?

Featured Replies

פורסם

מה זה? Oo

לא שמעתי אף פעם על אנרגיה אלסטית, וגם לא על כימית...

המורה שלי הסבירה לי שכימית זה כל מה שכולל בתוכו תהליך כימי... :s05:

למשל שריפת דלק וכו'. =/

אלסטית זה יעני כשמותחים קפיץ... tf?

קוראים לזה אנרגיה אלסטית? =/

rofl לא הכרתי את זה.. מישו מוכן להסביר לי יותר? אולי אני מכיר את זה בשם אחר..? יכול להיות?=

אה, ואיך אני מחשב אנרגיה פוטנציאלית של נפט למשל? (האנרגיה שלו היא פוטנציאלית בכלל?)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

האם מישו יכול להסביר את זה בשפה פשוטה? אנלא כל כך מבין בזה, וההסבר שם על אנרגיה כימית יותר מדי מדעי בשבילי (לא ההסבר עצמו, הדוגמאות).

ועל אנרגיה אלסטית לא מוסבר כלום, רק הנוסחא של זה...

אה, ד"א, האם בנפט יש אנרגיה פוטנציאלית כלשהי?

ואילו עוד סוגי אנרגיות פוטנציאליות יש חוץ מגובה (יעני משו שנמצא מעל מרכז הכבידה)?

ואנרגיית חום זו סוג של אנרגיה קינטית?=

פורסם

אנרגיה קינטית זו אנרגיה שיש לגוף כאשר הוא בתנועה

קח לדוגמא מטוס שטס ב800 קמ"ש. יש לו אנרגיה. כדי לעצור אותו ל0 קמ"ש תצטרך להשקיע אנרגיה.

אנרגיה כימית זו אנרגיה שקיימת בגלל הפרשי חוזק בין קשרים אטומיים או קשרים בין מולקולריים.

דוגמא פשוטה: בנר שאתה מדליק יש אנרגיה כימית שמשתחררת כאשר אתה מדליק את הנר. החום שאתה מרגיש זה שחרור האנרגיה (אותו דבר גם בנפט).

אנרגיה אלסטית זו אנרגיה של מתיחת החומר. קח למשל גומיה קטנה ותנסה למתוח אותה. שים לב שאתה מרגיש התנגדות בכיוון ההפוך לכיוון שאתה מנסה למתוח את הגומיה, מה שאומר שהגומיה בעצם היא אלסטית וכדי למתוח אותה אתה מפעיל כח. האנרגיה האלסטית מחזירה את הגומיה למצבה המקורי.

פורסם
  • מחבר

לגבי האנרגיה הקינטית שהסברת - אני יודע.

אבל חום זו בעצם התנועה של החלקיקים, "הרטט" שלהם, לא?

זה לא יכול להתפרש גם כאנרגיה קינטית?=

פורסם

חום זוהי כמות האנרגיה הצבורה בחלקיק. בדומה לדוגמא עם המטוס, ככל שהחלקיק זז מהר יותר, יש לו יותר אנרגיה. במקרה שלנו, האנרגיה שלו מתבטאת בחום.

אני בספק אם אנרגיית חום יכולה להתבטא כאנרגיה קינטית, אי אפשר לעצור את תנועת החלקיקים.

פורסם
  • מחבר

חום זוהי כמות האנרגיה הצבורה בחלקיק. בדומה לדוגמא עם המטוס, ככל שהחלקיק זז מהר יותר, יש לו יותר אנרגיה. במקרה שלנו, האנרגיה שלו מתבטאת בחום.

אני בספק אם אנרגיית חום יכולה להתבטא כאנרגיה קינטית, אי אפשר לעצור את תנועת החלקיקים.

הא הא הא!! סיק סנייק, מה אתה עושה פה? P=

ותחזיר לאווטאר של היצור הכחול הזה...

אה, ותודה. ^^

פורסם

חום זאת אחת הסוגיות הקשות בפיסיקה, בד"כ מסבירים על חום בקורסים מתקדמים בפיסיקה כמו טרמודינמיקה או מצב מוצק של מל"מ,

באיזה רמה אתה לומד פיסיקה ?

בעקרון חום זאת אנרגיה שמתבטאת בוויברציות של החלקיקים (הנקראים פונונים), אבל הנושא יותר מסובך...

פורסם

הא הא הא!! סיק סנייק, מה אתה עושה פה? P=

ותחזיר לאווטאר של היצור הכחול הזה...

אה, ותודה. ^^

מה אני עושה פה? אני כתבתי כאן כתבות וידיעות במשך שנה.

פורסם
  • מחבר

מה אני עושה פה? אני כתבתי כאן כתבות וידיעות במשך שנה.

אה נכון אני זוכר. xD

תודה אלכימיה. ^^

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים