עבור לתוכן

חידה .... לא ידוע סתם חידה שהמורה הביא לנו

Featured Replies

פורסם

יפה, פתרתם את החידה.

עכשיו נסו את זה:

יש לכם 12 מטבעות, אחד מהם קל יותר או כבד מהאחרים.

מצאו את המזוייף באמצעות 3 שקילות.

ועכשיו אותו דבר עם 13 מטבעות, ו-3 שקילות.

ועכשיו אותו דבר עם 14 מטבעות, 3 שקילות, ועוד 10 מטבעות שיש לכם בצד ואתם יודעים שהם אמיתיים.

ועכשיו יש לכם 15 מטבעות, 3 שקילות, ועוד 10 מטבעות כמו קודם. תוכיחו שאי אפשר למצוא את המזוייף.

פורסם

אבל לא שקלו שלוש בנפרד  :bash:

שקלו שני חבילות של שלוש כל אחד  :kopfpatsch:

יופי חכם שלי.. לא אמרו פה שמותר רק שתי שקילות? אז איך אפשר לשקול שתי חבילות של שלוש כל אחד אם צריך בשביל על העניין הזה שתי שקילות ואחר כך כבר לא נשארו לך עוד שקילות לשקילה האחרונה של ה2 מתוך ה-3.

פורסם

משקל מאזניים בנוי מ-2 כפות והוא עובד בצורה הבאה.

על כל כף שמים משהו והכף הכבדה יותר יורדת למטה (והקלה יותר עולה למעלה)

מה שהציעו זה לשים על כף אחת 3 מטבעות כלשהם ועל הכף השניה 3 מטבעות אחרים (באותו זמן) ולראות מי קל יותר

מה קשה להבין?

פורסם

יופי חכם שלי.. לא אמרו פה שמותר רק שתי שקילות? אז איך אפשר לשקול שתי חבילות של שלוש כל אחד אם צריך בשביל על העניין הזה שתי שקילות ואחר כך כבר לא נשארו לך עוד שקילות לשקילה האחרונה של ה2 מתוך ה-3.

אין שכל אין דאגות. ::)

פורסם

יופי חכמה שלי.. לא קראת את התשובה? אז על תגיד שהיא לא נכונה....

שוקלים פעם אחת שני קבוצות של שלוש... אם אחת מהם קלה יותר אז לוקחים את האחת הזאת אם שניהם שוות אז לוקחים את השלישית שלא שקלת... זה רק שקילה אחת אחר שוקלים מטבע אחד בכל צד (ובמטבע אחד לא שוקלים) אם אחד המטבעות ששקלת קל יותר אתה לוקח אותו אם לא אז אתה לוקח את זה שלא שקלת וכמה שקילות זה יוצא? 5?3?1? לא זה יוצא 2 שקילות!

פורסם

פעם הבאה שאני כותב פיתרון לחידה אני אנסה לכתוב את זה יותר ברור :s07:

פורסם

אז תסבירו... אמרתם כאילו שאתם שוקלים את כל השלוש קבוצות ולוקחים את ההכי קלה... בגלל זה לא הבנתי מה הקטע ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים