עבור לתוכן

שאלה לי אליכם בקשר לתחבורה ציבורית

Featured Replies

פורסם

שלום,

לא מזמן נכנסה לפעולה בעיר שלנו (עפולה) חברת אוטובוסים חדשה, בשם קווים (בעבר היו אגד).

החברה החדשה החליטה שחצי מהאוטובוסים יהפכו למיני-בוסים עם 12 מקומות ישיבה לכל היותר.

היום בשעה 18:00 בערך הייתי בדרכי הביתה (חיכיתי לאוטובוס כ-20 דקות) והגיע מיני-בוס עם מקום אחד פנוי בלבד - אין בעיה, אני יכול לעמוד, אבל הנהג לא נתנן לי לעלות. זאת לא הפעם הראשונה שאני רואה את זה, אבל זאת הפעם הראשונה שעושים לי את זה!

אני מאוד מתעצבן משטויות כאלה, במיוחד כשאין לי זמן להתברברויות של אוטובוסים (אני כל יום נוסע מעפולה לחיפה) ולכן החלטתי ללכת עם זה עד הסוף עד שלא יסדרו את זה.

קודם כל שלחתי אליהם עכשיו דואר אלקטרוני עם כל הסיפור שלי, לאחר מכן אני מתכוון להתקשר אליהם, אח"כ להגיע אליהם למשרד ולבסוף לנקוט אמצעים חמורים יותר כמו משרד התחבורה וכו'.

השאלה העיקרית היא - האם אני צודק?

פורסם

לא נתן לעלות? ועוד כשהיה מקום?! ממש חוצפה

לא שמעתי על דבר כזה שלא נותנים לעלות. בדר"כ יתנו לך לעלות גם אם תצטרך לטפס על ראשים של אנשים בשביל להתמקם

בכל מקרה, אם לא היה צפוף מדי, אתה צודק.

פורסם
  • מחבר

לא נתן לעלות? ועוד כשהיה מקום?!  ממש חוצפה

לא שמעתי על דבר כזה שלא נותנים לעלות. בדר"כ יתנו לך לעלות גם אם תצטרך לטפס על ראשים של אנשים בשביל להתמקם

בכל מקרה, אם לא היה צפוף מדי, אתה צודק.

האוטובוס הגיע עם מקום אחד פנוי כשבתחנה עמדו כ-4 אנשים ורק אחד מהם עלה, אני נשארתי בין אותם אנשים שחיכו 20 דקות לאוטובוס הבא - ממש אין לי זמן לזה, במיוחד אם היה מגיע אוטובוס מס' 4 שהכי נוח לי ותדירותו היא כל שעה!

פורסם

טכנית הנהג צודק, זה בניגוד לחוקי התעבורה להסיע אנשים בעמידה.

השאלה היא בעיקר כיצד נחתם החוזה בין העיריה לחברת ההסעות (אני מניח שהם היו צריכים לקבל רישיון מהעיריה).

יכול להיות שהחברה מחוייבת למשל במקרה כזה לשלוח רכב נוסף בשביל האנשים שנשארו בתחנה.

פורסם
  • מחבר

טכנית הנהג צודק, זה בניגוד לחוקי התעבורה להסיע אנשים בעמידה.

השאלה היא בעיקר כיצד נחתם החוזה בין העיריה לחברת ההסעות (אני מניח שהם היו צריכים לקבל רישיון מהעיריה).

יכול להיות שהחברה מחוייבת למשל במקרה כזה לשלוח רכב נוסף בשביל האנשים שנשארו בתחנה.

זה לא ממש מעניין אותי שאין מקום במיני-בוס, מצדי שיביאו אוטובוס נורמאלי.

יש לי בגרויות והרבה חומר ללמוד השנה וממש אין לי זמן להתברבר בין אוטובוסים.

לדעתי: זכותם לשלוח מיני-בוסים, רק אם הם בטוחים שזה מספיק. אנשים מאחרים לעבודה, בית ספר, צבא וכו'!

פורסם

NEWSFLASH - הם לא חייבים לך כלום.  ::)

NEWSFLASH - הם חייבים.

חברת קווים ידוע בשרות דיי בעייתי, תעשה בדיקה בפורום תחבורה ציבורית בתפוז. אתה יכול להעביר תלונה אל משרד התחבורה עם העתק לחברה עצמה.

אם אנשים כמו מילפורד ימשיכו לעמוד על ארבע, נהגים מסויימים ימשיכו לתקוע אותנו בתחת.

פורסם

לא הבנתי למה לא נותנים לאנשים לעמוד באוטובוס?

אני גר בירושלים, וכל האוטובוסים שמגיעים מלאים באנשים, תמיד עולים, אלא אם כן זה מפוצץ עד לדלת, ואז רק סוגרים.

אז תנסה להשיג הסבר למה הם בכלל עובדים ככה?

פורסם

NEWSFLASH - הם חייבים.

חברת קווים ידוע בשרות דיי בעייתי, תעשה בדיקה בפורום תחבורה ציבורית בתפוז. אתה יכול להעביר תלונה אל משרד התחבורה עם העתק לחברה עצמה.

אם אנשים כמו מילפורד ימשיכו לעמוד על ארבע, נהגים מסויימים ימשיכו לתקוע אותנו בתחת.

תמשיך-לחיות-בסרט...

אני לא יודע אם שמת לב, אבל באופן קבוע כמעט בלתי אפשרי (והכוונה היא שבערך ב-80 אחוז מהפעמים אתה לא תצליח) לעלות על הרכבת בימי ראשון בבוקר. כנ"ל לגבי אוטובוסים מקריית שמונה לת"א וההיפך. כנ"ל לגבי האוטובוס מת"א לאשקלון. וכנ"ל בעוד הרבה מאוד מקרים...

זה כבר שנים ככה. ותאמין לי שאנשים התלוננו. למה אתה חושב שזה מזיז למישהו? הם-לא-חייבים-לך-כלום.

reality.jpg

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר איתך על תחבורה בין-עירונית ולא רק על ימי ראשון, אני מדבר על תחבורה עירונית שאנשים משתמשים בה יום-יום.

לפני החברה הזאת פעלו אגד, והם היו בסדר גמור, אוטובוסים נורמאליים ולא מיני-בוסים. אם אני ארצה מיני-בוס, יש מוניות - לא?

זה פשוט לא יתכן שהם ישלחו ימיני-בוסים בשעות העומס (בוקר, צהריים וערב - עבודה / בית ספר, חזרה מבית ספר, חזרה מעבודה בהתאם) ואנשים יצטרכו לחכות שעה לאוטובוס הבא! זאת לא נסיעה מעפולה לת"א, זאת נסיעה מעפולה לעפולה - בין-עירונית!

אי לכך ובהתאם לזאת, אני בכלל לא מבין למה הם החליפו את אגד?

שמעתי שהם זכו במכרז כלשהו של משרד התחבורה - WTF?

פורסם

שלום,

לא מזמן נכנסה לפעולה בעיר שלנו (עפולה) חברת אוטובוסים חדשה, בשם קווים (בעבר היו אגד).

החברה החדשה החליטה שחצי מהאוטובוסים יהפכו למיני-בוסים עם 12 מקומות ישיבה לכל היותר.

היום בשעה 18:00 בערך הייתי בדרכי הביתה (חיכיתי לאוטובוס כ-20 דקות) והגיע מיני-בוס עם מקום אחד פנוי בלבד - אין בעיה, אני יכול לעמוד, אבל הנהג לא נתנן לי לעלות. זאת לא הפעם הראשונה שאני רואה את זה, אבל זאת הפעם הראשונה שעושים לי את זה!

אני מאוד מתעצבן משטויות כאלה, במיוחד כשאין לי זמן להתברברויות של אוטובוסים (אני כל יום נוסע מעפולה לחיפה) ולכן החלטתי ללכת עם זה עד הסוף עד שלא יסדרו את זה.

קודם כל שלחתי אליהם עכשיו דואר אלקטרוני עם כל הסיפור שלי, לאחר מכן אני מתכוון להתקשר אליהם, אח"כ להגיע אליהם למשרד ולבסוף לנקוט אמצעים חמורים יותר כמו משרד התחבורה וכו'.

השאלה העיקרית היא - האם אני צודק?

אתה תבזבז כסף זמן ועצבים ובסופו של דבר קשה להאמין שזה באמת יעזור במשהו, אי אפשר להילחם בטחנות רוח האלה - זה חסר סיכוי מלכתחילה.

פורסם
  • מחבר

אתה תבזבז כסף זמן ועצבים ובסופו של דבר קשה להאמין שזה באמת יעזור במשהו, אי אפשר להילחם בטחנות רוח האלה - זה חסר סיכוי מלכתחילה.

כסף? לא, אני חייל ויש לי נסיעות בחינם.

עוד הערה קטנה - אני לא היחיד שזה מפריע לו, יש עוד הרבה אנשים שזה לא מתאים להם אבל הם פשוט לא יכולים / יודעים להתלונן (עולים חדשים, סבתות וסבות וכו').

אין לי בעיה שיהיו מיני-בוסים, אבל שלא יוציאו אותם בשעות העומס.

בתחנה שנמצאת מול הבית שלי עובר אוטובוס כל שעה, זה לא מפריע לי כ"כ, אבל אני לא מתכוון לצאת החוצה ולחכות שעה נוספת לאוטובוס (או מיני-בוס) בלא ידיעה אם הוא יעצוב בכלל.

פורסם

בקטע הזה החברה אמורה לדאוג יותר ממך כי סה"כ הסעת נוסעים זאת העבודה שלה והפרנסה שלה.

אם הם לא רוצים לשלוח אוטובוס יותר גדול ומעדיפים להפסיד לקוחות אז אין מה לעשות, אתה לא יכול להכריח אותם לתת לך שרות.

פורסם
  • מחבר

בקטע הזה החברה אמורה לדאוג יותר ממך כי סה"כ הסעת נוסעים זאת העבודה שלה והפרנסה שלה.

אם הם לא רוצים לשלוח אוטובוס יותר גדול ומעדיפים להפסיד לקוחות אז אין מה לעשות, אתה לא יכול להכריח אותם לתת לך שרות.

הם חייבים, זאת התחבורה הציבורית היחידה שיש, אין מבחר.

הם לא מפסידים לקוחות, הם פשוט מעצבנים אותם ועוד יותר מעכבים את הנסיעה בגלל ויכוחים.

פעם הבאה אני פשוט מאוד אכנס למיני-בוס בלי לשאול את הנהג, אתם לא מבינים כמה זה מעצבן לחזור הביתה מחיפה לעפולה (נסיעה של שעה) ואז עוד לחכות (!!) 15-40 דקות לאוטובוס שעושה סיבוב בכל העיר תוך חצי שעה מקסימום ומגיע למקום היעד שלי אפילו תוך 10 דקות. אבל כמובן שאני צריך לחכות בלא ידיעה אם יש מקום בכלל.

פורסם

תיקח כיסא ושלט(שרשום אליו משהו נגד חברת קווים) ותישב מול הסניף הראשי שלהם,אם יש לך כח רצון אני בטוח שאחרי שבוע כבר תהיו איזה 5אנשים שם ואז תוכלו להזמין פיצה ביחד. ;D

ברצינות הכשיו, שלח מכתב לעיריה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים