עבור לתוכן

כימיה או פיזיקה? - שאלה חדשה בראשי

Featured Replies

פורסם

אם אתה בכיתה י' אז אתם לומדים SQL כחלק מהפרוייקט בגרות שלך שזה יחידה אחת

ביחידה הזאת אתה צריך לבנות אתר ולשלב בו SQL ומסדי נתונים בסוף השנה מגיע בוחן חיצוני שבודק את האתר ואת הקודים

שואל אותך כמה שאלות וזהו ציון אחרי 4-5 שעות

ותיקח פיזיקה מניסיון

בכיתה ט' הכריחו את כל הכיתה שלי לקחת את זה וזה היה כזה מסובך ומשעמם שכל שיעור הברזנו

• תגובות 59
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש כאלה שלומדים ACCES וגם שם יש SQL.

פורסם

אני זוכר בבית ספר שלמדנו יחידה אחת בשם MAGIC, שזה ACCESS ל DOS של פעם... תוכנה ישראלית. :kopfpatsch:

פיסיקה כדאי ללימודים גבוהים, אבל לא חובה, למשל יש קורס השלמה שאתה יכול לקחת אח"כ במקום (אם כי כמובן שהוא יותר דחוס וקשה בגלל זה, אבל אפשרי)...

לגבי מקצועות המחשבים בבית ספר, אם אתה הולך ללמוד דברים שקשורים באקדמיה / טכניון, זה יכול לעזור כדי לתת לך מושג, אבל לא הרבה יותר... (דבר שאפשר להגיד לגבי כל מקצוע האמת, גם מתמטיקה).

בפועל אם אתה משקיע, אפשר גם בלי ידע מוקדם להצליח.

פורסם

לפותח הת'רד...

אני לומד גם כימיה וגם פיזיקה (למרות שהכימיה שאני לומד היא כימיה טכנולוגית במסגרת מגמת הביוטכנולוגיה)

כימיה הוא מקצוע יותר קל מפיזיקה אבל זאת עודה שרוב הדברים שהולכים ללמוד באוניברסיטאות צריך 5 יח"ל פיזיקה...

כימיה פחות נחשב..

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התגובות

אני יקח פיזיקה ומחשבים, אני אנסה את מחשבים ואם לא ילך אני יפרוש

פורסם

לפותח הת'רד...

אני לומד גם כימיה וגם פיזיקה (למרות שהכימיה שאני לומד היא כימיה טכנולוגית במסגרת מגמת הביוטכנולוגיה)

כימיה הוא מקצוע יותר קל מפיזיקה אבל זאת עודה שרוב הדברים שהולכים ללמוד באוניברסיטאות צריך 5 יח"ל פיזיקה...

כימיה פחות נחשב..

בשביל הדברים שלומדים באוניברסיטה צריך 5 יחידות פיזיקה?! אתה רציני?!

רק התחלתי את י' ולא בחרתי בפיזיקה כי אמרו לי שזה יותר קשה מ-5 יחידות מתמטיקה, ואני ב-4 אז :P

אני עדיין יכול לעבור מגמות. כדאי לי?

פורסם

מה הקשר למטמתיקה גם אני ב 4 יחידות מטמתיקה ולומד פיסיקה..פיסיקה זה קריעת תחת אבל זה מביא משהו בחיים וזה גם יחסוך לך הרבה כסף בלקיחת קורס נוסף של פיסיקה באוניברסיתה שזה בונוס גדול.

פורסם

למה מפרסמים שקרים בפורום הזה , לעולם לא אדע.

אני התקבלתי למדמ"ח בטכניון ולא עשיתי 5 יחל פיסיקה (רק מדעי המחשב ומטמתיקה).

אז לפני שאתם כותבים שטויות אנא דעו את העובדות !!!!

פורסם

מה הקשר למטמתיקה גם אני ב 4 יחידות מטמתיקה ולומד פיסיקה..פיסיקה זה קריעת תחת אבל זה מביא משהו בחיים וזה גם יחסוך לך הרבה כסף בלקיחת קורס נוסף של פיסיקה באוניברסיתה שזה בונוס גדול.

בעע תגובה מבאסת.

אני לא יודע אם אני יוכל ללמוד עכשיו 3 שנים פיזיקה.

זה עד כדי כך קשה?

לאיזה מקצועות באוניברסיטה אני צריך 5 יח' פיזיק?

פורסם

למה מפרסמים שקרים בפורום הזה , לעולם לא אדע.

אני התקבלתי למדמ"ח בטכניון ולא עשיתי 5 יחל פיסיקה (רק מדעי המחשב ומטמתיקה).

אז לפני שאתם כותבים שטויות אנא דעו את העובדות !!!!

זה לא שקרים, זה חוסר ידע שלאנשים לא איכפת להפיץ... כמו שנאמר (על ידי ואחרים), אפשר לעשות קורס השלמה בפיסיקה למי שאין את המקצוע, אך כמובן שזה גם לא חיים קלים...

פורסם

זה לא שקרים, זה חוסר ידע שלאנשים לא איכפת להפיץ... כמו שנאמר (על ידי ואחרים), אפשר לעשות קורס השלמה בפיסיקה למי שאין את המקצוע, אך כמובן שזה גם לא חיים קלים...

כמה זמן זה לוקח?

פורסם

שמעתי פעם ש-90 סופי בפיסיקה 5 יחל, מכניס אותך ישר לטכניון בלי מבחנים וכלום, האם זה נכון?

ד"א, היה כאן אחד שלא הבין למה מדברים על הטכניון כל הזמן...

נכון, יש עוד מוסדות טובים בארץ, אבל עם כל הכבוד, רק טכניון נחשב כתואר גם בחול.

זתומרת, לא משנה באיזה מוסד מעולה תהיה, גם אם תעשה בו תואר שני, בחול הוא לא ייחשב.

פורסם

תראו, אם אתם רוצים לברר, את כל הפרטים יש אני מניח באתר הטכניון עצמו במידע למעומדים...

http://ug.technion.ac.il/admissions/

כמובן שגם מה שאמרת שטויות, יש מספיק מוסדות אחרים בארץ שהתארים שלהם נחשבים בחו"ל, כמו האוניברסיטה העברית, מכון וויצמן (חלקם מובילים יותר מהטכניון בתחומים מסוימים)...

הקורס לא ארוך, נראה לי מס' בודד של חודשים, אני לא עשיתי אותו, כי עשיתי מכינה בשביל להתקבל לטכניון (הייתי צריך להשלים 12 שנות לימוד :) )....

פורסם

אם גם ככה צריך לעשות למקצועות רבים השלמה לפיזיקה אז למה לא ללכת וללמוד עכשיו?? הרבה יותר קשה כלכלית וחינוכית להשלים את כל 3 השנים של פיזיקה בתיכון בכמה חודשים אחר כך... בתיכון יש לך יותר זמן, הלמידה יותר איטית וסובלנית, יש לך מורים שמוכנים להשקיע יותר בתלמידים...

(למרות שאח שלי למד כימיה ואז עשה השלמה של 5 יח"ל פיזיקה אחרי צבא וקיבל במבחן המסכם 99 על כל החומר... אבל זה עדיין קריעת תחת ומאמץ גדול)

פורסם
  • מחבר

יש לי שאלה אחרונה: אם אני לא ילמד מחשבים, אני אצטרך להשלים אם אני ארצה ללכת לטכניון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים