עבור לתוכן

CRT עדיין מוביל על LCD באיכות. עובדה !

Featured Replies

פורסם

אף פעם לא היה לי מסך LCD אבל כרגע אני עובד עם מסך שנקנה יחד עם המחשב שלי לפני 4 שנים,מסך CRT של חברת CTX( כנראה שפורפרת של סוני),המסך עלה לי 1200 שקל ואני עובד עליו ב 100 הרץ(אני משתמש ברזולוציה גדולה) ואני יושב ליד המחשב לפחות 4 שעות ביום ומעולם לא כאבו לי העיינים/הראש או משהו כזה ועד היום הראייה שלי 6:6(טפו טפו)

• תגובות 48
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

YNET אף פעם לא היו האורים והתומים שלי .... אבל הכתבה הנוכחית על LCD די טובה ומאוזנת.

וכל יומיים ניפתח פה דיון על הנושא הזה.

אני עובד כבר 8 שנים כתוכניתן ויושב מול מסך CRT בערך 15 שעות ביום.

אין לי מישקפיים ואין לי כאב ראש ... ולא יהיה ...

שב מול מסך טוב עם refresh rate של 80+ ולא תיהיה לך שם בעיה אף פעם.

SONY , EZO , VIEW SONIC HITACH אלו החברות ....

יש לי מסך SONY כבר 7 שנים והצבעים עדיין חדים!

HITACH נחמד ... קצת פחות טוב.

EZO מעולה ...

פורסם

אף פעם לא היה לי מסך LCD אבל כרגע אני עובד עם מסך שנקנה יחד עם המחשב שלי לפני 4 שנים,מסך CRT של חברת CTX( כנראה שפורפרת של סוני),המסך עלה לי 1200 שקל ואני עובד עליו ב 100 הרץ(אני משתמש ברזולוציה גדולה) ואני יושב ליד המחשב לפחות 4 שעות ביום ומעולם לא כאבו לי העיינים/הראש או משהו כזה ועד היום הראייה שלי 6:6(טפו טפו)

מה קשור הראיה שלך(או של כל מישהו אחר) לזמן העבודה שלך על המחשב? :nixweiss:

פורסם

רגע, אני רוצה להבין משהו באופן חד משמעי.

חבר שלי רוצה לקנות מסך, והוא די מתלהב מהרעיון של מסך דק (LCD) וניסיתי להסביר לו שבתקציב דומה הוא ישיג מסך CRT הרבה יותר איכותי, ואם אין לו בעיה ממש של מקום, זה עדיף...

עכשיו, לגבי משהו אחד אני לא בטוח... לגבי הבהיה במסך - נדמה שבגלל שאין קרינה חזקה מהמסך, ה-LCD הרבה יותר טוב לעיניים והרבה פחות מתיש. הבנתי שעומרי דיבר כאן על התדר של הריענון של המסך, כלומר שעדיף לעבוד על 100HZ. עכשיו, יש לי שתי שאלות בנושא.

1) יש אנשים שיכולים לחזק את הטענה שלו או לסתור אותה מניסיון אישי ?

2) האם גם מסך זול יחסית יכול לעבוד ברזולוציה סבירה (1024*768 מבחינתי) ב-100HZ ?

פורסם

אני מצטער על זה שקניתי CRT

קניתי דגם ממש טוב של סמסונג 959NF ואני מת למכור אותו... אבל מי יקנה

מה קרה לך?! זה המסך שלי, אין עליו בדגמי CRT.

תחשוב שבאותו מחיר הייתה מקבל מסך קטן ולא מתקדם יחסית.

פורסם

MILFROD !!???

WTF 15 שעות !!!? איך אפשר ...שלא נדבר על הכאבי תחת עם פוטנצייל גבוהה לטחורים מתקדמים

ו NEMESIS !!! סחטן איזה ילד טוב אתה .....DELL 2005FPW........אולי תגדל אותי גם :s05:

:yelclap:

אני בינתיים מסתפק לי ב DELL P992 שלי (שפורפרת סוני) לדעתי מסך מצויין 19"

יום יבוא וגם אני יוכל לקנות להורים שלי DELL 2005FPW .. שיהנו ....(יומיים 3 עד שאני ייקח אותו אליי)..

פורסם

אני חושב שאני פשוט אקנה לעצמי מקרן קדמי חביב, ואפתור לעצמי את בעיית הצפייה בסרטים.

אני רק מקווה שאף אחד לא יחמוד אותו מתוך הדירה שלי :)

גם ככה אני עובד בבית על המחשב מרחוק ב Remote Desktop עם הטבלט PC שקניתי (לא בדיוק קניתי, אני הזמנתי, החברה שילמה :)), אז נאשר רק איזה פתרון קטן בשביל לראות סרטים בגודל נורמלי.

פורסם

חברה דיי LCD זו נוח זה יפה

וזה הרבה פחות עושה כאבי ראש

אני בחיים לא יחזור למסך רגיל וראיתי כבר כל מסך EIZO SONY HITACHן בעבודה של אבא שלי הוא גרפיקאי

פורסם

קיצר, יש לי MAG 796FD עם TRINITRON שאני עובד בשמחה ב 100 הרץ בלי בעיות, גם בישיבה ארוכה... פעם הביאו לי במקום איזה 19" של VS, גם דגם איכותי, לא סבלתי אותו, לא ראו ברור, וזה גרם לי לכאבים, כמובן שהחזרתי את ה MAG...

ברור גם שמומלץ לעבוד מעל 85 בשביל תוצאות (מחפיר שעד היום יש כל מני מקומות שמרבית מסכי ה CRT על 60 הרץ, במיוחד במקומות עבודה, הם לא מבינים שזה פוגע בפרודקטיביות, מעניין שלא פרסמו משהו בנושא)..

בנוגע לכאבים וכל זה, זה גם עניין פיסיולוגי ולא אבסולוטי, יש אנשים שיותר רגישים (כמו ישיבה ממושכת על המחשב וכו', לדוגמה היה קטע ב HL2, שלהרבה אנשים כאב הראש אחרי משחק ממושך בגלל ה FOV המיוחד של המשחק, והיו כאלה שלא)...

וצריך לזכור את העיקר של כתבת הואינט, ובכלל, שיש הרבה אנשים שמשתמשים במחשבים לעבודה ולא רק למשחקים / סרטים, שם התופעה של המריחות לא כלכך רלוונטית, ואז עדיף מסך אל-סי-די...

פורסם

אבל עדיין LCD שולטים

ראיתי LCD 20.1 של מקינטוש זה חלום

פורסם

GOD DAMN THOSE SPD !!!! הבעיה בפוסט הקודם היתה המילה אל-סי-די בסוף, הוא לא מוכן לקבל אותה באנגלית בפוסט ההוא, מפגרים !!!!!!!!!!!!!!!

ואני מניך שהתכוונת ל LCD של APPLE...

http://www.apple.com/displays/

אם אני זוכר נכון, הם ו DELL מיוצרים עם אותו PANEL מאחורה... ובהחלט מהחזקים (ויקרים :) בשוק).

פורסם

לא מבין מה אתם מתווכחים ככה...

לא יותר פשוט לשלוף את ה-3 מסכים הכי יקרים מכל סוג (ונחשבים טובים, לא סתם יקרים) ולהשוות נתונים טכניים?

מה לעשות, שLCD לא יכול להתקרב לאיכות של CRT. מאחורי אחד יש -תיקון 150 \ 108 שנים של מחקר (תלוי איך מסתכלים על זה) -, מאחורי השני יש -תיקון- 35 שנים של מחקר . תתמודדו.

לגבי כאבי עיניים - אני יושב מול מחשבים מספר רב של שעות ביום כבר מעל ל17 שנים (מאז גיל 5 בערך), לא כואבות לי העיניים, ויש לי ראייה 6-6. כל אלו שמתלוננים- לכו לאופטימטריסט, או תבקשו מחבר שגם הוא מעולם לא התלונן על כאבי עיניים, שיסביר לכם איך באמת צריך לשבת מול מחשב, ובאיזה מצב יש לשים את המסך.

(כרגע יש לי את המאג 996PF, אם זה מעניין אותכם.. אני קבוע על 1152X864 ואפילו... 75hz .. למה לא 85? לא יודע, לא רואה הבדל, לא מרגיש הבדל, מעדיף לשמור על 75 בשביל אורך חיים גדול יותר למסך. בסופו של דבר, במקום שאחרי שנה הוא יהפוך להיות מזיק לעיניים, ואז גם 85hz לא היה עוזר לכם, הוא יהרס רק אחרי שנתיים. מי פה מחליף מסך מחשב כל שנה? חח)

אגב, מצחיקים אותי אלו שכל הזמן צוחקים על חברה אחת שמייצר LCD כזה וכזה, מול חברה אחרת. יש בסך הכל 3 יצרניות LCD גדולות בעולם (פעם אחרונה שבדקתי), רוב הסיכויים שגם בפרוויו שלכם, וגם ב-LG, יש בדיוק את אותו הפאנל LCD. המקום היחיד להבדלים זה דרייברים זולים יותר של חברה אחת, וסטדנרט סטייה שונה (אותו פנל, איכות שונה).

פורסם

מה לעשות, שLCD לא יכול להתקרב לאיכות של CRT. מאחורי אחד יש -תיקון 150 \ 108 שנים של מחקר (תלוי איך מסתכלים על זה) -, מאחורי השני יש -תיקון- 35 שנים של מחקר . תתמודדו.

קשה לי להתמודד עם טיעון מטומטם ולא קשור...

לגבי כאבי עיניים - אני יושב מול מחשבים מספר רב של שעות ביום כבר מעל ל17 שנים (מאז גיל 5 בערך), לא כואבות לי העיניים, ויש לי ראייה 6-6. כל אלו שמתלוננים- לכו לאופטימטריסט, או תבקשו מחבר שגם הוא מעולם לא התלונן על כאבי עיניים, שיסביר לכם איך באמת צריך לשבת מול מחשב, ובאיזה מצב יש לשים את המסך.

גב גבר, ושוב, לפעמים זה לא בהכרח קשור לאיך "לשבת מול מחשב ובאיזה מצב" רק...

(כרגע יש לי את המאג 996PF, אם זה מעניין אותכם.. אני קבוע על 1152X864 ואפילו... 75hz .. למה לא 85? לא יודע, לא רואה הבדל, לא מרגיש הבדל, מעדיף לשמור על 75 בשביל אורך חיים גדול יותר למסך. בסופו של דבר, במקום שאחרי שנה הוא יהפוך להיות מזיק לעיניים, ואז גם 85hz לא היה עוזר לכם, הוא יהרס רק אחרי שנתיים. מי פה מחליף מסך מחשב כל שנה? חח)

חחח, יש לך הוכחות לשטות הזו של "אורך חיים גדול יותר" ? אני עובד של 100 הרץ כבר כמה שנים על המסך הזה ? לא זוכר (ופעם אחת הוא עלה גם באש) והוא עדיין עובד 100% ומספק לי איכות מעולה...

and dont take it too hard

פורסם

אהבתי את ה - dont take it too hard שאתה מנסה לרדת עלי, אבל ניחא.

הרעיון של להראות את ההבדל בזמני הפיתוח הוא ברור, לכל בן אדם, חוץ מלך. מערכת שעוברת פיתוח במשך זמן מאוד ארוך, עם שנים של מחקר טכנולוגי מאחוריה, סביר להניח שתהיה איכותית יותר, או בעלת פחות בעיות (זה לא אבסולוטי, אבל זה ההיגיון). LCD נחשב טכנולוגיה חדשה לכל דבר, יש עוד שנים עד שהוא יגיע לרמות שיתחרו בטכנולוגיות שמסתובבות פה כבר עשרות שנים. בדומה ל-OLED, שעולה בכל דבר על ה-LDC, אך עדיין אין שום מסך שבסופו של דבר, משתווה למסך LCD פשוט. אם קשה לך להבין את החוק הפשוט הזה (יותר מחקר = סביר לאיכות גבוהה יותר) אני אנסה להסביר שוב פעם.

"לשבת מול מחשב" אינו מגביל אותך לצורת ישיבה בלבד, אלא להווי של לשבת מול מחשב. זה כולל בין השאר את גובה המסך, זוית, תאורה מסביב, סוג התאורה, השתקפויות, רזולוציה, איכות המסך, סוג המסך, קצת הריענון ועוד כל נתון אפשרי. בדומה שאם אני אכתוב "לנהוג באוטו", אתה לא תניח שמדובר רק בלהזיז את ההגה ימינה ושמאלה, וללחוץ על הדוושות.

לגבי אורך החיים של המסך - מאיפה אני יודע? לימודי אלקטרוניקה, וחפירה עמוקה (אךך הצבא) לתוך מעגלי תצוגה ושפורפרות קטודיות.

אני בטוח שאתה מודע לעבודה שאם תעשה OC למעבד שלך, אתה מקצר לו את החיים. למה נדמה לך שזה שונה כשמודבר במסך? קצת הרענון הוא OC לכל דבר של אחד הרכיבים. כמובן שאין כזה דבר "מהירות רגילה", כל דבר, "יהרוס" או יקצר את אורך החיים של הרכיבים באופן שונה. טבעי, שאם תעלה את הרזולוציה, או את קצב הריענון, תקצר את אורך החיים של המסך. בין אם זה את שפורפרת הקטודה, שמגדילה בערך ב- 12% את מספר הרענונים שלה במעבר בין 75hz ל-85hz וב- 33% במעבר בין 75hz ל-100hz למעגלי התמיכה שלה (בין אם אלו המיצבים, מכפילי המתח, מעגלי ההטייה וכו'). אתה רוצה לשבת פה, ולומר לי ברצינות, שלדעתך, להגדיל ב-33% את כמות העבודה של השפורפרת הקטודית, לא משפיע על האורך חיים שלה?

ומי פה מדבר שטויות?

סתם שתדע, אני אפילו לא מדבר על אורך חיים טוטאלי (שלשפורפרות של ימינו זה בסביבות ה-30 שנה), אני מדבר על אורך חיים בתקן סטנדרט סביר.

אני בטוח שאתה שמת לב שהמסך שלך, עם הזמן נעשה כהה יותר, הפינות מתעגלות, ומשום מה אתה לא מצליח יותר ליישר את הצדדים בצורה מושלמת (לא שקיבלת את המסך, זה באמת היה מושלם). ה"פינות העקומות" אולי לא נראות לך כמשהו שפוגם בראייה, אבל אלו שכן, אלו הדברים שאתה לא מודע אליהם, ולא מוסגל לראות. רק אחרי כמה שנים שפתאום אתה מסתכל על הפינה של המסך, וקולט את הרעידה המוזרה הזאת שיש שם, אז אתה מבין.

אגב "איכות מעולה" זה דבר מאוד אובייקטיבי, אחרי הכל, יש פה לא מעט אנשים שחושבים שה-LCD שהם קנו ב-800 שקל זה הדבר הכי מדהים בעולם? אף אחד מהם כנראה לא ישב מול מסך פלזמה...

פורסם

מה קרה לך?! זה המסך שלי, אין עליו בדגמי CRT.

תחשוב שבאותו מחיר הייתה מקבל מסך קטן ולא מתקדם יחסית.

מה הקשר? קודם כל 17 אינץ' מסך דק הוא די מתקרב לגודל של ה19 CRT

דבר שני אני מצטער כי כואב לי העיניים והייתי מוציא עוד 1000 שקל בשביל LCD מתקדם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים