עבור לתוכן

מסך 20.1 LCD איזה שווה לקחת?!?!?!

Featured Replies

פורסם

קיצור אני בשלבים של לעשות את החדר שלי שיהיה מגניב כזה.... מבחינה הכללית וזה כולל את המחשב.... כרגע יש לי מסך של סוני 15 אינץ' ישן (E100)

חשבתי להביא מסך 20.1 או עם אשפר יותר בישביל שאני יוכל להנות ממערכת הקולנוע בייתי שיתחבר אצלי למחשב.....

העיקר של המסך זה לראות סרטים... ומשחקים.....

מה אתם ממליצים לי....

כמובן שהייתי רוצה לקנות DELL ה דגם 2005 לא זוכר את האותיות שלו....

קיצור הבנתי שיבואן שלהם מוכר אך ורק לעסק אז אני צריך לבדוק את זה מקסימום אני יבקש מחבר שלי יש לו חנות מחשבים שאני יקנה דרכו(יש לו עסק לא ? )

מה אתם יכולים להמליץ לי שיתן ביצועים טובים.... מבחינת מחיר אני יודע זה קצת יקר מה שיש לי זה עד 6 אלף ....

תודה

aleXtazi :xyxthumbs:

פורסם

http://www.mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=240

עד 6000 שקל זה המסך 20" הטוב ביותר לדעתי.

לגבי DELL 2005 אין שום בעייה להזמין אותו ולא צריך עסק ולא כלום.

קניתי עכשיו VP-191 וההתלבטות שלי היתה לקחת DELL-2005 ולא היתה שום בעייה להזמין אבל לא היה לי את התקציב.

מדובר בערך על 900 דולר לפני מע"מ וזמן הספקה של 3 שבועות לעומת ה VP-191 שעלה לי 600 דולר. אמנם רק 19" אבל

בשביל 300 דולר הפרש אני חושב שזה משמעותי.

עוד דבר שאתה צריך לזכור - כדי לנצל כמו שצריך מסך 20" צריך כרטיס מסך רציני. ואני לא מדבר עכשיו על 6600GT או על X800GT

כרטיס ברמה של X800-XL או 6800GT ומעלה. במסך הזה משחקים ברזולוציה של 1600X1200 ואם תרצה פילטרים לקבל תמונה

ברמה גבוהה כמו שמסך כזה מסוגל לתת אתה פשוט לא תוכל לשחק עם כרטיס ברמה של 1000-1500 שקל.

פורסם

חבל לקנות עכשיו את ה-VP191, עדיף לחכות חודש ל-VP930

לדעתי עדיף LCD19 עם יחס רגיל של 4:3 על LCD20 עם יחס של 16:9 (או 16:10). לשניהם יש אותו שטח נצפה ולא לכולם נוח לעבוד עם מסך רחב

ה-LCD19 היום מתפתחים מאד יפה ואין כמעט השקעה במסכי ה-20 אינץ ככה שה-19 מתקדמים טכנולוגית ויש מבחר גדול יותר.

צריך גם לקחת בחשבון את העניין עם הרזולוציות, 19 אינץ עובד על 1280X1024 ו-20 אינץ (שהוא 4:3) עובד ב-1600X1200 ו-20 אינץ רחב עובד ב-1680x 1050

פורסם

כנראה שהDELL הוא המסך הכי טוב עד 6000 ש"ח.

המדיניות הרשמית של ת.י.ם, מהם קניתי את המסך, היא אינה מכירה ליחידים אלא לעסקים בלבד.

העניין הוא שהם לא טורחים לבדוק אם אתה עסק או לא...

אם יש לך את הכסף, קח את המסך. לא תצטער.

אין בכלל מה להשוות אותו למסכי 19 - לידו הם נראים כמו אשפה. ואני לא משווה אותו למסך גרוע, אלא לViewSonic VP912S, ועוד בגרסתו הראשונה והמוצלחת.

הViewSonic נמצא ממש על ידו, והאמת שכמעט קניתי אחד, ומאז שיש לי את הDELL אני מאוד שמח שלא עשיתי את זה.

הDELL פשוט דורך עליו, משמיד אותו ולועס את השאריות. גם מבחינת איכות התמונה, אבל במיוחד מבחינת נוחות השימוש וגודל התצוגה.

למסך 19 יש את אותה רזולוציה כמו ל17, כך שאתה לא מרוויח כלום מעבר לגודל פיזי, ומפסיד בכך שאתה מקבל פיקסלים גדולים יותר...

כמובן שנחמד מאוד שלHoly יש דעות, דעות הן דבר חשוב, רק מעניין אם הוא עבד אי פעם עם מסך רחב. אני מניח שלא.

לא סתם בחו"ל המסך הזה נהיה כלכך פופולרי.

פורסם

כנראה שהDELL הוא המסך הכי טוב עד 6000 ש"ח.

המדיניות הרשמית של ת.י.ם, מהם קניתי את המסך, היא אינה מכירה ליחידים אלא לעסקים בלבד.

העניין הוא שהם לא טורחים לבדוק אם אתה עסק או לא...

אם יש לך את הכסף, קח את המסך. לא תצטער.

אין בכלל מה להשוות אותו למסכי 19 - לידו הם נראים כמו אשפה. ואני לא משווה אותו למסך גרוע, אלא לViewSonic VP912S, ועוד בגרסתו הראשונה והמוצלחת.

הViewSonic נמצא ממש על ידו, והאמת שכמעט קניתי אחד, ומאז שיש לי את הDELL אני מאוד שמח שלא עשיתי את זה.

הDELL פשוט דורך עליו, משמיד אותו ולועס את השאריות. גם מבחינת איכות התמונה, אבל במיוחד מבחינת נוחות השימוש וגודל התצוגה.

למסך 19 יש את אותה רזולוציה כמו ל17, כך שאתה לא מרוויח כלום מעבר לגודל פיזי, ומפסיד בכך שאתה מקבל פיקסלים גדולים יותר...

כמובן שנחמד מאוד שלHoly יש דעות, דעות הן דבר חשוב, רק מעניין אם הוא עבד אי פעם עם מסך רחב. אני מניח שלא.

לא סתם בחו"ל המסך הזה נהיה כלכך פופולרי.

הVP912S לא בדיוק מתחרה, הVP191 החדש (או הVP930 שיצא) הרבה יותר טובים ממנו, כי הם MVA והוא TN.

פורסם

עדיין, הסיפור הרלוונטי הוא שטח התצוגה והפורמט העדיפים משמעותית של הWidescreen, בין אם ה19 עדיף מבחינת איכות תצוגה ובין אם לא.

פורסם

אבל השטח של מסך 20 wide ושל מסך 19 רגיל זהה.

וממתי איכות תצוגה נהיה שיקול זניח?

פורסם

אבל השטח של מסך 20 wide ושל מסך 19 רגיל זהה.

וממתי איכות תצוגה נהיה שיקול זניח?

או, אני שמח שעברת לדיון ענייני במקום לתקוף אותי אישית! כבר כמעט התלוננתי למודרים. בוא נהיה חברים!!!!11

ולענייננו, ה20 לא קרוב בשטח ל19. לא יודע איך חישבת את זה.. מבחינת גובה, הוא כמו 17, מבחינת רוחב, הוא רחב בהרבה מ17 או 19.

בסך הכל מתקבל יותר שטח, והאמת, שזה גם לא ממש משנה - אתה בעיקר מקבל יותר פיקסלים (בדיוק כפי שתיארת, 1680 על 1050), שמסודרים בצורה יותר נוחה (widescreen, וכן זה יותר נוח, לא יעזור שומדבר - עד שלא תנסה, לא תבין).

איכות תצוגה משנה תמיד, אבל בין 19 מעט עדיף לבין ה20 הרחב, אני אקח את ה20 בכל יום. וחוצמזה, אף אחד לא אמר שה19 בכלל עדיף.

היה בAnandtech מבחן, לפני כמה חודשים, ל2005FPW.. אתה מוזמן לקרוא.

פורסם

מסך 20.1 אינץ רחב (16:10) הוא 17.04 אינץ על 10.65 אינץ שמזה מתקבל שטח של  181.57 אינץ רבוע

מסך 19 אינץ רגיל (5:4) הוא 14.8 על 11.9 אינץ שמזה מתקבל שטח של 176.12 אינץ קבוע

הבדל של פחות מ-10 אחוז

לעומת זאת מסך 20.1 אינץ רגיל (4:3) הוא 16.1 אינץ על 12.1 אינץ שמזה מתקבל 194.8 אינץ רבוע

מה לעשות ב-16:10 מבזבזים הרבה מקום...

ואם כבר אתה מחפש שטח עבודה מקסימלי עם רזולוציה מתאימה עדיף לך לקחת 20.1 אינץ רגיל כי הוא גם גדול יותר (פיזית) וגם מציג יותר תמונה (1600X1200 לעומת 1680X1050)

פורסם

זה לא עניין של ביזבוז מקום, פשוט שטח מקסימלי מתקבל תמיד ככל שמתקרבים לריבוע

ככל שהצורה מלבנית יותר השטח יקטן

אבל לא צריך למדוד לפי שטח אלא לפי מס פיקסלים

פורסם

מדדתי כרגע את המסך שלי ויצא לי 18.7 אינץ' רבוע. אבל לא משנה, זה זניח.

אי אפשר להשוות אותו למסך 19 בגלל יתרון הרזולוציה, ומסך 20 אינץ' רגיל, למרות שמציג רזולוציה עדיפה במעט, פשוט הרבה פחות נוח לעבודה מאשר מסך Wide... זה שWide נוח זה לא עובדה כמותית, אין נתון שמראה את זה.

אתה צריך לנסות בעצמך, ואחרי כמה שעות מול המסך אתה תבין מצויין למה Wide עדיף, בכל גודל.

פורסם

אבל אי אפשר להשוות רק רזולוציה כי מה לעשות לא תמיד נוח לעבוד כשהכל כל כך קטן.

העובדה היא שאנשים קונים מסכי 19 אינץ למרות שיש להם בדיוק אותה רזולוציה כמו ל-17, מה לעשות שגודל פיזי של המסך הוא גם שיקול.

עבדתי על wide יותר גדול משלך (בעבודה) ואני לא מתלהב מזה יותר מידי.

לעבוד עם מסמך אחד לא נוח (יותר מדי שחור בצד) ולעבוד עם 2 מסמכים מסורבל מידי (לפעמים רוצים לראות רק אחד ומעצבן לסדר כל פעם את החלונות אחד ליד השני)

אני מעדיף מסך אחד שיציג לי מסמך אחד כמו שצריך ולא להתחיל להסתבך עם גרירה של חלונות.

פורסם

אחלה קונטרסט

פורסם

חבל לקנות עכשיו את ה-VP191, עדיף לחכות חודש ל-VP930

לא יודע עד כמה יהיו ההבדלים ביניהם. יש איזה שהן הוכחות שהוא יהיה עדיף על הדגם VP191 ?

לא תמיד מה שחדש ומחליף את הדגם הקודם מבטיח תוצאות טובות יותר.

אני לא מצטער שקניתי את ה VP191 . בסה"כ מדובר באחד המסכים המוצלחים שיצאו בגודל הזה ואני ממש מסופק

אם הדגם המחליף יהיה עדיף עליו.. יש המון מסכים של LG ו SAMSUNG חדשים שיוצאים עכשיו עם נתונים מבטיחים והם

עדיין לא מגיעים לרמה שלו סימן שזה אומר משהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים