עבור לתוכן

מה זה SCSI???

Featured Replies

פורסם

אני כל הזמן נתקל בHDים שיש להם חיבור SCSI, הבנתי שהSCSI הוא חיבור שמיועד לשרתים וכאלה אבל לא הבנתי מה ההבדל העקרוני בינו לבין הIDE ?

נגיד שיש לי ביד דיסק SCSI 20GB יש לי מה לעשות איתו בכלל או שאני יכול לזרוק אותו לפח?

מישהו יכול בבקשה להסביר בפירוט מה זה SCSI?(וגם להסביר למה הוא מיועד ולמה משתמשים בו ולא בIDE רגיל)

בתודה,

פורסם

SCSI הוא small computer system interface

זהו תקן שמאפשר חיבור דיסקים פנימים וחיצוניים וכל מיני מכשרים אחרים למחשב (עושה את העבודה של ה IDE וה USB) וזה בימים שעדיין לא היה USB.

השתמשו בו בעיקר באפל כדי לחבר דיסקים אך גם ב PC בעיקר בשרתים שם צריך דיסקים מאוד מהירים ונפח תעבורה גדול .

היחוד שלו הוא כי הוא מאפשר שרשור של התקנים אחד לשני ובגרסאותיו החדשות הוא מהיר.

יש הרבה מאוד סוגים של SCSI והרבה מאוד חיבורים.

האם כדאי לך לחבר את הדיסק ? זה תלוי בדיסק 20 גיגה שיש לך ואז אתה צריך לקנות כרטיס SCSI ל PCI אני לא בטוח ששווה להוציא כסף על דיסק של 20 גיגה .

רוצה עוד על SCSI

www.scsita.org

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר

אבל לא הבנתי משהו הSCSI אמור להיות הרבה יותר מהיר מהIDE אז למה לא משתמשים בו?

ודבר שני למה דיסק SCSI יכול להגיע למהירויות של 15000 סל"ד ודיסק IDE לא? הרי SCSI זה רק הבקר מה הוא קשור לסל"ד של הדיסק?

פורסם

כמו הSATA והIDE גם הSCSI הוא חיבור שונה שלעצמו

וכדי לתפעל אותו צריך בקר שלא מגיע ברוב לוחות האם כמו הIDE והSATA

החיבור הזה אמנם מאוד מהיר ויעיל אבל גם די יקר והנפחים שאתה תמצא בSCSI גם די מוגבלים

מקסימום שראיתי זה 76 או אולי 146 משהו כזה

פורסם

בד"כ SCSI מסתובבים ב 10 עד 15 אלף סיבובים לדקה

הם מיועדים לשרתים בד"כ בגלל מהירות הכתיבה-קריאה שלהם, בד"כ למסדי נתונים שדורשים קריאה-כתיבה אינטנסיביים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים