עבור לתוכן

שאלת NTFS

Featured Replies

פורסם

נוצר לי צורך להשתמש בקובץ כלשהו שגודלו יותר מ 4GB

הבעיה היא שמופיעה לי הודעה בווינדוס שאומרת שרק NTFS תומך בקבצים גדולים מ 4GB ולי יש FAT32

השאלה היא איך אני יכול להמיר את ההארדיסק שלי מFAT32 ל NTFS ללא פורמט?

האם יש בך סיכונים? כמה זמן התהליך לוקח? (כמה שיותר פרטים)

אני גם מעוניין לדעת איך אפשר להמיר עם פורמט

תודה רבה

פורסם

עד כמה שידוע לי, וינדוס יכול לעשות את התהליך בעצמו, בלי לפגוע במערכת הקבצים הקיימת (כלומר בלי "לעשות פורמט" ובלי שהקבצים ייפגעו)

עם זאת, אם הכונן הוא הכונן שאתה רוצה להפוך לNTFS הוא הכונן מערכת (שעליו מותקן וינדוס),

או לחילופין, אם הכונן שאתה רוצה להפוך לNTFS הוא כונן C אז אתה לא תוכל לעשות את זה דרך וינדוס

התהליך לא לוקח זמן רב, מקסימום של שעתיים אני משער (תלוי בגודל המחיצה)

בכל אופן, אני הייתי ממליץ על להשתמש בתוכנה Partition Magic על מנת לעשות את התהליך

נראה לי זה יותר בטוח ועדיף מהזה של וינדוס, מה גם שאיתו אתה יכול להפוך כל כונן לNTFS, ולא רק

כזה שהוא אינו כונן מערכת, או כונן C, לתוכנה אגב יש דמו, אבל אני לא יודע אם הוא מסוגל לעשות הכל

(או לפחות להפוך מחיצה לNTFS), אחרת אתה צריך לרכוש את התוכנה...

בכל אופן, התהליך אינו "נטול-סיכון", ולא הייתי ממליץ לבצע אותו על מחיצה שיש בה חומר חשוב בלי לגבות

אותו קודם, בעיקר בגלל שאם קורה משהו במהלך התהליך (הפסקת חשמל למשל) אז זה עלול לדפוק את

כל המידע שעל הכונן, דבר לא משמח בכלל (ותאמין לי, אני יודע מניסיון)

פורסם
  • מחבר

אתה רוצה להגיד לי שאפשר להמיר מחיצה ווירטואלית בודדת לNTFS?

יש לי הארדיסק של מקסטור אחד והוא מחולק ל4 מחיצות ווירטואליות, יש אפשרות להמיר רק מחיצה אחת לNTFS?

פורסם

כן, אפשר להמיר רק מחיצה וירטואלית אחת.

ככל הידוע לי כדי לשנות פורמט צריך לפרמט את המחיצה -מה שאומר מחיקת כל התוכן.

פורסם

אז זהו, בעזרת partition magic לא צריך לפרמט בשביל לעשות את התהליך,אני בטוח בנוגע לזה

בעזרת הזה של וינדוס אני גם חושב שלא צריך לפרמט, אבל הייתי בודק את זה קודם

(באתר של מיקרוסופט או בhelp של וינדוס או משהו)

ובכל מקרה, אם יש אפשרות, עדיף להשתמש בpartition magic, שהוא יותר מקצועי

מהכלים של מיקרוסופט

וכן, אפשר להמיר מחיצה בודדת לNTFS (הרי מערכת קבצים היא סוג של מידע, היא אינה פיזית, וככזאת, היא לכל מחיצה וירטואלית בנפרד,ולא לכל כונן פיזי)

ולפעם הבאה, אין שום יתרון בלעבוד עם fat32,אז אם אי פעם תעשה פורמט, תעשה טובה ותמיר הכל לNTFS

אין סיבה להיות תקוע בעבר

פורסם

א) הנושא נדון פה בעבר, רשמו בדיוק איזה פקודה עושה את זה ב WINDOWS...

ב) תמיד יכול להיות בעיות ומומלץ לפני התהליך לגבות מידע..

פורסם
  • מחבר

כן אני אודה מאוד למי שיוכל לרשות את הפקודה שתמיר לי מחיצה (שלא מותקן עליה ווינדוס) לNTFS

פורסם

ניסית לכתוב בחיפוש למעלה NTFS FAT32 או משהו כזה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים