עבור לתוכן

אתרי מכרזים בארץ, הונאה אחת גדולה?

Featured Replies

פורסם

בזמן האחרון אני מסתובב די הרבה באתרי המכרזים שיש בארץ, ומהתרשמות ראשונית רוב המקומות נראים לי כסתם הונאה אחת גדולה..

הרבה מוצרים מוצאים במחיר התחלתי גבוה מזה שאפשר לקנותם בחנויות אחרות, כמובן שהמחיר המקורי שכתוב באתר המכרז בדרך כלל גבוה מהרב מהמחיר האמיתי, ומוצרים שמתחילים את המכירה מ99 שקל נראים כאילו יש אנשים שמקפיצים את המחיר בכוונה, או חנויות ששמות מחירי מינימום מגוכחים ובכך מונעים קניה במחיר זול משמעותי..

האם זה באמת מה שקורה לדעתם...? והאם יש אתרי מכרזים שבאמת אפשר לקנות בהם משהו במחיר זול מהרגיל?

ושאלה על האתר תן מחיר (http://www.enterprice.co.il/) למי שמכיר, לא הבנתי בדיוק איך זה הולך, כל אחד מציע את מחיר מסויים, אבל מתי המכירה נסגרת בעצם..? כי לא כתוב זמני סיום של מכירות, אז האתר פשוט מחליט מתי הגישו הצעה שמתאימה לו?...

תודה מראש

פורסם

ברור ש"מחירי המחירון" מנופחים מעבר לכל פרופורציה ושיש "סוכנים" (אפילו אוטומטיים לחלוטין..) של היבואנים שדואגים "להקפיץ" את המחיר לתחום הרווחי...

זה דיי ידוע.. :)

פורסם

עדיין אם יש לך מספיק זמן פנוי וסבלנות אפשר לקבל הנחה חביבה על דברים

פורסם

אם תכנס לזה ממש תוכל למצוא איזה מציאה פה ושם :smile1::screwy: ;D

פורסם

ברוב האתרים אתה יכול לדעת גם מה הסכום שאותו אתה צריך לעבור, ולא להציע הרבה עד שזה יגיד לך שעברת(נפלאותת הJS ושפות התכנות צד לקוח ::)).

פורסם

אתה מתכוון ל"קפיצות" במחיר ?

אף אחד לא מסתיר את המידע הזה, אתה לא צריך לחפור ב-source בשביל זה... :P

פורסם

ולסכן את הכרטיס אשראי שלכם שמה... עדיף להתרחק.

פורסם

במילה אחת כן

בארץ כול דבר זה רמאות ובמיוחד בתחום כזה כאן בארץ הצליחו להכפיל את זה

למזלי אני ניצלתי מכוויה כזותי שרצינו לקנות מערכת חדשה והמחיר שלה בשוק היה בסביבות ה7500 שם הם רשמו 9 וחצי אלף קרוב ל10 (גילינו את זה אחרי הפיצוץ)

מחיר התחלתי 2300 אף אחד לא הציע כלום אנחנו הצענו ראשונים 3 אלף דקה אחרי זה 40 איש הצעיו במכה וניפחו את זה ל8700 איך ? כנראה הסקריפטים האלה

קיצר עזבנו את זה

אמרנו שעדיך כבר לחפש את זה בחנות אמיתית

קיצר אחרי שלא הצענו יותר התקשר אלינו אחד מהשרות לקחות שלהם ואמר שההיתה תקלה ושההיה ערבוב בין ההעצות ושאנחנו הזוכים ויצא לנו לשלם 8600 אמרנו לו שלא הצענו וככה יותר מ3 והוא התעקש ומה לא קיצר אחרי דיבור קטן איתו על פנייה לרשות להגנה על הצרכן הוא נרגע ומאז לא שמענו עליו

אל תתעסק עם זה כמו שאומרים קונים בזול משלמים ביוקר

פורסם

במקום העבודה שלי בקיץ לפני שנתיים פרסמו מוצר באתר מכירות כזה..

והיה שם בחור אחד שכל המטרה שלו הייתה להכנס למכירה ו"לדאוג" שהיא לא תהיה מכירה בהפסד.. כלומר להעלות את המחיר בכוונה

בניגוד גמור להוראות של מכרז חוקי ופיירי..

השאלה היחידה שלי היא

למה אתה נאיבי??

מה אתה חושב, זה ישראל פה... כלום לא בא בחינם...

פורסם

במילה אחת כן

בארץ כול דבר זה רמאות ובמיוחד בתחום כזה כאן בארץ הצליחו להכפיל את זה

למזלי אני ניצלתי מכוויה כזותי שרצינו לקנות מערכת חדשה והמחיר שלה בשוק היה בסביבות ה7500 שם הם רשמו 9 וחצי אלף קרוב ל10 (גילינו את זה אחרי הפיצוץ)

מחיר התחלתי 2300 אף אחד לא הציע כלום אנחנו הצענו ראשונים 3 אלף דקה אחרי זה 40 איש הצעיו במכה וניפחו את זה ל8700 איך ? כנראה הסקריפטים האלה

קיצר עזבנו את זה

אמרנו שעדיך כבר לחפש את זה בחנות אמיתית

קיצר אחרי שלא הצענו יותר התקשר אלינו אחד מהשרות לקחות שלהם ואמר שההיתה תקלה ושההיה ערבוב בין ההעצות ושאנחנו הזוכים ויצא לנו לשלם 8600 אמרנו לו שלא הצענו וככה יותר מ3 והוא התעקש ומה לא קיצר אחרי דיבור קטן איתו על פנייה לרשות להגנה על הצרכן הוא נרגע ומאז לא שמענו עליו

אל תתעסק עם זה כמו שאומרים קונים בזול משלמים ביוקר

זה שבדקות האחרונות המחיר קפץ ממש לא חייב להיות קשור לסקריפטים... אל תדבר סתם שטויות... רוב האנשים מחכים לקצת לפני הסוף של המכירה כדי להציע את ההצעה שלהם... זה שהמחיר מחירון מנופח זה נכון אבל זה ידוע ואני לא חושב שיש מישהו אחד שחושב שבאמת זה יהיה המחיר בשוק... בשביל זה בדיוק ZAP קיים...

במקום העבודה שלי בקיץ לפני שנתיים פרסמו מוצר באתר מכירות כזה..

והיה שם בחור אחד שכל המטרה שלו הייתה להכנס למכירה ו"לדאוג" שהיא לא תהיה מכירה בהפסד.. כלומר להעלות את המחיר בכוונה

בניגוד גמור להוראות של מכרז חוקי ופיירי..

השאלה היחידה שלי היא

למה אתה נאיבי??

מה אתה חושב, זה ישראל פה... כלום לא בא בחינם...

באתר פרסי יש כתוב בתקנון שמותר להם לעלות לספקים לעלות את המחיר של המוצר...

ובכל מקרה אתם לא באמת מצפים שימכרו לכם פלסמה 50 אינץ ב99 שקל נכון? זה ברור שאם הספק יפסיד על המכירה הוא יאלה את המחיר... אתם לא חייבים לשלם את המחיר אחרי שהוא העלה.... תעשו סקר שוק אחרת זה בעיה שלכם בלבד

פורסם

אני אפילו אגלה לכם על סוד קטן...

לא רק שיש להם אנשים (או אפילו בוטים אולי) שאחראים על להעלות את המחיר

יש אתרים בארץ שלמוצרים שלהם יש מחיר מינימום מסויים, שאם המכירה לא עוברת

את המחיר הזה אז הם מבטלים את המכירה

קראתי בynet לפני כמה זמן על איזה אחד שהיה לו מזל ומצא איזה מוצר ב99 ש"ח

וזכה, ואז ביטלו לו את המכירה כי זה לא הגיע למחיר מינימום

עכשיו תגידו, למה לא להתחיל מהמחיר מינימום? זה נראה פחות טוב כמכירה מתחילה

מ3000 מאשר מ99 ועולה הרבה,אתם לא מסכימים...?

ולא רק זה, האתרים לא מגלים לך שקיים דבר כזה (מחיר מינימום), ושלא נדבר בכלל על

זה שהם יגלו לך מה המחיר מינימום

וכמובן, המחיר שוק שהם כותבים שם בדר"כ גבוה בעשרות אחוזים מהמחיר האמיתי בשוק

עם כל זאת, אפשר להרוויח לפעמים

לפני זמן לא רב (חודש בערך) לאמא שלי נמאס, אז היא החליטה שהיא רוצה מדפסת+פקס+סורק,

אז בגלל מכר שקנה לפני זמן לא רב אחת זהה, החלטנו על הhp 5510

בכל אופן, המכיר שוק (האמיתי שלה, לא לפי אתרי המכרזים) היה כ1000 ש"ח, ובמכירה

(שכמובן התחילה מ99 בקפיצות של 25) קנינו בסוף את המדפסת בכ750 ש"ח, מחיר נמוך משמעותית

מהמחיר שוק האמיתי (75% מהמחיר, זה הבדל גדול למדי), אומנם בהרבה מקרים דופקים אותך

אבל כל עוד אתה מודע למחיר השוק האמיתי, ואתה פשוט לא מציע מעליו, לא יקרה שום דבר מלבד

זה שאולי הפסדת 15 דקות מלשבת מול המחשב ולהציע הצעות רק בשביל שמישהו יציע הצעות שלבסוף

יעלו מעל מחיר השוק, ואז אתה מתייאש מהמכירה ומחכה למכירה אחרת, או פשוט קונה בחנות רגילה וסוגר עסק

פורסם

נו, זה לא סוד שיש מחיר מינימום (הם קובעים ואתה לא יודע אותו)

אבל אם הם מחליטים לבטל את המכירה הם עוברים על החוקים של עצמם, ועקרונית אפשר לתבוע אותם,

אבל למי יש כח לזה.

פורסם

לא נכון, כתוב בהסכם השימוש במפורש שהם יכולים לבטל כל מכירה שמתחשק להם לפי ראות עינייהם.

פורסם

לא נכון, כתוב בהסכם השימוש במפורש שהם יכולים לבטל כל מכירה שמתחשק להם לפי ראות עינייהם.

^^

אבל לא בכל האתרים רשום מהו מחיר המינימום, ולכן צריך לפשפש קצת בקוד שם...(לדוגמא: סקאל[תמחוק אם זה עובר על אחד החוקים])

פורסם

הנה דוגמה מאתר גיזמו. החלקים הרלוונטיים מודגשים...

7 ביטול מכירות

חברת Gizmo תהיה רשאית לבטל מכירות (כולן או חלקן) במקרים הבאים:

7.1 במקרה שבו ימנע "כוח עליון" את קיומה התקין של מכירה כלשהי,

במקרה של תקלה מהותית במערכי התקשורת המשרתים את המכירות

של Gizmo, במקרה של אירוע בטחוני חריג או, חלילה, אירוע טרור,

ובכל מקרה אחר בו יעכבו או ימנעו גורמים או אירועים שאינם בשליטת

המכירות של Gizmo את קיום המכירה (כולה או חלקה),

או את אספקת המוצרים.

7.2 במקרה שבו נפלה טעות בתום לב, בתיאור מוצר או שירות מסוים

(כגון בגין שינוי המפרט על ידי היצרן בלא שיידע את חברת Gizmo או

עדכון מלאי שנגמר), ונבצר מחברת Gizmo לספק את המוצר או השירות

כפי שתואר בטעות. במקרה זה תינתן לזוכים אפשרות לבחור בין מימוש

זכותם למוצר כפי שניתן לספקו בפועל, לבין קבלת כל הסכומים שנגבו

מהם ותו לא. במקרה כזה, תהה חברת Gizmo רשאית גם לבטל רק זכייה

מסוימת, ולא את המכירה כולה.

אני רק רוצה לציין שאין לי שום דבר נגד גיזמו, פשוט לקחתי אותו כדוגמה כי הוא זכור לי, לטובה דווקא, מהעובדה שלפני כחודשיים קניתי דרכו רסיבר חדש ב-3,100 ש"ח, כאשר מחיר המחירון (האמיתי, האמיתי) שלו היה בחנויות כ-3,800-4,000.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים