עבור לתוכן

מסכי Lcd, שאלה קטנה (:

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים.

אז ככה, בקרוב אני מעוניין בהחלפת מסך (אם זה משנה בינתיים יש לי SyncMaster 753DF של Samsung) והוא די ישן.

אז תיכננתי על מסך Lcd נחמד (לפחות 17 אינץ).

אז בתקציב של כ1700-1800 ש"ח מה המסף Lcd המומלץ? האם מסכי Lcd עדיפים למשחקים וסרטים על פני מסכי Crt.

והאם זה נכון שמסכי Lcd פוגעים פחות בעיניים?

תודה לעוזרים (;

פורסם

בעיקור כן אבל רק עם אתה ישוב ממש קרוב מעל 5-10 ס"מ אין פגיע

המסך שאני מציע זה 730b של סמסונג

פורסם

בעיקור כן אבל רק עם אתה ישוב ממש קרוב מעל 5-10 ס"מ אין פגיע

המסך שאני מציע זה 730b של סמסונג

מחזק.

יש לך גם 710T בסביבות ה1600 ש"ח,אבל עדיף 730B.

פורסם

מחזק.

יש לך גם 710T בסביבות ה1600 ש"ח,אבל עדיף 730B.

הנושא נטחן, אבל את ה710T אתה יכול להשיג ב-1650 בחנות הזולה ביותר ואת ה730B ב-1750.

ה730B טוב יותר מה710T כי יש לו 8MS מול 12MS ב710T, כל שאר הנתונים זהים. אבל האמת שזה לא משנה כ"כ כי גם ב710T לא תראה מריחות והוא מסך מעולה.

לעומת זאת ל730B אין כיוונון גובה ופיבוט (פחות קריטי הפיבוט), לדעתי כיוונון גובה דבר חשוב.

תעשה את השיקולים שלך. בכל מקרה נראה שכרגע ה710T כבר אוזל מן המלאי.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז 2 המסכים העיקריים הם ה710T וה730B, הממ.. רק 2 הערות קטנות.

אני יודע שמסכים רבים מגיעים עם רמקולים (שאני לא צריך).

ועוד דבר קטן, יש הבדל משמעותי בין 8ms לבין 12ms? הוא בולט לעין במשחקים או שאפשר להבליג על זה?

פורסם

א. זה לא נכון שההבדל היחיד הוא זמן התגובה.

ל-710T יש pivot וכיוון גובה, שאין ל-730B

ב. אם מתחשבים סך הכל עם זמן התגובה(למרות שההבדל הוא לא קריטי במיוחד) הייתי הולך על ה-8MS

פורסם

ועוד דבר קטן, יש הבדל משמעותי בין 8ms לבין 12ms? הוא בולט לעין במשחקים או שאפשר להבליג על זה?

ב99% מהמקרים ההבדל הוא לא משמעותי, ז"א שניתן להבליג על זה.

ובניגוד למה שאמרו לך פה בתגובות הקודמות, אני דווקא ממליץ לך יותר על 710T מאשר ה730B.

כיוון גובה+PIVOT חשוב הרבה יותר מאשר 4MS פחות.

פורסם
  • מחבר

מה זה בדיוק Pivot?

אבל יש לי בעייה קטנה עם מסכי Lcd (או יותר נכון דבר שהיתי מעוניין שיבהירו לי).

הממ.. מה זה בדיוק פיקסלים שרופים? מה זה עושה? והאם זה מופיע במסכים הנ"ל.

פורסם

pivot זה סיבוב המסך על צירו ב-90 מעלות

זה נועד כדי שיהיה נוח יותר לקרוא טקסט

פיקסלים שרופים הם פיקסלים מתים אשר לא מחליפים את הצבע שלהם ונישארים תמיד קבועים(אגב יכול גם להיות שרק שליש או שני שליש מהפיקסל נשרף ואז הצבע כן יתחלף אבל רק בחלקו)

פורסם
  • מחבר

המממ.. האם המסכים הנ"ל ידועים כמסכים שיש בהם הרבה פיקסלים שרופים? ואם כן איך ניתן למנוע זאת? (אחריות מישהו?)

פורסם

האמת היא שאני לא יודע מה השכיחות של פיקסלים שרופים(אולי כדאי לפתוח על זה תראד פעם). מה שיותר חשוב זה לבדוק בעת הקניה שאין במסך פיקסלים שרופים ולברר איזה חנות נותנת את האחריות הכי טובה(לא רק לגביי מספר הפיקסלים אלא גם לגביי השירות וזמן ההחלפה כדי שלא תתקע יותר מ3 ימים בלי מסך)

פורסם
  • מחבר

כה תראד בנושא יהיה נחמד מאוד (;

למשל בKsp (שמהם אני קונה 95% מהציוד המחשבי שלי) יתנו לי להציץ במסך לפני הקנייה? או שהם יתחייבו להחליף לי על פיקסל שרוף אחד? (נקווה).

כי לפי מה שאני יודע (לפחות בראשון לציון) הם מציבים מספר מסכים על הארון כתצוגה וזהו. לדעתכם יתנו לי לבדוק שהכל בסדר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים