עבור לתוכן

קיבלתי היום את הGAINWARD 7800GTX ויש לי שאלה

Featured Replies

פורסם

אתה טועה ובגדול. אין לך מושג כמה שטויות אמרת.

הזיכרונות של 660GT רצים ב1GHZ ושל ה6800U ב1.1GHz, ז"א שגם אם הזיכרונות של ה6600GT ירוצו ב2GHZ, הבקר זיכרון יגביל אותו ועדיין ה6800U יהיה טוב יותר.

ואגב לא דברתי על מהירות לליבה, אבל תמיד הליבה של הכרטיס HIGH-END טובה יותר, ז"א שתהיה לה גם את היכולת לרוץ במהירות גבוהה יותרץ

אתה רשמת שהכרטיס ההיפותטי שלך יטוס ב2ghz יותר מהר, אני הבנתי את זה כתוספת של 2 גיגהרץ לזכרונות ולליבה, אם לא לזה התכוונת אז לא ברור למה.. בכל מקרה, אין סיבה שהבקר זיכרון יגביל את ההכרטיס, בנהחה שהיחס בין מהירות הליבה לזיכרון נשמרים, תחשוב על זה ככה, על כל הוראה שה GPU של ה6800U מתבצעות ~3 הוראות ב GPU המומהר של 6600GT, אם בקר הזיכרון של ה6800 מביא בכל קלוק 256 ביט, בקר הזיכרון של הכרטיס ההיפותי מביא בכל קלוק 128 ביט אבל כל קלוק של ה6800 שווה 3 קלוקים של ה6600 ז"א שאפקטיבית נניח שיש הוראה ב6800U שצריכה לטפל ב256 ביט של זיכרון, נניח שמתבצע פטש ל258 וביצוע ההוראה באותו הקלוק, בזמן הזה ה6600 יכול לבצע 3 הוראות על 3 * 128 ביט, ז"א נגיד שהפעולה תחכה קלוק אחד בפייפליין, ותתבצע ב2 שלבים, יובואו ה128 ביט העליונים ואז התחתונים, ובקלוק השני היא תתבצע, זה יקח 2 קלוקים, ועדיין יש לנו עוד קלוק 1 ספייר וגישה אחת לזיכרון שעוד לא נוצלה, בכל מקרה קל לראות שהבאס זה לא מה שמגביל כאן ןזאת בהנחה שהפעולות שהליבות מבצעות הן דומות וזאת הנחנה נכונה וסבירה.

ההבדל בין הליבות הוא מזערי ביחס לspeedup שאתה מקבל מהשעון המומהר בטירוף, אין מה לעשות חביבי, מהירות שעון מטורפת דווקא כן משפיעה, פעם הבאה שאתה רוצה לזלזל במהירות שעון תביא דוגמא יותר מתונה.

• תגובות 48
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

Artemis Entreri, "חביבי" ההסבר שלך לא נכון...

ואין לי ממש כוח להכנס לפרטים טכנים, אבל אתה במקרה "שמטת" את ההבדל העצום בצינורות העיבוד ומנועי הוורטקס לטובת ה6800U ולכן רוב התיאוריה שלך בעצם נופלת, ככה שבסופו של דבר מהירויות כו קובעת, רק תלוי באיזה כרטיס ועדיין ה6800U יהיה טוב יותר.

אבל הוויכוח מיותר ומיצא עצמו, אני מקווה שהבנת שטעית, וזהו.

פה זה נגמר, אני לא מתכוון להגיב כאן יותר.

פורסם

למה? ::)

כבר זמן רב שלא היה דיון מעמיק ומעניין.

אז למה שלא תשתפו אותנו בפרטים שאתם יודעים?

פורסם

Artemis Entreri, "חביבי" ההסבר שלך לא נכון...

ואין לי ממש כוח להכנס לפרטים טכנים, אבל אתה במקרה "שמטת" את ההבדל העצום בצינורות העיבוד ומנועי הוורטקס לטובת ה6800U ולכן רוב התיאוריה שלך בעצם נופלת, ככה שבסופו של דבר מהירויות כו קובעת, רק תלוי באיזה כרטיס ועדיין ה6800U יהיה טוב יותר.

אני מסכים איתך ב1000% שה6800U יותר טוב מה6600GT (ואני בטוח שאתה שמח מאוד שאני מסכים איתך) ומבחינת פוטנציאלי אוברקלוק גם כן ל6600GT יהיה בלתי אפשרי להגיע לרמות שה6800U יכול להגיע עם אוברקלוק, אבל הוויכוח היה על הזלזול שלך במחזורי שעון, תוך כדי הגזמה מוטרפת שאם תקח כרטיס בינוני ותעשה לו אוברקלוק מטורף לא תוכל להגיע אפילו לשליש מהכרטיס HIGH END, ואפילו מבלי להבין בפרטים טכניים כל אחד מרים גבה למשמע טענה שכזו, ולא מדובר בכרטיסים מדורות שונים (אם היית טוען את זה על VOODOO3 ו6800U אני לא הייתי מתווכח איתך) מדובר בכרטיסים מאותה הסדרה אחרי הכל.

אני לא חושב שהוויכוח מיותר ומיצא את עצמו, הייתי מאוד שמח אם היית מסביר קצת את ההבדל העצום בצינורות העיבוד ומנועי הוורטקס לטובת ה6800U ואולי אפשר לעשות הערכה של היתרון הזה במונחים של מחזורי שעון ובכך להגיע אולי להשוואה מספרית (מי יודע אולי נוכל ביחד לקבוע סף תיאורתי של אוברקלוק שבו הכרטיסים משתווים, שאם איזה אוברקלוקר מטורף יגיע אליו עם קירור גז יוכל להוכיח אותו) אני מודה שאני לא בקיא במיקרו ארכיטקטורה של הכרטיס, לא מכיר בע"פ את שלבי הפייפליין של ה 6600 וה6800 והדברים שאמרתי נובעים מתוך ידע כללי במעבדים ובארכיטקטורה שלהם... אבל אני לא חושב שטעיתי כאן, צר לי שאינך מתכוון להגיב יותר, זה היה יכול להיות מעניין ומעשיר גם יחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים