עבור לתוכן

מהירות ריפינג של כונן DVD

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לכולם.

מזה זמן רב שאני מחפש כונן DVD עם מהירות ריפינג גבוהה - כונן שלא רק כתוב עליו X16 אלא גם שמעתיק במהירות הזאת, היו לי פיוניר דגם 115 שלא העתיקו מהר, LG 8163 (דגם חדש) שגם היה איטי ולא עמד במהירות המוצהרת ע"י היצרן, לאחרונה השגתי כונן של סוני דגם 1615 הדגם הלפני אחרון שלהם שמבוסס על כונן של לייט און דגם 16p9s המהירות המוצהרת שלו היא 16 אך הוא עובד רק ב X8 מצאתי לו עדכון של FW רשמי שגם לא עזר להעלות את המהירות וגם לא הצלחתי להפוך אותו ל לייט און לבסוף מצאתי FW עם פאטצ'ר שמעדכן את מהירויות הכונן לפי בחירת המשתמש התקנתי אותו והעליתי את כל מהירויות הריפינג/קריאה ל X16 ואכן זה עבד: המהירות של הכונן קפצה ועכשיו הוא עושה ריפינג מהר מאוד דיסק DVD-R מלא הועתק תוך 5 דקות! והכונן עדיין נשאר שקט יחסית. החיסרון (כנראה) של העדכון הוא כאשר צופים בסרט עם הכונן הזה מידי פעם יש קפיצות ומריחה בתמונה - אין ניגון חלק לעומת הפיוניר הישן שלי שכן היה מקרין סרטים באיכות מושלמת.

בקיצור לכל מי שמחפש כונן DVD איכותי ושעושה ריפינג מהיר מאוד המלצתי היא Liteon SOHD-16P9S או את ההעתק שלו מבית SONY - DDU 1615 .

פורסם

אין שום בעיה עם מהירות ripping מקסימלי בכונני NEC עם גירסת קושחה פרוצה.

פורסם
  • מחבר

בצורבי ה DVD שלהם ברור הם מהירים מאוד יש לי צורב של NEC 3500 אבל אני מדבר על כונן DVD בלבד לא צורב!

דרך אגב הדגם של LITE ON שהזכרתי יש לו גרסאות OEM לא רק של סוני אלא גם של TEAC וגם NEC ! לפי דעתי זה דגם מוצלח מאוד שבגרסת ה OEM שלו בצורת סוני הוא מוגבל ולא מבטא את היכולת האמיתית שלו עד שמתקינים FW פרוץ שפותח לו את כל האופציות.

פורסם

כונן DVD בלבד....מי שקונה כונן DVD במקום צורב DVD סתם מבזבז כסף.

פורסם
  • מחבר

אני לא מסכים אתך!

אני אוהב להפריד בין השניים: הכונן DVD משמש כקורא CD ו DVD והצורב DVD משמש כצורב DVD ו CD בלבד. ככה זה נח לי ואין לי שום סיבה לפעול אחרת.

בקשר לבזבוז כסף זה שיקול שלי ובמקרה הספציפי הזה העלות היא לא משמעותית.

פורסם

זה מה שאתה אוהב אני לא יתווכח איתך,סבבה לך...אבל בתור בנאדם שצריך להמליץ על כונן DVD למחשב,אני רק ימליץ על צורב DVD...למה להפריד בין השניים?

סתם בזבוז מקום הן במארז והן בחיבור IDE,מה שכונן DVD ROM רגיל עושה,צורב DVD עושה פלוס לצרוב דיסקים CD וDVD.

פורסם
  • מחבר

כעיקרון אתה צודק אך במקרה שלי כמו שציינתי אני אוהב להפריד בין השניים וגם יש לי לוח עם ide raid + sata raid אז אני יכול לחבר עוד כמה כוננים וגם יש לי ספק טוב שיכול לעמוד בעומס אז למה לא?

הדבר המעצבן זה שהכונן DVD הוא שחור הצורב DVD לבן והמארז עצמו הוא בצבעים אפור וכחול אז ככה יוצא שילוב צבעים די מכוער.

דרך אגב ראיתי בחתימה שלך שיש לך צורב של לייטאון זה נוגד את מה שאמרת קודם - יש לך צורב DVD מאוד משוכלל שיכול לעשות את כל העבודה של הצריבות והקריאות אז מה ההבדל? אתה מחלק את עומס הצריבות בין שני הצורבים?

ושאלה נוספת איך הצורב של לייטאון ? האם אתה מרוצה ממנו באופן כללי?

פורסם

יש הבדל בין מה שאני עושה לבין מה שאני ממליץ,יש לי את ה LITEON כבר כמה שנים,אז מה אני יעשה? יזרוק אותו? לא,אז אני משתמש בו (בונוס קטן אם אני רוצה לצרוב 2 סידירומים באותו זמן).

ואני חוזר שוב לביקורת שלי,אתה פתחת את הת'רד הזה ע"מ להגיד לאנשים איזה DVDROM עדיף לקנות אם הם רוצים כונן בעל יכולות ripping גבוהות,לקנות היום DVDROM זה שטות גמור..עוד 100 (לפעמים פחות) שקל,אתה מקבל תמורה רצינית בעד הכסף (צורב DVD).

אני עדיין נתקל באנשים שמתעקשים לקנות גם צורב רגיל וגם צורב DVD,"אני צורב דיסקים רגילים בצורב הרגיל וDVD בצורב ה DVD",זה פשוט בזבוז כסף,אפילו בצורבי ה DVD הראשונים שיצאו (למרות שאיכות הצריבה והקריאה שלהם לא הייתה איי איי איי) היית יכול להשתמש בכונן אחד לבצע את כל הפעולות..."עינית של צורב DVD יותר רגישה מעינית של צורב רגיל" עוד שטות שאנשים מייחסים לתירוץ הזה.

שורה תחתונה: יש אנשים שממש אבל ממש לחוצים על כסף (למרות שצורב DVD עולה פחות מ300 שקל),ואם הם מתעקשים שהם רוצים רק לראות DVD במחשב ולא זקוקים לשום צורב אלא רק לכונן DVD רגיל,אז מילא אני יבין.

ובקשר לשאלה שלך לגבי ה LITEON שלי,כן,אני מבסוט ממנו,משרת אותי נאמנה כבר כמה שנים,אני קניתי צורבים עוד מהימים שהם היו מהירות 2X,אני יכול להגיד שהלייטאון הזה הוא הצורב הכי טוב שיש נקודה (היום כבר אין הבדלים כל כך גדולים בין הצורבים הרגילים,ההבדל היחידי שנשאר הוא אמינות,ובזה לייטאון לוקח בענק!).

פורסם
  • מחבר

בינתיים שדרגתי את ה FW לגרסא של לייט-און וזה שיפר עוד יותר את הביצועים של הכונן בקריאת CD.

זה נחמד יש תוכנה בשם OMNI PATCHER שבעזרתה אפשר לקחת את הFW המקורי ולשנות אותו בהתאם לדרישות שלי - לקבוע את מהירויות הקריאה בכל סוג של DVD - וכך אפשר להעלות את מהירויות הקריאה ל X16 לכל הסוגים (ברירת המחדל היא X8) וכך לשפר באופן משמעותי את ביצועי הכונן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים