עבור לתוכן

משטח מרוסס בחומר רגיש לקרינת uv יחליף צבעים בשמש?

Featured Replies

פורסם

אהלן ותודה שנכנסתם.

אני יודע שיש צלחת פריסבי שמחליפה צבעים בשמש. היא צלחת רגישה לuv, ולכן ככל שהיא מקבל יותר קרינה כזאת מהשמש היא מחליפה את הצבע שלה.

שמעתי (אני גם בפורום מודינג) על ספריי של חומר רגיש לuv. הוא גורם לרכיבים שמרוססים בו לזהור כאשר מאירים אותם עם קטודה או לד uv.

אם אני ארסס כדורגל למשל בספריי חומר רגיש לuv, ואשאיר אותו בשמש, הוא יחליף את צבעו, או שצריך שהוא יהיה עשוי מחומר מיוחד בשביל זה?

הייתי בודק את הנושא בעצמי, אבל להשיג ספריי כזה עולה כסף, דבר שלא מיותר אצלי. לכן הייתי שמח מאוד אם תחלקו איתי את הידע שלכם בנושא.

בתודה, אור.

פורסם

היא צלחת רגישה לuv, ולכן ככל שהיא מקבל יותר קרינה כזאת מהשמש היא מחליפה את הצבע שלה.

לא מדויק.

הצלחת לא מחליפה את הצבע ככל שהיא מקבלת יותר או פחות קרינת UV...

בכלל, השינויים בקרינה תוך כדי המעוף שלה הם לא כ"כ משמעותיים (ודי זניחים).

אני לא יודע על מה אתה מדבר (יעזור אם תצרף לינק/תמונה), אבל אני אצא מנקודת הנחה שזה כמו בדים שמשנים את הצבע שלהם קלות כשמזיזים אותם. במקרה הזה, מה שיש כאן הוא פשוט משחק בשבירה של האור ובחזרה, ואין קשר ל-UV.

אם תצבע את הכדורגל (או כל עצם אחר, לצורך הענין) בספרי UV, הוא לא ישנה צבעים בשמש (או בכלל). האזורים שריססת פשוט יזהרו כשתאיר עליהם עם מנורת UV.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני הבנתי הצלחת כן משנה את צבעה. מלבן חצי שקוף לסגול.

http://www.frisbee.co.il/Equipment/Equipment.htm#design

צבעים מיוחדים של צלחות הם: מחליפה צבע בשמש (Ultra), זוהרת בחושך (Night Glow), סגולה (Purple) וכחולה עם נוצצים

או בלינק אחר:

http://www.frisbee.co.il/DiscDiz/Gallery.htm

מקרא צבעים מיוחדים

Ultra Violet - צלחת שמחליפה צבע בשמש, משקוף לסגול כהה

Night Glow - צלחת זוהרת בחושך (שימו לב הצלחת צריכה להיחשף לאור קודם, אין לה יכולת תאורה עצמית)

Blue Sparkle - צלחת כחולה עם נוצצים

ויש צלחת עם תאורה עצמית, דרך אגב. היא עובדת על לד בודד ו9 סיבים אופטים.

מכאן הבנתי שהיא צלחת שבאמת מחליפה צבעים לפי כמות הקרינה שהיא מקבל, ולא סתם מנצנצת ומחליפה גוונים קרובים כמו בגד משנות השבעים.

http://www.frisbee.co.il/DiscDiz/Images/Y05-M06-D01_Discraft-2005-175-HolyLanders.jpg

בלינק לתמונה יש צלחת כזאת. היא נמצאת בצד שמאל, בין הכתום לצהוב.

פורסם

נראה לי שכן כי צבהים דוההים בשמש... לדוגמה גלשנים תראה את הלבנים נהיים תוך זמן קצר צהובים כאלה מהשמש או נגיד גלשנים אדומים אתה רואה שהצבע דהה..

יכול להיות שגם בצלחות ככה לא יודע...

עריכה :

בעעעע לא קראתי את הדיון בכלל וסתם הגבתי חשבתי אתה מדבר על צלחות רגילות חחחחח אל תתיחסו

פורסם

בתמונות שם יש רק צלחות צבועות בתבעים שונים, ואחת שיודעת להגיב לUV.

הם יכולים להפוך את זה למראה ולהגיד "נוצצת מאור השמש" :-).

פורסם

עדיין לא לגמרי ברור מה הכוונה "מחליפה צבעים בשמש".

תוך כדי מעוף היא משתנה מסגול לשקוף, או שברגע שמוציאים אותה החוצה (ממקום חשוך כלשהו - חדר, קופסה...) היא משנה צבע? :nixweiss:

בכל מקרה, אם היא רגישה ל-UV היא תגיב רק כשיאירו עליה באור UV, אני בספק אם הקרינה שמגיעה מהשמש תגרום לשינוי.

לדעתי זה שהם כותבים UV פשוט אומר שהצלחת רגישה למנורות אולטרא סגולות... או זה, או שיש שם איזשהו בלבול. מצד שני, אין פה מספיק מידע כדי להבין מה קורה שם בדיוק.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהיא מחליפה צבעים בהדרכה ככל שהחשיפה לשמש גדלה.

ואני בטוח שהכוונה היא לא שהיא מחליפה צבעים בעזרת מנורת הuv בלבד. כי מי באמת ישחק פריזבי בחדר סגור כשלידו מנורת uv?

אני אנסה לברר עוד מידע כדי להיות בטוח שבמה שאני אומר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים