עבור לתוכן

למה בעצם nVIDIA ו - ATI לא מייצרות CPUs?

Featured Replies

פורסם

לא כלכך משנה אילו חברות זה יהיה, דבר אחד בטוח, מאוד הייתי שמח לראות את השוק המעבדים בצורה ככה:

20% מהשוק שולט על ידי חברה X

20% שולט על ידי חברה Y

20% שולט על ידי חברה A

20% INTEL

ו20% AMD.

ברור שזה החלום של כל אחד שוק יותר תחרותי שאין שליטה מוחצת של חברה אחת.

אבל לא נורא.....

בקשר לניבידיה ואיטיאי, הן יכולות להיכנס לשוק המעבדים, כמו שמיקרוספט יכולה, גם חברת טבע יכולה, זה לא קשור, כל חברה יכולה להיכנס לכל תחום.

פשוט אני חושב שאין חברה עם מוניטין מוקדם ושם בשוק המחשבים שתיכנס לתחום ולא תיפול.

גם אם יש חברות עם שם טוב שעם מוצר טוב ושיווק טוב יכולות לתת פייט, למה למישהו לקחת את הסיכון?

יש תחומים שיותר מניבים כסף במקום להתחיל להיכנס לשוק המעבדים, זה נראה לי התאבדות.

• תגובות 35
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

CPUs הרבה יותר אינטיליגנטיים מ-Dedicated PUs כמו GPUs וכמו גם XFi החדש של קריאייטיב.כפועל יוצא - רמת ההשקעה במו"פ הרבה יותר גבוהה ולא בטוח ש-ATI ו-nVidia יכולות ו/או מעוניינות להיכנס לכך. AMD, עם כל היתרונות הטכנולוגיים שלהם כרגע מול אינטל, עדיין אוכלים את הפירורים שנופלים לאינטל ב"אכילת" השוק.

מעבדים יעודיים נועדו לבצע פעולות ספציפיות מהר (מאוד מאוד) ובקצב יחסית גבוה. CPUs אינם קשיחים כל כך ומצד שני יותר חכמים.

בנוגע לדיונים על חלוקת שבבים והסמכת ATI ו-nVidia ע"י חלק ממכם כיורשים של אינטל - רוב הסיכויים, במידה ואכן הם ייכנסו לשוק ה-CPUs, שתי החברות יילחמו מול AMD יותר, תוך שחיקה אמנם, אך קטנה, באינטל.

קוריוז מעניין יכול להיות מעניין - שיתוף פעולה בין AMD nVidia ו-ATI ..

אבל מצד שני, כל אחד והיתרון היחסי שלו - יצרניות ה-GPUs, אין להן כמעט נסיון במו"פ של CPUs אם בכלל

פורסם

זה לא למרי מדוייק, רמת התיחכום של GPU בימינו לא נופלת מזו של מעבד.

SIMD

Out of order execution

Branching & Branch prediction

מעבד מרכזי לעומת GPU מכיל לא רק יחידות ביצוע (שבהן ה GPU לא נופל ממנו), אלא גם חומרה רבה שמטרתה לנהל מספר ת'ראדים מקבילים והגבלות על גישה לזיכרון.

על GPU הדבר היחידי שרץ הן פקודות שמגיעות מהדרייבר (פקודות D3D ו OGL מתורגמות לשפת המכונה ע"י הדרייבר, שפת המכונה יכולה להשתנות לפי החשק של מתכנני הכרטיס כל עוד הדרייבר מתרגם כראויי).

לעומת זאת CPU גמיש בהרבה מהבחינה שה ISA שלו חייב להיות תואם לסטנדרטים קיימים.

בכח עיבוד נטו GPU חזק בהרבה מ CPU (בכמה עשרות פעמים), אבל הוא לא יריץ מערכת הפעלה בצורה טובה כי כל מה שה CPU יודע לעשות בחומרה הוא יצטרך לדמות.

ATI ו NVIDIA יכולות לייצר מעבדים, הן כנראה פשוט לא חושבות שזה ישתלם כי התחרות קשה וההשקעה הנדרשת גבוה.

GPU = High paralalisem, low flow control

CPU = Low paralalisem, high flow control

פורסם

קשה לי להאמין שGPU חזק עשרות פעמים מCPU מודרני (או אפילו פעם אחת)

אני לא מכיר דרך לייצר מעבד כ"כ יעיל וחזק עם 600 מגה הרץ (למשל)

אשר יוכל להתחרות עם מעבד AMD או INTEL (ואם יש דרך כזאת, למה אף אחד לא סיפר לאינטל ו AMD? )

פורסם

לא בטוח בכלל.

SIMD

זה לא SIMD כמו שיש במעבד. אבל ממילא הטכנולוגיה הזו היא דבר די טריוויאלי, אז נעזוב.

Out of order execution

לא שמעתי על OOOE מעולם בGPU, והצורך באחד לא ברור לי - הרי אין שם תוכנה דינמית או לא ידועה; כל מה שנטען לתוך השיידרים הוא תוכנה קטנה מאוד בהיקף (אפילו לא אלפי הוראות, בפעם האחרונה שבדקתי) שבוצעה לה אופטימיזציה ידנית. אני לא מבין מה הצורך במנגנון כזה בGPU. ברור שיש בו צורך בCPU, בשביל להקל על המפתחים וכלי הפיתוח.

Branching יש, מאוד מאוד קשה לי להאמין שיש גם מנגנון Prediction - לרוב, בארכטיקטורות ספציפיות כאלו, יש צורות בהן המפתח עוזר לpipeline להשאר מלא, בלי צורך בprediction דינמי. אל תשכח שבמצב כזה היה צריך להחזיק מנגנון Branch Prediction לכל אחד מהשיידרים, וזה לא נראה לי סביר. מנגנונים כאלו הם מאוד מסובכים, או שתעשה אחד מעולה (כמו באינטל) או שהמפתח יעשה את זה ידנית.

מעבד מרכזי לעומת GPU מכיל לא רק יחידות ביצוע (שבהן ה GPU לא נופל ממנו), אלא גם חומרה רבה שמטרתה לנהל מספר ת'ראדים מקבילים והגבלות על גישה לזיכרון.

מסכים (בערך, לא ידוע לי על חומרה שנועדה לנהל מספר ת'רדים למעט הMMU שמאפשר, כמובן, עבודה בprotected mode).

על GPU הדבר היחידי שרץ הן פקודות שמגיעות מהדרייבר (פקודות D3D ו OGL מתורגמות לשפת המכונה ע"י הדרייבר, שפת המכונה יכולה להשתנות לפי החשק של מתכנני הכרטיס כל עוד הדרייבר מתרגם כראויי).

מסכים גם.

בכח עיבוד נטו GPU חזק בהרבה מ CPU (בכמה עשרות פעמים), אבל הוא לא יריץ מערכת הפעלה בצורה טובה כי כל מה שה CPU יודע לעשות בחומרה הוא יצטרך לדמות.

אשר יוכל להתחרות עם מעבד AMD או INTEL (ואם יש דרך כזאת, למה אף אחד לא סיפר לאינטל ו AMD

תלוי איך מגדירים כוח עיבוד, לא? בביצוע מתמשך של הוראות FPU, אני בטוח שהGPU מוחץ כל דבר אחר. אבל ממשק הזכרון שלו מוגבל, הוא בטוח לא מסוגל לבצע הוראות שאינן מתמטיות באותה יעילות כמו CPU.

הדרך לייצר מעבד חזק עם 600 מגה הרץ, היא כמובן מקבול גבוה, ועם 24 צינורות עיבוד, יש את זה לGPU.

פורסם

אשר יוכל להתחרות עם מעבד AMD או INTEL (ואם יש דרך כזאת, למה אף אחד לא סיפר לאינטל ו AMD? )

גם אני חשבתי על זה אבל אל תשכח שהזיכרונות הרבה יותר מהירים, לא?

אבל בעיקרון קשה להאמין שמעבד שעובד במגה הרצים הרבה יותר נמוכים יהיה יותר חזק בהרבה...

פורסם

אחת האימרות המצחיקות. מה שאתה בעצם אומר ב"לדמות" - שהדרייבר יצטרך לדאוג שהפקודות יתבצעו בתלות הנכונה - והדרייבר הרי פועל על ה CPU -אז אתה אומר שעל מנת ש- GPU יוכל להריץ מערכת הפעלה הוא יצטרך - CPU.

כדי ש GPU יוכל לבצע את אותם הדברים ש CPU עושה במחשבי PC הוא יצטרך בגדול לעשות אחד מכמה דברים:

א. לוותר לחלוטין על עיבוד מקבילי - מה שהיפוך אותו למאוד איטי

ב. להוסיף רובד חומרה שיגביל ביצוע מקבילי במקרי תלות (Branch) מה שיהפוך אותו ליותר גדול, עדיין פחות מהיר ברוב האפליקציות, ובעל איפיון ביצועים תזזיתי משהו.

ג. להוסיף רובד חומרה שמאפשר "לנחש" את תוצאת התלות (Branch Prediction) ולפעול בהתאם לכך תוך שמירה על עיבוד נכון במקרה של טעות. מה שבעצם יהפוך את ה GPU ל - CPU עם הרבה יותר צינורות עיבוד שב - 99% מהמקרים אין בהם תועלת. בהנחה שהוא ייושם נכון הוא יהיה מהיר כחמישית מעבדים בני ימנו - אך - הוא יהיה גדול יקר ולא יעיל.

למה חמישית? - כי כמות הפעולות שבצע מעבד נקבעת ב - 90% מהמקרים על ידי התלות בתוכנה (ISA Dependency) ולא על פי כמות צינורות העיבוד. וכיוון שצינורות העיבוד שGPU עדין עובדים במשהו כמו חמישית המהירות של מעבדים בני ימנו - ה"GPU" שקיבלנו (עם התוספות הרבות) עדיין יהיה איטי בהרבה.

פורסם

גם אני חשבתי על זה אבל אל תשכח שהזיכרונות הרבה יותר מהירים, לא?

יותר מהירים ב 2 מובנים:

במגהרצים וברוחב פס

פורסם

לכל מי שמעוניין להוסיף תגובות אני מציע קום לקרוא את מה שכתבתי בהודעה הקודמת.

שאלות יענו בשמחה עם הם ישאולו בחצי שעה הקרובה.

פורסם

SIMD

Out of order execution

ATI ו NVIDIA יכולות לייצר מעבדים, הן כנראה פשוט לא חושבות שזה ישתלם כי התחרות קשה וההשקעה הנדרשת גבוה.

GPU = High paralalisem, low flow control

CPU = Low paralalisem, high flow control

לא הבנתי תמושגים המודגשים מישהו מוכן להסביר ?!?

ועוד משהו שקשור למעבדים זה למכפלה לא הבנתי תקטע הזה גם במעבד גרפי יש מכפלה ?

פורסם

לATI ו NVIDIA יהיה מאוד קשה ליכנס לשוק במעבדים גם אם הם יוצאו "מעבד הדור הבא" זה כרוך ביותר מידיי הוצעות אשר לא יהיה משתלמות בסופו של דבר ובעלי אחוז סיכון גבוהה שהמעד לא יצליח ליכנס לשוק ולא יכסה את ההוצעות הרבות.

פורסם

יש גם את הקטע העיסקי כי אם אפילו הם יצליחו להתגבר על כל הבעיות שהזכירו פה עדיין יש את הקטע של השולי רוחח שמתם לב כמה עולה כרטיס מסך מהדור האחרון והחברות לא יכולו לעשות מחירים גבוההים מאוד כדי לפצות על העלויות של הפיתוח ולכן יהיה להם שולי רווח נמוכים ואל תשכחו שעדיין יש עוד חברות ובקלות החברה יכולה ליפול בקטע הזה.

פורסם

NVIDIA ו ATI לא מוכרות או מייצרות כרטיסי מסך הם מיצרות רק ליבות ומוכרות אותם לכל היצרינים(גיגבייט,לדטק וכו) באותו מכיר אלה אם כן יש בינהם חוזה כל שהוא.

פורסם

ATI (ובעבר גם NVIDIA) מייצרת גם כרטיסי מסך שלמים לכל דבר

פורסם

ATI (ובעבר גם NVIDIA) מייצרת גם כרטיסי מסך שלמים לכל דבר

לא ראיתי שמיבאים אותם לארץ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים