עבור לתוכן

המחשב נכבה בפתאומיות, ואחר כך לא נלדק למשך 10 דקות~ מה הבעיה....?

Featured Replies

פורסם

אז ככה.. המחשב שלי מחליט לכבות את עצמו בלי שום אזהרה מוקדמת די הרבה בזמן האחרון..

הוא פשוט נכבה, ואחר כך אני לא יכול להדליק אותו למשך 10 דקות בערך, בנוסף לזה יש הרבה קפיאות שמצריכות את כיבוי המחשב (לא מסכים כחולים, התמונה המסך פשוט קופא)

מישהו יודע מה יכולה להיות הבעייה?..

תודה ענקית מראש

פורסם

בדוק טמפ' של כרטיס מסך ומעבד ותרשום פה

פורסם
  • מחבר

לפי התוכנה EVEREST:

טמפ' מעבד: 52

טמפ' לוח אם: 45

ולא נראה לי שיש לי חיישן על הכרטיס מסך (Gigabyte Maya Radeon 9700PRO(

פורסם

תנסה לבדוק את הזכרונות עם ה MEMTEST 86

פורסם

כניראה שיש לך בעית חומרה אבל לא בטוח

דרך אגב המחשב לא נידלק 10 דקות אתה פשוט מנתק אותו מהחשמל ומחבר בחזרה הוא ידלק לך,הוא לא נידלק לך כדי שלא ישרף לך משהו.

פתח את הצד השמאלי במחשב,ותבדוק שהכל עובד שם תקין מאווררים,נקה אבק,מומלץ עם פאן לשער על קור,במידה והכל עובד תקין,ויש לך מספיק ידע כדי להוציא חלקים לנקות אבק גם מהחריצים,אני כמעט בטוח שזה בעייה של טמפרטורה,אל תישכח שחם.

אחרי שעשית את כל זה,ובאמת הכל תקין,השאר את המארז פתוח,יש לך מאוורר בבית כוון אותו למחשב ותיראה איך הוא יגיב.

פורסם

תבדוק את המאוורר בתוך הספק , ואת הגוף קירור של המעבד , במידה וזה הספק , תחליף את המאוורר שיש בתוכו , במידה וזה הגוף הקירור של המעבד , תפרק אותו ותנקה אותו מאבק .

פורסם

תנקה את כל המחשב כמו שאמרו לך,אם לא עוזר ועשית כל מה שאמרו לך,כנראה שהספק לא עומד בעומס.

קפיאה של המחשב,זאת בעייה מאוד נפוצה-והיא בד''כ הולכת לספק של המחשב.

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

המחשב אצלי כמעט 3 שנים.. וזה לא קרה עד עכשיו אז לא נראה לי שהספק לא עומד בזה..

אני אנסה לבדוק את כל המאווררים ולבדוק עם זה יסתדר, תודה בינתיים!

פורסם

תנסה לפתוח את הדלת של המארז.. השמאלית מקדימה..

וניסוי קטן . קח מאוור ביתי ושים אותו מול הפתח ותפעיל על חזק..

ותראה אם הבעיה חוזרת.. אם לא אז יש לך בעיית התחממות..

פורסם

היתה לי בעיה דומה אבל המחשב לא היה נדלק לכמה שעות לא כמה דקות

בסוף הסתבר שהבעיה היתה בלוח אם ..

פורסם

איזה מעבד יש לך?

כי לי הייתה בעיית חימום יתר של המעבד (בעיית חימום זה לשון המעטה , הוא הגיע לסביבות ה80 מעלות :silly:)

ואותו דבר קרה לי גם. יש לי PENTIUM 4 3.0GHZ PRESCOTT וכל סדרת פנטיום 4 מאיטה את עצמה במקרה של חימום יתר ואם היא עוברת את טמפרטורת המקסימום (בסביבות ה80 ) המעבד פשוט מכבה את עצמו ואי אפשר להדליק את המחשב רק אחרי כמה דקות. זה קרה לי פעמיים ובפעם השנייה פשוט הלכתי והשקעתי בקירור למעבד והמארז והתחלתי להיות מודע (יתר...) לכל הנושא של קירור.

למרות ש52 מעלות זה ממש לא טמפרטורה קריטית שווה לבדוק אוליי התוכנה מזייפת בטירוף.

נראה לי גם שבלוחות אם מסויימים יש אופצייה בביוס לקבוע את טמפרטורת המקסימום למעבד אולי אצלך היא נקבע לנמוכה מידי ....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים