עבור לתוכן

שאלה לגבי הארד דיסקים

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

רציתי לשאול לגבי כונן קשיח שראיתי למכירה, לא בדיוק הבנתי מה זה ה? 16MB

רשום "Westren Digital 250GB SATA II KS 16MB 7200RPM " אוקיי תקנו אותי עם אני טועה הנפח שלו הוא 250GB טכנולוגה של SATA2

עושה 7200 סיבובים לדקה אבל מה זה ה 16 MB ויש הבדל רציני בין 16MB לבין 8MB בכוננים קשיחים(לא בנפח שלהם)

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

יש הבדלים.[לא כ''כ גדולים]

בין העברת נתונים,הכוונה-להעביר קובץ מכונן לכונן ,כאשר הוא מחולק,או להארדיסק אחר.

נ.ב גם לא בטוח שהלוח אם שלך , תומך בSATA II

פורסם

8 או 16 מגה זה כמות הזיכרון של הבאפר שבכונן.

הוא מקשר בין הקבצים שבכונן לבין למחשב, מאחסן קבצים שהגישה אליהם רבה וגם מאפשר העברת מידע בצורה חלקה ורציפה מהכונן.

פורסם

16MB קאש לכונן SATA 2 זה שיפור משמעותי בהחלא מכונן SATA 1 רגיל,כמובן שאתה צריך לוח אם שתומך SATA2 ע"מ לנצל את המהירות.

פורסם

זה באמת שאלה טובה אם זה משנה אם זה SATA1/2

פורסם
  • מחבר

שלום.

מן הסתם אני ידעתי שsata2 יותר מכיר ובעל נפח יותר גדול אבל לא ידעתי מה זה ה mb ! :)

אין מה לעשות, מי שלא שואל לא יודע ;)

תודה על העזרה.

פורסם

זה לא קשור ל SATA2 או לא...

בפועל רוב הדיסקים של SATA 2 זההים לגמרי ל SATA 1 מבחינת כל הביצועים..

פורסם
  • מחבר

שלום.

נניח ויש לי לוח אם חדש שתומך בsata2 אז הוא גם יתמוך בחיבור של sata1 ושל pata?

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

נראה לי שהחיבור של SATA 1 ו 2 זהה..

לגבי PATA זה לא קשור, אבל כל לוח נורמלי תומך גם בזה מן הסתם (השאלה בכמה PATA, יש כאלו עם 4 כמו פעם ויש כאלו שרק עם 2, צריך לבדוק)...

פורסם
  • מחבר

שלום.

אתה יכול להיות יותר ברור

נראה לי שהחיבור של SATA 1 ו 2 זהה..

לגבי PATA זה לא קשור, אבל כל לוח נורמלי תומך גם בזה מן הסתם (השאלה בכמה PATA, יש כאלו עם 4 כמו פעם ויש כאלו שרק עם 2, צריך לבדוק)...

2 מה 4 מה כבלים מה זה בדיוק? ואני יודע שיש לוחות שתומכות בsata1 אבל לא תומכות בsata2 ככה זה גם אצלי, לכן החיבור של שתיהם לא יכול להיות זהה כי אז הלוח אם שלי היה מזהה גם את sata1 וגם את 2...

תודה מראש :P

פורסם

SATA 2 זה אותו חיבור כמו SATA 1,אבל אם אין לך תמיכה בלוח אם ל SATA 2 אז הכונן יעבוד במהירות של SATA 1.

פורסם

א) התכוונתי לאפשרות חיבור 4 כונני PATA רגילים, יש מחשבים שמאפשר רק 2 (כי יש להם רק PRIMARY CONTROLLER על הלוח ולא PRIMARY/SECONDARY)...

ב) החיבור זהה כמו שנאמר, אם תחבר דיסק של SATA2 הוא יעבוד בביצועים של SATA1.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים