עבור לתוכן

LanParty Ultra-D תקול?! נמאס לי מהבעיות האלה! התקן קול ו USB.

Featured Replies

פורסם

כבר פרסמתי פה בעבר לגבי גל בעיה בנפרד וחיפשתי תשובות. לא ממש מצאתי, אבל בעזרת אלתורים הסתדרתי. אבל נמאס, לוח דנדש, אני לא חושב שאני צריך לאלתר ולהתחנן בשביל שיעבוד כמו שצריך. אז הנה הבעיות:

1) נתחיל עם בעיה מציקה מאוד. ה USB.

כ-ל יציאות הUSB האחריות שלי (6 במספר) לא עובדות. לפי מנהל ההתקנים הכל עובד כשורה, אבל כשאני מחבר לשם משהו אין כלום. נאדה.

הUSB הקדמי דווקא כן עובד. לפחות כשהווינדוס פועל. במידה ואני עושה ריסט כשהUSB הקדמיים מחובר למשהו (עכבר, מדפסת, זה לא משנה) המחשב בכלל לא עושה פוסט. הוא נתקע מיד אחרי השורה של Pheonix משהו בלה בלה בלה... לפני הזיהוי של המעבד בכלל, וכמובן לפני ספירת הזכרון.

ניסיתי לשנות הגדרות בביוס, שום דבר לא מזיז לו. הבעיה האמיתית שלי במקרה הזה היא שאני מוגבל ל2 USB (מה שיש בפאנל הקדמי.).

אני לא חושב שאחרי ששילמתי 920 ש"ח ללוח אני צריך ללכת ולקנות מפצל בשביל שהוא יעבוד.

2) התקן הקול של הלוח הוא רכיב Karajan עם מעבד קול AC'97.

מאז שהתקנתי את המחשב, לא שמעתי שום צליל מהמחשב. כמובן שהכבל (שמחובר למערכת) היה מחובר ל Line Out.

אחרי שלא נמצאה הבעיה, התקנתי את תוכנת הגדרת האודיו ,Sound Effect, והגדרתי אותה לנתב את הפלא דווקא דרך היציאה (במקור כניסה) הכחולה, הרי היא כניסת ה Line In. אני חושב שכניסת המיקרופון עובדת כשורה, לא סגור על זה. גם לא עקרוני כרגע.

לא משנה מה ניסיתי, פשוט לא הצלחתי להפעיל את היציאה הירוקה הרגילה.

מה שמוזר הוא שהיציאה הירוקה בחזית המארז עובדת יופי. אבל לחבר את כבל האודיו שם ממש לא אסתטי.

תראו, אין לי בעיה להשאר עם המצב כמו שהוא, אלמלא הייתי צריך כל ריסט להפעיל מחדש את ה Sound Effect בשביל לעשות Apply לניתוב השמע. מעצבן ומיותר.

עכשיו, השאלה שלי היא האם יכול להיותש כל הדברים האלה הם משהו תוכנתי, ואני יכול לטפל בו לבד, או שאולי אני צריך להתחחיל עכשיו סיפור של מימוש אחריות.

תודה.

נדב.

פורסם

מימוש אחריות למה לשבור את הראש הלוח חדש דנדש כמו שאמרת אז למה לסבול תשלח אותו ותקבל אחד חדש לגמרי.

פורסם

נשמע לי משום מה כמו בעיית ספק...

פורסם
  • מחבר

נשמע לי משום מה כמו בעיית ספק...

אני בספק.

הספק הוא EG425P-VE של אנרמקס, סדרת NoiseTaker 2. לא בדיוק הזבל שמתקלקל אחרי יומיים.

מצד שני, גם הלוח לא זבל.

לעזאזל.

נדב.

פורסם

bios הכי חדיש?

פורסם

לא יכול לעזור לך עם ה USB, אבל בנוגע לאודיו:

ברוב הלוחות שאני מכיר, ניתוב הAUDIO לפנל הקדמי נעשה על ידי גישור שמנטרל את היציאה האחורית.

נסה להוריד את החיבור לפנל הקדמי, לדעתי היציאה "הירוקה הרגילה" תעבוד.

בכלאופן, אם ה USB לא עובד, פשוט תחליף את הלוח? למה אתה שובר את הראש?

פורסם
  • מחבר

בכלאופן, אם ה USB לא עובד, פשוט תחליף את הלוח? למה אתה שובר את הראש?

הקנייה נעשתה בנעה.

אם אני אחליט לממש אחריות, אז משלוח אליהם, בדיקה וחזרה... לפחות שבוע בלי מחשב.

נדב.

פורסם

ובכן, כנראה יקח יותר משבוע אם צריך להחליף אותו.

תבקש תחליפי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים