עבור לתוכן

אני צריך כרטיס קול עבור HTPC והסבר לגבי מערכת קולנוע בייתית

Featured Replies

פורסם

אין שום בעיה לחבר את הריסבר באמצע בין הממיר לטלוויזיה.

תדאג שהרסיבר לא יעבוד בעוצמה הקרובה לשיא שלו למשך תקופה של מעבר לדקות בודדות. ייתכן והספק לא יעמוד בעומס (במיוחד ברסיברים הזולים) בד"כ ההגנות ייכנסו לפעולה, אך יש גם מקרים יוצאי דופן.

Anatoli.

• תגובות 50
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא ראיתי אף לא טלוויזית CRT אחת בארץ. אולי זה לא משתלם למכור אותן בארץ(מבחינת מחיר) ובארץ יעדיפו טלוויזית פלזמה של מותג שלא קיים על פני טלוויזית CRT יותר טובה מחברה איכותית. אגב, שכחתי לזהכיר טלוויזיות עם הקרנת אחורית של בטכנולוגית DLP של Texas Instruments, שיותר קטן מטלוויזיות הקרנה אחורית בטכנולוגיות אחרות, ואמור להיות באיכות יותר טובה, וכל הטלוויזיות החדשות בטכנולוגיה הזאת תומכות בHD.

יתרונות וחסרונות ע"פ כתבה בויקיפדיה:

* Pros: Smooth, jitter-free images; good color depth and contrast; no burn-in; DLP rear projection TVs are smaller, thinner and lighter than CRT-based models.

* Cons: In single chip designs, some people observe a "rainbow effect".

וזה בערך במחירים שאתה מחפש(בדיקה באתרים אמריקאיים).

-בדרך כלל אצל חברות אם יש שני מוצרים, מאותה שנה, המשוואה של "מה שיותר יקר=יותר טוב" היא כמעט בטוחה לגמרי. השאלה היא עד כמה זה שווה את ההפרש במחיר?

-ברסיברים כמעט תמיד יש הרבה יותר חיבורים ממה שאתה באמת צריך, אז לא הייתי דואג לחוסר מקום לחיבור מכשירים בעתיד. בכל מקרה, אתה יכול לבדוק באתר של החברה, שם תמיד תיהיה תמיד תמונה של הרסיבר מאחורה, לצד הסבר טקסטואלי.

-מעגל או כבל שעובר בו זרם חשמלי יוצר שדה אלקטרומגנטי, ואם הוא מספיק חזק הוא יכול להפריע לאות שעובר בכבל בסמוך, או אפילו למכשיר אחר.

לכן במקרה הזה צריך שלכבל, לרמקול ולטלוויזיה יהיה הגנה מהפרעות.

בכל מקרה, כמו שאמרתי לפני זה, אני אמרת לא חושב שטלוויזיה זה מקום בטוח(מבחינה פיזית) לשים רמקול מעבר להיבטים האחרים.

נ.ב

שמחתי לעזור ;)

פורסם

הרבה "מבינים" כביכול, מתבלבלים בנושןא הזה. לכבלים של רמקול אין סיכוף, רק בידוד. סיכוך יש לכבלים שמעביר אות בין המכשירים. כבלים של רמקול הינם בעלי הספקים גבוהים הרבה יותר ולכן השדות האלקטרומגנטיים שהם יוצריך חזקים יותר. סביר להניח שהם יפריעו לאותות אחרים יותר מאשר האותות האחרים יפריעו להם.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

הייתי היום בחנות אודיו והאזנתי לשלושה מערכות רמקולים.

המערכת הראשונה היתה Wharefedale Diamond 9 [לא היה להם את Diamond 8]. הרמקולים נשמעו מצויין גם במוסיקה (סטריאו) וגם בסרט אקשן (היקפי), בעוצמה של כ-10-20% שזו עוצמה ממש חזקה.

המערכת השנייה הייתה מערכת רמקולים בתצורה דומה ל-Wharefedale במחיר של 8,000+ ש"ח. אני לא זוכר את השם של החברה, אני זוכר רק שהלוגו היה בערך בצורה של "3" הפוך, נשמע מוכר?

כפי שצפיתי, לא הצלחתי להבחין בהבדל כלשהו בסאונד בין הרמקולים האלה לרמקולים של Wharefedale. :nixweiss:

ביקשתי לשמוע שוב פעם אתה הרמקולים של Wharefedale, ועדיין לא הצלחתי להבחין באיזשהו הבדל בסאונד.

לאחר מכן, ביקשתי לשמוע מערכת של רמקולים סטליטים. שאלתי לגבי Morel, אבל לא היה להם את הרמקולים שלהם. המליצו לי בחנות על רמקולים של Tanoi (איך הם בהשוואה ל-Morel?). בהאזנה למוסיקה בסטריאו, הם נשמעו מצויין ולא ממש הבחנתי בהבדל ביניהם לבין הרמקולים של Wharefedale. אבל, בסאונד היקפי הם לא נשמעו "אמיתיים" כמו הרמקולים של Wharefedale, ונוצר לי רושם שהרמקולים הגדולים יותר (של Wharefedale ושל החברה השנייה) יוצרים חוויית קולנוע בייתי מרשימה (בהאזנה למוסיקה בסטריאו כל הרמקולים נשמעו טוב).

הצעת המחיר שקיבלתי היא כדלקמן:

מערכת רמקולים של Wharefedale Diamond 9 - שני רמקולים רצפתיים (9.4), שני רמקולים מדפיים (9.0), רמקול סנטר (9CC), סאב וופר (150). סה"כ: 4,500 ש"ח (מחיר לא סופי)

מערכת רמקולים של Tanoi 5.1 - סה"כ: 2,500 ש"ח (מחיר לא סופי).

רסיבר אודיו/וידאו של ימהה (אני לא זוכר את הדגם) - מחיר: 1,600 ש"ח.

רסיבר אודיו/וידאו של פיוניר (דגם VSX-D514-S) - מחיר: 1,700 ש"ח.

הדגמים של דנון והרמן/קרדן שהיו בחנות די יקרים.

לגבי Denon 1603, המוכר בחנות אמר לי שזהו דגם מאוד ישן שהוא לא מוכר כבר. לדבריו, אחרי הדגם הזה יצא 1604 ו-1605, וכעת אמור לצאת 1606.

המחיר של Denon 1605 הוא כ-2,000 ומשהו ש"ח (לא היה לו מחיר מדוייק, מכיוון שהוא לא מחזיק את הדגם הזה, והוא אמור לקבל בקרוב את הדגם החדש יותר).

אני אנסה למצוא חנות שיש לה את Wharefedale Diamond 8 (אני לא סבור שאני אבחין בהבדל בין סגרה 8 ל-9). לגבי רסיבר, כדאי לנסות להשיג את Denon AVR-1603 ב-1,600 ש"ח, לקנות דגם יותר חדש שלהם מסדרת ה-1600 (מה ההבדל בין סדרת ה-1600 ל-1800?), או שהדגם שציינתי של פיוניר סביר (אולי דגם דומה של ימהה)?

מבחינת איכות ומפרט, אני מניח ששלושת הרסיברים האמורים יתאימו לי. אבל מבחינת עיצוב, אהבתי יותר את דנון. השאלה היא אם אפשר להשיג את הדגמים החדשים שלו במחירים של 1,600-1,700 ש"ח.

Anatoli,

בנוגע לחיבורים, אשמח לקבל הסבר מפורט של איזה מכשיר מחברים לאיזו כניסה/יציאה ובאיזה מכשיר, בהנחה ואני רוצה לחבר טלויזיה, ממיר, רסיבר ו-HTPC, ובהתאם לכך שאני רוצה אפשרות להקליט דרך הממיר (באמצעות כרטיס PVR ב-HTPC) ערוץ מסויים, ובמקביל לצפות בטלויזיה בערוץ אחר. בנוסף לכך, אני רוצה לחבר את ה-HTPC לטלויזיה ולמסך של מחשב במקביל, ולצפות בשניהם בתכנים זהים (אפליקציות מחשב וסרטים) ובתכנים שונים (אפליקציות מחשב במסך של המחשב, וסרטים בטלויזיה).

Alechko,

האם איכות של טלויזיה עם מקרן אחורי זהה לזו של טלויזיה רגילה (CRT)? אם לא, אז האם מדובר בהבדל משמעותי או ממש זניח? דבר נוסף שמאוד חשוב לי הוא תחזוקה של טלויזיה. אני רוצה שהטלויזיה תחזיק מעמד הרבה מאוד שנים בצפייה רצופה בלי להתקלקל (מהסיבה הזו אני לא אוהב מסכי פלאזמה ו-LCD שמוגבלים לכ-5,000 שעות בערך). מה אורך החיים של טלויזיה עם מקרן אחורי בהשוואה לטלויזיה רגילה (CRT)?

אותן שאלות לגבי טלויזיה עם מקרן אחורי בטכנולוגיה של DLP.

אני מעדיף טלוויזיית DLP עם שלושה שבבים כדי למנוע את אפקט הקשת בענן.

לא מצאתי טלוויזיות DLP בגדלים של "29-"32. מצאתי רק טלוויזיות DLP בגדלים של "46+ וביחס של 16:9 (לא מצאתי 4:3).

יש לך מושג אם יש בארץ טלוויזיות עם מקרן אחורי בשיטת DLP (שלושה שבבים), וכמה הן אמורות לעלות? אתה יכול להמליץ על דגם מסויים (לא גדול, אם אפשר) בתקציב של כ-5,000 ש"ח (אולי מקסימום 6,000 ש"ח) של חברה יפנית?

פורסם

יכול להיות שאתה מדבר על B&W או קליפש (זה יכול להיראות כמו שתיארת את זה באנגלית)

פורסם

מה שטוב בטלוויזיות DLP שאפשר לעשות אותן במידות גדולות, מסך רחב, רזולוציה גבוהה, איכות תמונה טובה ופחות מקום נתפס ביחס לטלוויזות CRT.

לא יודע איך זה פה, אבל בארצות הברית אולי איכשהוא אפשר לדחוס טלוויזיה כזאת לתקציב שלך. אני חושב שכדאי לך לדבר עם היבואנים השונים של החברות לגבי מה יש להם להציע לך, ולגבי שאלות יותר ספציפיות(כמו זמן עבודה).

ועד כמה שידוע לי טלוויזיות LCD לא מוגבלות למספר שעות מועט כמו טלוויזיות פלזמה או מקרנים(שגם אז זה 10,000 שעות לפחות כמדומני), אחרת למה קונים מסכי LCD למחשב?

פורסם

הימאה הוא רסיבר לא מומלץ בכלל. בנוגע לחיבורים, לא תוכל לצפות במשהו אחד ולהקליט משהו אחר כיוון שהממיר שלך מסוגל להציג תוכן אחד בלבד.

בנוגע לחיבורים, אז זה תלוי בציוד שיש לך בדיוק. אם יש לך כמו אצלי ממיר של יס עם כמה יציאות תוכל לחבר את כל המכשירים שלך לרסיבר, ולחבר את הממיר למחשב ישירות. דרך אחרת היא לחבר את כל המכשירים לכניסות הרסיבר, ואת אחת היציאות לחבר לכרטיס ההקלטה שלך.

Anatoli.

פורסם

מה שטוב בטלוויזיות DLP שאפשר לעשות אותן במידות גדולות, מסך רחב, רזולוציה גבוהה, איכות תמונה טובה ופחות מקום נתפס ביחס לטלוויזות CRT.

לא יודע איך זה פה, אבל בארצות הברית אולי איכשהוא אפשר לדחוס טלוויזיה כזאת לתקציב שלך. אני חושב שכדאי לך לדבר עם היבואנים השונים של החברות לגבי מה יש להם להציע לך, ולגבי שאלות יותר ספציפיות(כמו זמן עבודה).

ועד כמה שידוע לי טלוויזיות LCD לא מוגבלות למספר שעות מועט כמו טלוויזיות פלזמה או מקרנים(שגם אז זה 10,000 שעות לפחות כמדומני), אחרת למה קונים מסכי LCD למחשב?

דווקא הפלאזמות מאריכות ימים לעומת הLCD אך קונים את הLCD בגלל הקצב ריענון ובגלל שיש הרבה אייקונים קבועים אז עם פלאזמה יכול להיעיות צריבות קשות

פורסם

אורך החיים של טלויזיות LCD עומד על כ-50,000 שעות ואילו הפלזמות החדשות אף עוברות את הנתון הזה.

הפלזמות הישנות עומדות על כ-30,000 שעות.

קח בחשבון כי אלו זמנים ארוכים מאד ויש צורך להחליף מנורת מסך רק לאחר מס' שנים.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שאתה מדבר על B&W או קליפש (זה יכול להיראות כמו שתיארת את זה באנגלית)

השמות שציינת לא נשמעים לי מוכרים. אולי אם תוכל לרשום את השם המלא באנגלית... :-\

בכל אופן, אני לא יודע אם זה רלוונטי.

יש לך קישור לדפים עם תמונות ומפרטים של טלויזיות DLP?

חיפשתי בגוגל, ומצאתי מה שנראה לי כטלויזיות DLP, אבל במפרט היה כתוב שהעומק שלהן הוא כ-60 ס"מ (בערך פי 2 מטלויזית CRT). עם זאת, יכול להיות שמדובר היה בטלויזית הקרנה אחורית רגילה.

בכל אופן, בשל הגודל של החדר, אני נוטה לקנות טלויזיה בגודל של "34-"29 ולא טלויזיה עם מסך גדול (אלא אם כן אני אשנה את התצורה של החדר, כך שהטלויזיה תהיה בצד המרוחק, במקום באמצע הצד הרחב). כמו כן, אני מעדיף טלויזיה עם יחס תמונה של 4:3 ולא 16:9, מאחר והטלויזיה אמורה לשמש גם לצפייה בערוצים "רגילים" ולא רק לצפייה בסרטים, ואני לא יודע איך טלויזיה עם יחס תמונה של 16:9 מתייחסת לתכנים עם יחס תמונה של 4:3. יש לך מושג (מנסיון אישי) איך התמונה נראית במצבים כאלה?

מצאתי את האתר הבא: Toshiba Projection Televisions (אני לא בטוח אם אלה טלויזיות DLP או טלויזיות הקרנה אחורית רגילות). המחירים של הטלויזיות שם די גבוהים, אבל חלק מהדגמים נעים במחירים של 800-2,000$ (התקציב שלי לטלויזיה עומד על כ-1,000-1,100$). לגבי הסכומים היותר נמוכים שמוזכרים שם, אני לא בטוח אם מדובר בטלויזיה חדשה או במכרז אולי.

אנשים קונים מסכי LCD למחשב לא בגלל האיכות, אלא מכיוון שהם יפים ולא תופסים הרבה מקום על השולחן. ידוע כי מסכי LCD סובלים מפיקסלים שרופים אחרי כמה שנים (וזה לא משהו שפשוט לתקן), בעוד שמסכי CRT איכותיים (לא יקרים במיחוד) יכולים להחזיק מעמד הרבה שנים.

הימאה הוא רסיבר לא מומלץ בכלל. בנוגע לחיבורים, לא תוכל לצפות במשהו אחד ולהקליט משהו אחר כיוון שהממיר שלך מסוגל להציג תוכן אחד בלבד.

בנוגע לחיבורים, אז זה תלוי בציוד שיש לך בדיוק. אם יש לך כמו אצלי ממיר של יס עם כמה יציאות תוכל לחבר את כל המכשירים שלך לרסיבר, ולחבר את הממיר למחשב ישירות. דרך אחרת היא לחבר את כל המכשירים לכניסות הרסיבר, ואת אחת היציאות לחבר לכרטיס ההקלטה שלך.

Anatoli.

מה לגבי פיוניר או דנון?

הדגם של פיוניר שהוצע לי (VSX-D514-S) במחיר של 1,700 ש"ח מומלץ, או שעדיף לנסות להשיג את הדגם הישן של דנון (1603) במחיר של כ-1,600 ש"ח, או שאולי עדיף להשקיע קצת יותר בדגם החדש יותר של דנון (1605/1606)?

מה ההבדל בין סדרת ה-1600 של דנון לסדרת ה-1800? האם אפשר להסתפק באחד הדגמים מסדרת ה-1600 (ישן/חדש), או שמומלץ להשקיע קצת יותר ולקנות את אחד הדגמים מסדרת ה-1800 (ישן/חדש)?

בעיקרון, יש אפשרות להקליט ערוץ אחד ולצפות במקביל בערוץ אחר, בהנחה ששני הערוצים הם אנאלוגים, או שערוץ אחד דיגיטלי והשני אנאלוגי (ערוץ אחד משודר מהממיר, והשני דרך כבל רגיל שמחובר ישירות לשקע של הכבלים בקיר - יש לי שני שקעים כאלה האחד ליד השני). הבעיה היא שאני לא ממש יודע איך לחבר את הכבלים (מאיפה ולאן) כדי לאפשר את זה.

מלבד זאת, אם אני ממש רוצה, אז אני יכול לחבר שני ממירים, אבל אני לא מדבר על זה כרגע.

אין לי ממיר של Yes. יש לי ממיר של כבלים (כסוף של Thomson).

תגיד לי אם הבנתי את זה נכון:

כבל לבן מתחבר מהשקע של הכבלים בקיר לממיר וכבל נוסף מהממיר לטלויזיה (כפי שזה נעשה עכשיו).

כבל לבן נוסף מתחבר משקע שני של הכבלים בקיר לכרטיס PVR (אני חושב שיש לו כניסה כזו, לא בטוח).

כבל שחור מתחבר מהממיר ליציאת Composite הרחבה בטלויזיה (כפי שזה נעשה עכשיו).

כבל צהוב/לבן/אדום (איך קוראים לכבל הזה?) מתחבר מהממיר לרסיבר.

הטלויזיה מתחברת לרסיבר דרך יציאת Component.

הכרטיס מסך מתחבר מיציאת ה-DVI (לבנה) לכניסת Component ברסיבר.

הכרטיס קול מתחבר לרסיבר באמצעות כבל קואקסיאלי.

יציאת S-Video ברסיבר מתחברת לכניסת S-Video בכרטיס PVR (אני חושב שיש לו כניסה כזו, לא בטוח).

שכחתי משהו?

בנוגע לרמקולים, מחיר של 4,500 ש"ח עבור מערכת של Wharfedale Diamond 9 (שניים רצפתיים 9.4, שניים מדפיים 9.0, סנטר 9CC, וסאפ וופר 150) נשמע מחיר סביר, או שמדובר בחנות יקרה?

הבנתי שאפשר להשיג את Wharfedale Diamond 8 (חדש) במחיר של 2,500 ש"ח (נשמע לי תקציב סביר). אפשר באמת להשיג את הרמקולים האלה במחיר הזה? אני מתכוון לרמקולים חדשים ולא יד-שנייה או מתצוגה.

דרך אגב, יש אפשרות לארגן סטנד תואם עבור הרמקולים המדפיים של Wharfedale (בחנות אמרו לי שהם מגיעים בלי סטנד).

אורך החיים של טלויזיות LCD עומד על כ-50,000 שעות ואילו הפלזמות החדשות אף עוברות את הנתון הזה.

הפלזמות הישנות עומדות על כ-30,000 שעות.

קח בחשבון כי אלו זמנים ארוכים מאד ויש צורך להחליף מנורת מסך רק לאחר מס' שנים.

זה עדיין לא הרבה יחסית לטלויזיות CRT שיכולות להחזיק מעמד 20-30 שנה ויותר.

פורסם

אני מכיר את הפיוינר והוא מכשיר לא רע. עם זאת, אני אישית יותר נוטה לכיוון הדנון (זאת גם הסיבה שהמכשיר שאני אקנה לעצמי כנראה יהיה תוצרתם).

ה-1603 אמור לספר אותך, אבל תשמע ותחליט בעצמך.

אם יש לך חיבור אנטנה בקיר תוכל להקליט ממנו, אך תצטרך לחבר אותו לממיר שלך ושהוא יידע לפענח אותו. חלק מהערוצים לא ניתנים לפיענוח ללא הממירים של החברות.

הנוגע לחיבורים, אין פה נכון או לא נכון ישנן כמה דרכים לחבר הכל. אני אישית הייתי מחבר את הממיר לרסיבר, ואת הרסיבר לטלוויזיה וזה הכל. גם סוגי החיבורים תלויים בציוד שיש ברשותך.

בנוגע למחיר של הוורפידל 9, לא יודע אם זה יקר או לא. לא חיפשתי אף פעם. בנוגע ל-8 אני גם לא זוכר מה המחיר שלהם, תברר בעוד חנויות. בנוגע לסטנדים, בעיקרון אין בעיה למצוא סטנד שיתאים לרמקול, זה דבר יחסית סטנדרטי, אך שים לב כי סטנד רציני מחברה רצינית עולה המון כסף. אני מציע לך לחפש סטנדים בחנויות כמו ACE, או חנויות סטריאו מקומיות שמחזיקות סטנדים בלי מותג גול מאחוריהם. אם תמצא משהו שאתה אוהב בין אילו אתה תחסוך לעצמך הרבה כסף.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

לגבי הרסיבר, כדאי לקנות את הדגם הישן של דנון (מלפני 3 דורות) או שעדיף לקנות דגם חדש של פיוניר באותו תג מחיר, או שאולי עדיף לקנות דגם יותר חדש של דנון.

לדנון יש הרבה דגמים (ישנים/חדשים), אבל אני מבין שאתה ממליץ על הדגמים מהסדרות 1600/1800. מה בדיוק ההבדל ביניהם (מבחינת איכות סאונד לא נראה לי שיש ביניהם הבדל מוחשי עבורי, אבל השאלה היא האם יש הבדלים אחרים שיכולים להיות משמעותיים עבורי)?

יש לי שני שקעים של כבלים בקיר. אחד מהם אני מתכוון לחבר לממיר, ואת השני ככל הנראה לכרטיס PVR. המטרה שלי היא שאני אוכל להקליט באמצעות הכרטיס PVR ערוצים דיגיטליים דרך הממיר, וערוצים אנלוגיים דרך הכבל שמחובר ישירות לכרטיס (תוך כדי צפייה בערוץ אחר במקביל).

לפי מה שהבנתי, עדיף לחבר את הכל לרסיבר (למרות שאפשר גם אחרת). אבל, עדיין לא ממש הבנתי איך לחבר את ה-HTPC (כרטיס מסך, כרטיס קול, כרטיס PVR). האם צורת החיבור שהצעתי נכונה? אני מבין שאפשר לחבר גם בצורות אחרות, אבל אני רוצה לדעת האם הצורה המסויימת הזו אפשרית, והאם יש צורת חיבור אחרת יותר מומלצת/פשוטה.

פורסם

תקנה מה שנשמע לך טוב יותר ולא מה שאני חושב שטוב יותר.

תחבר את היציאה של הכרטיס ממסך לכרניסת הוידאו (SVHS מומלץ) את היציאות של הכרטיס קול לכניסה המתאימה ברסיבר (דיגיטלית או אנאלוגית) ואת כרטיס ה-PVR ליציאה של וידאו ברסיבר.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

לגבי הרסיבר, אם לא הבחנתי בהבדל באיכות סאונד של רמקולים בעלי תג מחיר כפול מה-Wharfedale Diamond 9, אז לא נראה לי שאני אבחין בהבדל כלשהו באיכות הסאונד בין רסיברים בעלי תג מחיר דומה.

בנוגע לדנון, מה בדיוק ההבדל בין סדרת ה-1600 לסדרת ה-1800 (הבדלים לאו דווקא באיכות סאונד, אלא במפרט וכיו"ב)? הסדרות האחרות של דנון לא מומלצות/לא משתלמות/מעבר לצרכים שלי?

יציאת S-Video ברסיבר צריכה להתחבר לכניסת S-Video בכרטיס PVR, ויציאת ה-DVI בכרטיס מסך צריכה להתחבר לכניסת Component ברסיבר? או שצריך לחבר גם את יציאת ה-S-Video בכרטיס מסך לכניסת S-Video ברסיבר? יכול להיות שהתבלבלתי לגבי הכניסה/יציאה.

נ.ב.

מה לגבי השאלה המקורית של הת'רד?

אמרת לי שאין לך מידע לגבי הכרטיס קול.

במידה ומישהו אחר יכול לעזור לי לגבי כרטיס קול ל-HTPC, אשמח לקבל תגובה. ::)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

סליחה על ההקפצה, אבל יש לי עדכון לגבי הנושא, ולא ידעתי אם רצוי לפתוח ת'רד חדש עבור העדכון.

קודם כל, אמרו לי כי היבואנית של רמקולים של Wharfedal בארץ היא אס.ג'י אלקטרוניקה. הייתי בחנות שלהם בת"א, והם הציעו לי מערכת רמקולים של Wharfedal Diamond 8 במחיר יותר גבוה משמעותית מהמחיר שהוצע לי בחנות הראשונה בה ביקרתי עבור מערכת רמקולים של Wharfedal Diamond 9 (מחיר של 4,500 ש"ח).

המחירים שהוצעו לי הם:

Diamond 8.1 ב-960 ש"ח.

Diamond 8.2 ב-1,320 ש"ח.

Diamond 8.3 ב-1,490 ש"ח.

Diamond 8.4 ב-1,920 ש"ח.

Diamond Center ב-880 ש"ח.

Diamond Powercube 8A ב-1,520 ש"ח.

Diamond Powercube 10A ב-1,730 ש"ח.

המליצו לי על Diamond 8.1, Diamond 8.3, Diamond 8 Center, Diamond Powercube 10A ב-5,060 ש"ח. האם מדובר במחיר סביר?

לא ממש שמעתי הבדל בין Diamond 8.3 ל-Diamond 8.4 (ל-Diamond 8.3 יש וופר אחד, ול-Diamode 8.4 יש שני וופרים). באיזה מצבים שני הוופרים של ה-Diamond 8.4 אמורים להשפיע (ההבדל במחיר הוא 430 ש"ח)?

מה בדיוק ההבדל בין סאב וופר בגודל של "8 לסאב וופר בגודל של "10 (ההבדל במחיר הוא 200 ש"ח)?

אני מבין ש-Diamond 8.2 לא מומלץ עבור רמקולים אחוריים, ומיועד עבור רמקולים קדמיים במקום רמקולים רצפתיים, ולכן הוא לא רלוונטי עבורי.

שאלה נוספת: איזה רסיבר מבין הבאים עדיף?

1. Denon AVR-1705 ב-1,900 ש"ח.

2. Marantz SR4500 ב-2,400 ש"ח.

3. Yamaha RX-V450 ב-1,950 ש"ח.

באופן אישי, אני נוטה לקחת את הימאהה.

שמעתי את הימאהה עם רמקולים של Wharfedale Diamond 8.

בחנות שבה ראיתי את הדנון והמראנץ לא היו רמקולים של Wharfedale, ואת ה-Wharfedale Diamod 9 שמעתי בחנות אחרת עם דגם אחר ימאהה (אני לא זוכר איזה).

נ.ב.

במידה ויהיו לי עדכונים נוספים בנושא, אפשר יהיה להגיב כאן, או שרצוי לפתוח ת'רד חדש עם קישור לת'רד הזה (יותר נוח עבורי להגיב כאן אם זה בסדר, במידה והדבר קשור לנושא).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים