עבור לתוכן

דיסק קשיח לרשת

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מעוניין בדיסק קשיח שיתחבר ישירות לראוטר, מה שיאפשר לי גישה אליו מכל מחשבי הרשת ללא תלות במחשב אחר שיהיה פתוח.

דרך אחת שהבנתי שבא ניתן לבצע זאת היא לקנות דיסק קשיח חיצוני בעל חיבור רשת. אבל פריט זה עולה בסביבות ה-750 ומעלה וגם נותן לי מינימום 40 GB שהם הרבה יותר ממה שאני צריך בשביל כונן רשת, לכן הבנתי שיש אפשרות לקנות ממיר שאליו מתחבר דיסק קשיח פנימי, ואותו ממיר הופך אותו לדיסק חיצוני. ככה אני יכול להשתמש בדיסק קשיח ללא תכולה כל-כך גדולה וגם המחיר זול בהרבה.

השאלה שלי היא כזאת: האם באמת ניתן לעשות את מה שאמרתי? אם כן: איפה ניתן לקנות ממיר כזה ומה עלותו? אם לא: איזה אופציות אחרות יש לחבר דיסק קשיח ישירות לרשת?

פורסם

אני מכיר "ממיר" כזה שהופך HD פנימי לכזה חיצוני בעל שער USB , אני לא מכיר כאלה שמציעים שער רשת.

פורסם

יש ממירים שהופכים דיסק חיצוני עם חיבור USB לדיסק רשת (מה שידרוש פה שני ממירים).

ה 750 ש"ח זה לא בגלל ה 40GB, אי אפשר בכלל למצוא דיסק (חדש) זול יותר ממה שדיסק 40GB עולה.

אם 40GB זה הרבה, תמצא איזה מחשב עתיק ותשאיר אותו דולק קבוע עם כונן משותף ברשת.

פורסם

אבא שלי עובד בחברה שקוראים לה eim והוא פיתח הרד דיסק פנימי שלא ניכבה אף פעם והוא מתאים למה שאתה צריך יכל להיות שהוא יצא כבר שלוק אבל לא בטוח דבר איתי

פורסם
  • מחבר

טוב, אחרי מחקר מעמיק וחיפוש רב באינטרנט מצאתי את הדברים הבאים:

ישנם הרד דיסקים שנקראים (file servers), שהם באים בגדלים של מינימום 150 GB ובנויים לשיתוף קבצים ברשת (בעלי חיבור רשת RJ45). אך מחירם בסביבות ה-1500 ש"ח.

הדבר השני שראיתי מבוסס על הרעיון של אסף: לקחת הרד דיסק פנימי קיים, לקנות ממיר שיהפוך אותו לחיצוני בעל חיבור USB, ולקנות עוד ממיר שהופך USB לחיבור RJ45.

השאלה כרגע היא כזאת: אם אני בוחר באופצייה השניה, האם היא ראלית? אם אני אחבר שני ממירים להרד דיסק האם הראוטר יזהה את ההרד דיסק ויתן לו IP?

ה file servers בנויים לכך שהם יתחברו לרשת (הם בעלי סוג של כרטיס רשת פנימי שמאפשר להם לקבל IP מהרשת). האם החיבור של שני הממירים שהוא סוג של אילתור יעבוד?

אשמח לשמוע דעות.

פורסם

אתה יכול לתת לי דוגמה של מוצר שהופך USB לרשת?, כי אני לא מכיר כזה.

(ואני לא מתכוון לכ.רשת USB, זה לא יעבוד)

פורסם

הקישור הזה הוא לכרטיס רשת USB

אי אפשר לחבר איתו דיסק קשיח חיצוני לרשת

פורסם
  • מחבר

טוב כנראה שאתה צודק.

אבל בדיוק עכשיו מצאתי מה שחיפשתי: מארז חיצוני לדיסק קשיח שהופך אותו לכונן רשת, עלות של כמעט 100$, עכשיו רק צריך לחכות שיגיע לארץ :(

http://www.htcnetstore.com/ar3idetorjne.html

פורסם

ה-USB To Ehternet Adapter  הזה ממש אבל ממש לא מאפשר לעשות את מה שאתה רוצה

הדבר הזה הוא סה"כ כרטיס רשת חיצוני שמתחבר למחשב בחיבור USB ודורש דריבר ושטויות אחרות

אתה ממש לא יכול לחבר אותו לדיסק קשיח חיצוני, זה פשוט לא מתאים לזה.

http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=352

פורסם

אתה מדבר אלי ?

# Connects USB 1.1 or 2.0 disk drives and flash disks directly to your network

# Share music, video, or data files with managed access by user name or group

# Integrated file server -- access your files from the Internet

# Built-in disk utilities -- format, backup, and scandisk

http://www.linksys.com/servlet/Satellite?childpagename=US%2FLayout&packedargs=c%3DL_Product_C2%26cid%3D1115416906769&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper

פורסם

למוצר שאתה הצעת קוראים USB To Ehternet Adapter ?

פורסם

לא, אבל ההודעה באה אחרי ההודעה שלי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים