עבור לתוכן

סדרת RAPTOR

Featured Replies

פורסם

אני הולך לקנות מחשב והתכנון היה לקחת דיסק 160GB רגיל, אבל עכשיו אני חושב אולי לקחת את הארדיסק עם ה10,000RPM , אבל לא כל כך הבנתי במה בדיוק זה משפיע המספר סיבובים הגדול יותר ואם באמת כדאי לקחת למרות שיש בו פחות נפח(36/74), הבנתי גם שהסדרה הזו היא רק בתקן SATA1-למה?

וגם שמעתי שיש עוד פתרון לביצועי הדיסק-16M מטמון במקום 8M, אבל בנתיים לא ראיתי כאלה ומתלבט מה לקחת

הקיצר אם משהו יכול להסביר את הקטע הזה אז סבבה

פורסם

לדיסק קשיח רגיל יש מהירות סיבוב של 7,200RPM, בעוד שלרפטורים יש מהירות סיבוב של 10,000RPM.

לפי דעתי, לצרכים בייתים אין צורך ברפטור. הוא מאוד יקר, יש לו נפח קטן יחסית, והביצועים שלו אמנם טובים בהרבה מאלה של דיסק קשיח רגיל, אבל לצרכים בייתיים זה מיותר לגמרי.

זיכרון מטמון של 16MB עדיף בהרבה על זיכרון מטמון של 8MB. הדבר בא לידי ביטוי במהירות גבוהה יותר ומורגשת בהעתקת קבצים בעלי נפח גדול מתיקייה אחת בדיסק הקשיח לתיקייה אחרת, או ממחיצה אחת לשנייה.

דיסקים קשיחים בעלי זיכרון מטמון של 16MB, בד"כ באים בנפח של 250GB+.

פורסם

מה עם SEGATE BARCODA עם NCQ

התנסתי איתו עכשיו שהרכבתי אותו ונביצועים מעולים

פורסם
  • מחבר

לדיסק קשיח רגיל יש מהירות סיבוב של 7,200RPM, בעוד שלרפטורים יש מהירות סיבוב של 10,000RPM.

לפי דעתי, לצרכים בייתים אין צורך ברפטור. הוא מאוד יקר, יש לו נפח קטן יחסית, והביצועים שלו אמנם טובים בהרבה מאלה של דיסק קשיח רגיל, אבל לצרכים בייתיים זה מיותר לגמרי.

זיכרון מטמון של 16MB עדיף בהרבה על זיכרון מטמון של 8MB. הדבר בא לידי ביטוי במהירות גבוהה יותר ומורגשת בהעתקת קבצים בעלי נפח גדול מתיקייה אחת בדיסק הקשיח לתיקייה אחרת, או ממחיצה אחת לשנייה.

דיסקים קשיחים בעלי זיכרון מטמון של 16MB, בד"כ באים בנפח של 250GB+.

כן אני יודע שדיסק רגיל זה 7.2  ורפטור זה 10, ואולי זה באמת לא משתלם לבית, אבל השאלה שלי זה במה בדיוק בא לידי ביטוי מספר הסיבובים הגדול- הכוונה שכל הקבצים שנמצאים על הדיסק הזה ירוצו יותר מהר?

ולגבי המטמון ,אם אתה אומר שזה עוזר רק להעתקת קבצים אז זה באמת לא חשוב לי...

ואם כבר מדברים..- אולי אני קצת לא מעודכן אבל מה זה בעצם NCQ??? :bash:

פורסם

יש לי ראפטור והוא לא שווה את המחיר , אל תקנה אותו , זאת דעתי .

פורסם

מה עם SEGATE BARCODA עם NCQ

התנסתי איתו עכשיו שהרכבתי אותו ונביצועים מעולים

מה איתו?

מה המפרט שלו?

כן אני יודע שדיסק רגיל זה 7.2 ורפטור זה 10, ואולי זה באמת לא משתלם לבית, אבל השאלה שלי זה במה בדיוק בא לידי ביטוי מספר הסיבובים הגדול- הכוונה שכל הקבצים שנמצאים על הדיסק הזה ירוצו יותר מהר?

ולגבי המטמון ,אם אתה אומר שזה עוזר רק להעתקת קבצים אז זה באמת לא חשוב לי...

ככל שהמהירות סיבוב של הדיסק הקשיח יותר גבוהה, זמן התגובה שלו יותר קצר. כלומר, מהירות הגישה שלו לקבצים יותר גבוהה.

הזיכרון מטמון חשוב לעבודה עם קבצים. אבל, ההבדל במהירות מורגש בעיקר בהעתקה של קבצים בעלי נפח גדול.

ואם כבר מדברים..- אולי אני קצת לא מעודכן אבל מה זה בעצם NCQ??? :bash:

NCQ - Native Command Queue

זה מסדר את סדר הפעולות של גישה לקבצים בתור פעולות בצורה מיטבית, במטרה לשפר את המהירות.

NCQ מיושם ב-SATA II.

פורסם

NCQ - Native Command Queue

זה מסדר את סדר הפעולות של גישה לקבצים בתור פעולות בצורה מיטבית, במטרה לשפר את המהירות.

NCQ מיושם ב-SATA II.

בכל SATA-II??. גם בWD JS??

פורסם

בכל SATA-II??. גם בWD JS??

אני לא יודע.

אני חושב שזאת טכנולוגיה שפותחה ע"י Seagate ונמצאת בשימוש גם בדיסקים קשיחים של Maxtor (אולי אני טועה). אין לי מושג לגבי דיסקים קשיחים של חברות אחרות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי הכול תודה על ההסבר :xyxthumbs:

פורסם

בתור בעל 2 ראפטורים, אני יכול לסכם:

מי שעובד עם אפליקציות מבוססות בסיסי נתונים, או כל דבר שכרוך בהרבה גישה אקראית לדיסק יהנה ממנו מאוד (לא לנגוע בראפטור של ה37 ג'יגה, רק ב74).

קידוד וידאו, צריבת קבצי ISO או טעינת שלבים הם באמת לא סיבה ממש לקנות ראפטור. הראפטור לא מצטיין בקצב העברת נתונים גבוה בגלל שצפיפות הנתונים שלו נמוכה יותר משל הכוננים המודרניים. הוא מצטיין בהעברת כמה שיותר IO בשנייה, ולא בקריאה וכתיבה של מידע סדרתי. בקטע הזה הכוננים החדשים משתווים אליו, וחלק מהם עוברים את הראפטור לפעמים.

בסדרץ ה JS של ווסטרן אין NCQ, ו SATA2 בכלל לא מכתיב NCQ.

בכלאופן, NCQ חסר משמעות כיום. האימפלמנטציה של NCQ היום לוקה בחסר, ולא רק שהשיפור הוא זניח, אלא שלפעמים יש הרעה בביצועים.

16 מגה זכרון מטמון כנ"ל. תוספת הביצועים זניחה לחלוטין, אין צורך להתרגש מזה.

פורסם

כמה שהמהירות סיבוב יותר מהירה יכולת הפתיחה שלו יותר מהירה

פורסם

נכון להיום הרבה יותר חכם להשתמש ב-2 דיסקים SATA II עם בקר RAID.

קחו למשל RAPTOR 74G .

בפחות כסף אפשר לקנות 2 דיסקים 80G SATA ולעבוד עם RAID

ככה שנקבל כפול נפח ופחות או יותר אותו מחיר.

רוצים ממש מהר ואפילו גיבוי ?

קנו בקר HIGHPOINT 1640 SATA + שלושה דיסקים 80G SATA

ותריצו אותם על RAID 5.

ככה תקבלו מהירות של RAPTOR עם גיבוי למידע במקרה קריסה ונפח של 120G.

המחיר ב-50% יותר מ-RAPTOR אבל יש 50% יותר נפח וכבונוס יש לכם גיבוי.

RAPTOR נכון להיום מיותר לחלוטין.

תבדקו בכל הפורומים - הוא גם לא ממש אמין.

פורסם

3 דיסקים של 80 ג'יגה שאתה מדבר עליהם לעולם לא יתנו את הביצועים של ראפטור.

פורסם

אני מודה שלא בכל קטגוריה.

קריאה רציפה וכתיבה רציפה הביצועים יהיו אפילו יותר טובים.

ההבדל הופך להיות זניח.

אפילו 2 דיסקים על RAID 0 על ICH-6 של אינטל ייתן ביצועים דומים ל-RAPTOR.

פורסם

באיזה הארד דיסקים קיים NCQ והאם המחיר הרבה יותר גבוה מהרדיסקים SATAII בלי NCQ של WD ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים