עבור לתוכן

צריך עזרה בבחירת דיסק קשיח למטרה מסויימת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

החלטתי להשתדרג ולעבור מהקלטות בוידאו הביתי להקלטות במחשב (אם זה מהטלויזיה, מהוידאו הישן או ממצלמת הוידאו). הבנתי שאחת הבעיות שאני אצטרך להתמודד איתן זו בעיית האכסון הזמני של סרט שהוקלט למחשב לפני צריבתו על DVD. יש לציין שאינני מתכוון לשמור סרטים על הדיסק הקשיח. כל מה שמוקלט לדיסק הקשיח ייצרב מיד וימחק - מה שאומר שאני אצטרך מקום שווה ערך לסרט יחיד באורך 2-4 שעות מקסימום שבמקסימום.

פרטים רלוונטים על המחשב שלי:

מעבד AMD Athlon XP 2800

זיכרון DDR 512M (שכנראה ישתדרג בקרוב בעוד חצי ג'יגה)

דיסק קשיח בנפח 40G במהירות ממוצעת (7200).

שאלותיי הן: איזה נפח של דיסק קשיח אני צריך לרכוש בשביל העניין? האם הוא צריך להתחבר למחשב בחיבור מסויים שיגדיל ביצועים, או להשאר עם IDE רגיל? האם אני חייב דיסק יותר מהיר, או ש-7200 זה מספיק כדי לעמוד במשימות? עוד משהו שאני צריך לדעת?

תודה לעונים.

פורסם

תלויי בתקציב שלך.

מהו תקציבך? :P

ובקשר לשאלה של הסיבובים לדקה,אם אתה צריך 10,000RMP,אממממ אז אתה לא ממש לא צריך את זה.

זה בעיקר מויעד לשרתים,להעביר מידע במהירות וקריאת המידע בהרבה יותר מהר ב7200.

גם אין כוננים כ''כ גדולים של 10,000RMP,והם מאוד יקרים.

אם אתה רוצה ביצועים יותר טובים,תיקח הארדיסק של SATAII [אם הלוח אם שלך בכלל תומך בזה,זה אני לא יודע.]

שזה אומר כמות מסוימת של GB,עם 16MB Buffer [במקום 8.] , ו7200 כרגיל,ותמיכה בNCQ.

מה שייתן ביצועים עוד יותר טובים,אבל זה לא בהכרח.

יש גם היום כוננים SATAI[הכוונה רגילים] שהם יתמכו ב16MB Buffer.

את זה כבר אתה תחליט.

פורסם

האמת? גם הדיסק שיש לך כרגע מספיק,אבל תלוי עד כמה הוא מלא,רק בשביל להעביר סרטים ממקורות חיצוניים (DV,וידאו וכו...) עוד 40GB זה מעל ומעבר,אבל דיסקים קשיחים זולים יחסית היום והייתי ממליץ על לפחות 80GB בנוסף למה שיש לך עכשיו.

המהירות ממש לא משנה,אין שום הבדל (טוב נו יש אבל זניח) בין PATA ל SATA ואפילו ל SATA 2 כרגע,אם יש לך חיבורי SATA על לוח האם שלך אז עדיף לקנות SATA רק בגלל הנוחות שבדבר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות!

אין לי SATA בלוח האם.

הדיסק הקשיח שלי מלא ב-60% בינתיים.

אני חושב שבכל זאת אני אקנה.

אשמח לתגובות נוספות!

פורסם

אוקיי.

עדיין לא ציינת את תקציבך לקניית הארדיסק..

ומהו תקציבך.? :screwy:

פורסם
  • מחבר

התקציב עצמו לא מוגבל, אך מאחר שאני צריך להשתדרג בעוד כמה תחומים, אני מגביל את התקציב ל-500 ש"ח מקסימום.

כמו שאמרתם: אני לא צריך משהו רציני. הבנתי ש-80G, מהירות של 7200 ובאפר של 8M זה מספיק?

פורסם

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_79_1033&products_id=5815

160GB,WD,7200,8MB Buffer,IDE

אחלה של הארדיסק,יש לי אותו והוא טוב.[לא שלי מספיק המקום ,חחחח יש לי עוד הארדיסקים.]

הוא עולה 511¤,בחנויות אחרות תוכל למצוא יותר בזול אולי,בכל אופן אל תקח משהו יותר קטן מזה או יותר זול,כי חבל-כמה עשרות שקלים,ותוכל להגדיל בכמה ג'יגות את הארדיסק,ככה שזה משתלם.

ד''א-אם אתה מעוניין להבין למה אני מתכוון,שאין ממש הבדלי מחיר והפרשים,אז הנה כאן:

http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=609_272_79_1033

מקווה שעזרתי. :xyxthumbs:

פורסם

קח את דעתי בעניין קנה 200

עם הזמן והניסיון תשתפר תערוך דברים תשמור כמה על המחשב זה יותר נוח

וזה עוד מקום לעוד הרבה דברים.

אגב לא קראתי את כל התגובות ככה שאם אני יוצא אידיוט איכשהו - בעיה שלכם.

פורסם

לא,יצאת בסדר גמור

גם אני חשבתי להמליץ לו 200GB+,אבל לבנאדם יש תקציב עד 500.

מומלץ לקרוא פעם הבאה,לפניי שאתה מגיב.

200GB עולה בסביבות 590-600¤,או פחות.

הנה לינק דוגמה:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_79_1033&products_id=2923

583¤,לא יודע אם יש לו את התקציב,אבל באמת הרבה יותר עדיף.

בעתיד בטוח תצטרך הרבה איחסון

כי היום כבר 200-300GB זה כלום,[תלויי למי.] זה יכול להיגמר בכייף,תלוי מה עושים.

ואתה רוצה להקליט סרטים של 3-4 + - שעות של סרטים,שזה לוקח המון המון מקום ..

לכן מומלץ להשקיע פעם אחת בסביבות 600[להוסיף 100¤] ולקנות 200GB כבר.

פורסם
  • מחבר

לגבי ה-200G: אני חושב שזה קצת מוגזם בשבילי (מבחינת מקום), למרות שאני מסכים שלהוסיף 100-200 יהיה שווה את זה, אבל בכל זאת - אני חורג מהתקציב. ככה בעצם אני יכול לומר לגבי כל רכיב שאני אקנה (כרטיס מסך, צורב DVD, זיכרון, מכשיר DVD...) - להוסיף 100-200 ולקבל אחד יותר טוב. נכפיל את זה במספר הרכיבים השונים שאני מתכנן עליהם (כ-6 רכיבים) והנה אני מגיע ל- 1000-1500 תוספת. אני לא רואה את עצמי משתמש בעתיד בגדלים כאלה, או לחילופין להיות עורך סרטים מקצועי. הכל בקטנה בצורה פרטית בבית. אז אני רק רוצה לוודא שוב: בשביל להקליט סרט אחד בכל פעם (ולא יותר!) למחשב אני אצטרך יותר מ-80G (בנוסף ל-40G שכבר יש לי)???

פורסם

תלך על ה160GB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים