עבור לתוכן

הסבר על RAID להרדיסק W.D 200GB SATA

Featured Replies

פורסם

שלום רשתותי W.D 200GB 8MB Buffer SATA

עקב מחזור במקום (כן 200 גי'גה לא מספיק יש לי רק 20 פנוי :( ) אני רוצה לרכוש הרדיסק זהה ולעשות רייד.

פעם אני קראתי על סוגי הרייד השונים, רייד אחד ששני הרדיסקים מתפקדים כמירור אם אני לא טועה וזה רק נותן לך 200GB ולא 400GB אבל זה עובד יותר מהר...

עכשיו תהיתי לדעת מה זה RAID 0, האם הוא משפר ביצועים ? מה בידיוק זה עושה, ומה השוני מסתם שאני יחבר אותם שניהם בSATA בלי להגדיר RAID

אשמח לטיפים והסברים על ה RAID לפני שאני מתכוון לרכוש הרדיסק נוסף

תודה מראש לעוזרים..

עריכה: קראתי פה דיון שנאמר כי יש "סיכון" שאם הרדיסק אחד הולך ובגלל שהמידע נחלק בין שני ההרדיסקים

אז כל המידע הולך.. אבל באותו מידה אם יש לי רק הרדיסק 1 , והוא נדפק ! בכל מקרה כל המידע נדפק !!! ככה שזה לא משנה חחח

אבל השאלה שלי האם יש פאנקשיון של רייד שיתן לי 400GB ואיזה עוד "סיכונים" כביכול אני לוקח פה?

בנתיים אני לא ממהר אני מחכה שהמחירים ירדו קצת לפני הקניה

אבל בכל זאת אשמח להסבר פרטני

פורסם

RAID0 מחלק את המידע בין שני דיסקים (או יותר) ללא שום גיבויי, זה משפר את הביצועים כמובן כי כל דיסק צריך לקרוא או לכתוב רק חצי מהמידע.

אם דיסק אחד הלך כל המידע אבוד.

זה לא נכון לומר

אבל באותו מידה אם יש לי רק הרדיסק 1 , והוא נדפק ! בכל מקרה כל המידע נדפק

מהסיבה הפשוטה שכאשר יש לך שני דיסקים מספיק שאחד מהם יתקלקל וכל המידע הלך, והסיכויי שאחד מהם יתקלקל הוא בדיוק כפול מאשר כאשר יש לך דיסק בודד.

ב מצב הזה אתה מקבל את מלוא השטח של הדיסקים.

RAID1 פשוט כותב את המידע פעמיים (פעם לכל כונן). זה לא משפר את הביצועים (לפעמים משפר את הקריאה, תלויי בבקר) אבל אם דיסק אחד מתקלקל לא קרה כלום.

במצב הזה אתה מקבל נפח של דיסק אחד.

במקרה שלך לא נראה לי שבכלל כדאי לך לעשות RAID, מקסימום תעשה spanning של מחיצה על הדיסק הראשון על גבי הדיסק השני.

פורסם
  • מחבר

וכאמור, מה זה ספאננינג ?

הסבר בבקשה :)

פורסם

זה פשוט איחוד של מחיצות לא רציפות (יכולות להיות אפילו על אותו כונן, אבל פשוט לא רציפות).

היתרון לעומת RAID0 זה שאם כונן אחד הולך המידע על הכונן השני לא נפגע (כי אף קובץ לא נמצא בחלקו בכונן אחד וחלקו בשני).

היתרון לעומת RAID1 זה שאתה מקבל את מלא הנפח.

החיסרון לעומת RAID0 זה שאתה לא מקבל שיפור בביצועים.

החיסרון לעומת RAID1 זה שאין גיבויי למידע (אם כונן הולך אז כל מה שהיה עליו אבוד).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים